[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

http://www.nevertebrate.ro/Test-permanennt-CO2-Dennerle-Crystal-Line-Mini

Gasesti si de la alti producatori, nu exista mari diferente de pret si nici de calitate.
Dar sa nu uiti sa cumperi si oichidul indicator, sau sa verifici daca testerul contine si lichidul.
Daca nu ai de gand sa te documetezi, sa citesti, nu e nicio problema.
Dar daca ai citit si nu ai inteles... nu stiu cum sa te ajut. Siporaxul
nu absoarbe nimic, el sta in apa in permanenta. Daca te-ai uitat la
filmuletul ala cu cerneala, ala se refera la capilaritate, nu are nicio
legatura cu filtrarea biologica. Siporaxul, ca orice mediu biologic, este
colonizat cu bacterii care fac nitrificare si eventual, functie de niste
conditii speciale, denitrificare.
Sper ca macar distinctia intre nitrificare si denitrificare o faci...

Iar in final eu nu m-am dat destept, doar am incercat sa iti explic anumite lucruri.
Daca vrei sa te documentezi bine, daca nu iarasi bine.
CristiC wrote:Daca ai,nu ma supar,sa stii.

Ti-as trimite daca as avea una in plus, dar nu am
Urmeaza Scorpionul, te intelegi cu el ce si cum.
Pardon, domnu' Scorpionu'
Tabelul este orientativ, poate fi influentat de mai multi factori. Tabelul il folosesti impreuna cu
un checker de CO2 care se introduce in acvariu si se tine in permanenta acolo, are un
lichid care isi schimba culoarea (lichidul nu trebuie amestecat cu apa din acvariu, trebuie
folosit ca atare), iar lichidul isi va schimba culoarea in functie de nivelul de CO2 (intre
lichidul indicator si apa din acvariu este o perna de aer unde se face schimb de gaze, lichidul
indicator nu intra in contact cu apa din acvariu).
Apa nu se dedurizeaza de la sine, ca nu are cum... carbunele nici atat, carbunele doar retine clorul.

Varianta cu rasini e mult mai slaba decat cea cu osmoza si in plus iti poate modifica alti parametri.
Poate ar trebui sa te gandesti serios la o instalatie de osmoza, inclusiv pentru tine, nu doar pentru
pesti. Pentru pesti gasesti o osmoza ieftina, la vreo 300-350 de lei, daca vrei sa folosesti si tu apa te costa
ceva mai mult, dar nu mult mai mult, apa de osmoza pentru consum uman trebuie remineralizata.
Sa-ti trimit o pompa booster?!
Pai cum ai facut testul de CO2?
Aquatica wrote:@Liv, parca la ce-ti foloseste dulapul?

@Mihai, MasterSoil cica ar fi substrat fertil, la fel si Manado. Eu aveam un fix, ca vreau fertil si peste, ceva negru. Nu aveau decat o punga de MasterSoil, asa ca in mintea mea am zis sa combin cu Evidecor. Si asa am obtinut supa. La vremea aceea nu stiam nici ca Anubias si Microsorum se pun pe radacini, asa ca eforturile mele pentru substrat s-au cam dovedit inutile Acum rad, la cate prostii am facut. Dar totusi... am invatat (asa zic eu acum si acusica ma vedeti ca fac vreo prostioara... de rasu-plansu' )

Manado nu este substrat fertil, este inert, nu contine nimic nutritiv. FertiSoil spre exemplu este un
substrat nutritiv, complet. De MasterSoil nu stiu, din ce am citit acum pe net se pare ca ar fi intr-o
oarecare masura...
De ce ar fi trebuit sa fie diferite? Doar nitratii eventual, mai mari in acvariu. In rest, dupa nici 3 saptamani,
e normal sa ai aproape aceleasi valori ca la robinet. Dar ai apa extrem de dura, eu zic sa te gandesti
serios la un osmozor... sau te apuci de cichlide
Silviu Man wrote:Am gasit asta :
Prefiltru Eheim 4004320
Ti se pare OK, la un acvariu de 100 litri util?
Se pare ca elimina si accesul accidental al crevetilor in filtru...

E ok, dar este intern, e mai functional si usor sa folosesti unul extern, gasesti
la preturi convenabile de la SunSun. E mai usor de curatat fiind extern, ai inclusiv robineti.
Rundas wrote:Aproximativ la cat timp de schimba Siporaxul?

Mediile de filtrare biologice nu se schimba, ele se curata periodic, cu apa din acvariu, preferabil
cat mai rar.

Si daca tot am vazut ca la un moment dat se vorbea de reducerea NO3 (nitrati) de catre mediile
biologice in acvarii de apa dulce, am o observatie: reducerea nitratilor de filtrarea biologica normala
dintr-un acvariu de apa dulce (filtru extern) nu se produce decat in foarte mica masura si accidental
si depinde de mediile de filtrare. Explicatia este simpla, exista doua motive: pentru denitrificare,
adica reducea nitratilor, este nevoie de un mediu anoxic (fara oxigen) si de ceva papa pentru bacteriile
denitrificatoare (carbon organic). Mai sint si alte conditii, dar astea doua sint in discutia noastra importante.
Prima conditie apare in general accidental in filtrele noastre externe, ca sa apara este nevoie de un debit
mic, la picatura. A doua conditia apare mai des, cei care fertilizeaza adauga EasyCarbo, care este o sursa
de carbon organic (contine glutaraldehida care este un dezinfectant la baza, organic, inrudit cu formaldehida).
Inainte sa cumperi orice skimmer e bine sa verifici putin detaliile tehnice ale producatorilor.
Pentru ca majoritatea tind sa exagereze. Exista niste calcule matematice facute, le-am mai
mentionat prin diferite topicuri pe aici, nu este fizic posibil, cum scrie la Tunze 9410, sa ai
un debit de apa de 900 de litri pe ora cu un debit de aer de 600 de litri. Nu se poate fizic.
Raportul intre apa si aer e aproximativ undeva la 1:4, adica aproximativ la 4000 litri de apa
pe ora poti avea 1000 de litri pe ora de aer. Poate sa fie ceva mai mult aer, dar nu mult mai mult.
La Tunze ai avea un raport de 1:1,5 care este exagerat.

Apoi depinde ce recirculare ai. Ideal ar fi ca toata apa care vine din display sa treaca prin skimmer.

Si nu in ultimul rand cu cat mai mare skimmerul cu atat mai bine, nu exista supra skimmare, e doar un mit.
Cel mai performant skimmer nu poate sa extraga din apa mai mult de 30-35% din potentialul existent in
apa, si asta pentru ca dupa ce extrage atat skimmerul nu va mai skimma.

Daca ai loc de Bubble Magus Curve 9 e preferabil lui Curve 7. Iar daca iti permiti sa investesti mai mult atunci
ATI Power Cone 200is DC e o optiune foarte buna.
Depinde de skimmer cat aer trage, de cat CO2 ai in casa... Pe mine ma tine un bidon din ala cam o luna.
In partea cealalta parca era 90 si ceva de lei, diferenta nu e mare. Mersi, sa ma anunti si pe mine cand ajunge.

Edit: in partea cealalta era 50 ron plus TVA bidonul, deci aproape la jumatate...
Am vazut clipul aici, nu am vazut comentariul pe youtube... dar 15 ani este foarte mult.
Eu sint de parere ca durata normala de viata a unui acvariu nu trebuie sa depaseasca 10 ani.
Daca a tinut 15 ani...
Crapatura a plecat de jos dupa cum se vede. Poate sa fie un geam prost taiat si care
era in contact cu fundul si posibil si niste tensiuni de la un suport neplan. Cred, nu stiu cu certitudine,
ca nu am de unde. Dar cert este ca sticla a cedat in partea dreapta jos si acolo probabil a fost problema.
CristiC wrote:
kirucd wrote:Ai gasit furtun din silicon Cristi?

Care apa, ca se vede numa' geamu' ultraclar, baga si o poza cu apa

Nu,nu dimensiunea care imi trebuia mie.

Pai io cand ti-am spus ca nu gasesti, ca nu se produce... nu m-ai crezut
Da' de ce nu ai folosit de 25mm, nu era suficient?

@Seba
Vezi bazinul lui Adi Radu, doar ca e de 1300 de litri.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25254.page

Daca te hotarasti, imi spui ce destinatie (vietuitoare) urmeaza sa aiba acvariul si iti fac eu
schita cu compartimentarea. Si dimensiunile standului imi trebuie.

Pompa depinde de ce vrei sa ai in acvariu, de la o pompa de 3.000-3500 litri pe ora real, adica un
5.000-5.500 litri pe ora nominal pina la 6.000-7.000 litri pe ora real, nominal 10.000-12.000 litri pe ora.
Eu am luat anul trecut, parca prin noiembrie, din acelasi loc, Starmed, acum vad ca siteul nu mai functioneaza.
Or fi dat faliment. Incearca aici si ne anunti si pe noi daca ai reusit sa iei:

http://gammavet.ro/absorbant-CO2-intersorb

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: