[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Ieri mi au venit fertilizantii si o radacina de reed moor de la Pepika.
Acum fertilizez asa: Easy Carbo 5 ml pe zi, Kallium 20 ml la sapt, Ferropol 24 cate 5 pic pe zi si Ferropol 60 ml pe sapt.
Ii multumesc lui Stefan pentru plantele donate, s au încadrat foarte bine in peisaj.
Astept sa vad daca se schimba ceva cu fertilizare zilnica, si cam peste o luna , daca totul este k am sa mai plantez.
Le vreau. Vorbim maine la telefon.
Multumesc
Lumina merge asa:doua neoane 8 ore si doua 4 ore. Nu pot aprinde trei, ori doua , ori toate.
Asa m am hotarat sa aduag doar Kalium la ce puneam deja - ECarbo si Ferropol si 24.
Vom vedea, trebuie sa iasa ceva.
Da stiu ce trebuie la o instalatie de co 2, stiu cum arata indicatorul permanent, am cumparat deja singura produse de pe ebay....nu astea sunt problemele.
Am o retinere totusi in a tine asa ceva in casa, nu stiu. As incepe cu un minisistem dar nu va face fata la volumul mare de apa.
Mai rumeg ideea cu un sistem de minim 2kg, o am in cap de ceva vreme.
Multumesc pentru sfaturi, apreciez mult interventia ta.
Nu ma descurajez eu asa usor.
Asta e si motivul ptr care vreau plante easy, ca sa pot tine si pesti.
Pentru mine un acvariu trebuie sa aiba mai intai pesti apoi plante si restul.
Am gasit pe net o selectie de plante care "merg" cu discusii la temperatura mare. Lista e destul de lunga si plantele mele existente se includ.

Deci, cred ca ptr un acvariu fara pretentii de aquascape, doar cu ceva verdeata, s ar putea sa reusesc.
Easy Carbo s a terminat ieri, si fac vi eri o comanda.

Nu mi pare rau de frunze, ma tem sa nu se topesca toata planta sa o pierd, nu mi e de câteva frunze.
Bomba cu drojdie am avut de cateva ori in bazinele mai mici, dar nu am fost multumita de ea deloc. Nu i problema de copii ptr ca standul este imbracat in pal si le bag inauntru.
Oare ar fi o solutie mai buna decat bomba pastilele de co2?
L
Am schimbat acum apa si am adugat 60 ml de Ferropol si 5 picaturi de Ferropol 24.
Atasez cateva poze cu plantele cele mai afectate.
In ultimele doua saptamani am observat o deteriorare a plantelor din ce in ce mai accelerata.
Multumesc pentru sfaturi colegi.
Viuilian , lumina am suficienta zic eu , la 250 l - am 4*54 W, si banuiesc ca atunci cand spui CO2 te referi la cel presurizat, din butelie. Nu am nici o posibilitate sa achizitionez asa ceva acum. Sincer mi as dori sa ajung si eu la performanta sa imi dau seama din ochi ce elemente lipsesc plantelor din acvariul meu, dar mai este cale lunga pana acolo.
Easy Carbo si Ferropol (24) adaug deja de 2 saptamani, dar se pare ca ar trebui sa cresc doza, am inceput cu jumatate, si am crescut putin dar nu am ajuns la cantitatea recomandata.

Deci, trebuie sa continui neaparat cu Easy Carbo si Ferropol simplu si 24; EL Nitro nu e necesar deocamdata; EL Fosfo ar fi bine dar nu musai; dar cu EL Kallium Potasium ce fac? Trebuie sau nu?
Acvariul nu are alge, doar pe unele crengi, cele mai aproape de suprafata au aparut cateva alge(smocuri mici negre), dar am indepartat cam toate crengile din zona aia.
In rest nu am alge pe plante, geam sau substrat.
In schimb plantele au inceput sa se maroneasca sau sa se topeasca frunzele de la baza, dar in varf dau altele noi. Cresc destul de greu.
Schimbul de apa il fac la 4 sau 5 zile, aspir substratul cam 1 cm bag palnia in pietris, schimb cam 40% maxim 50 % asa din ochi.
Multumesc Qwery, foarte util si prompt raspunsul tau.
Deci, fosfatii trebuie crescuti neaparat asta e clar si nitratii sunt la limita de jos. Oare pot sari ptr moment achizitia de EL Nitro?
Acu pana are Stefan timp, lamuriti ma si pe mine daca aceste valori sunt normale sau nu.
PS: Oricum nu mai pot gandi la ora asta , una din fete are otita si ii dau iar antibiotic in conditiile in care acum doua saptamani am terminat alt antibiotic ptr gat. Cei cu copii mici sper ca ma inteleg.
Multumesc mult Stefan.
Cand ai timp detaliem.
Felicitari ptr locul obtinut in concurs. Este un acvariu foarte frumos si , dupa parerea mea merita un loc mai sus in clasament.
Ce sa zic de ala cu trenul, nici nu avea ce sa caute acolo. Dar asta e, ce stiu eu.
Spor in continuare.
Qwerty un pic de rabdare ca abia acum juma de ora i am dus apa, si Stefan ma ajuta in limita timpului sau disponibil. De Ziua Nationala am sa public " tabelul elementelor lui Stefan"
Eu iti multumesc. Sa nu l hranesti deloc ca sa aiba pofta la mooci.
Da, doar ptr o filtrare rudimentara. Filtrul burete se recomanda ptr acvarii mici, puiet sau acvarii de carantina. Depinde ce vrei sa faci.
Iti dau eu un Pomacea in borcanul cu apa ptr test. Curata biofilmul mai bine decat o faci tu mecanic.
Multumesc Marius, un raspuns foarte complet si util. Am sa fac asa: Il rog pe Stefan sa ma ajute cu testele si apoi vad ce cumpar.
Am facut modificari in bazin, am scos majoritatea pietrele ptr ca adunau f multa mizerie sub ele, am scos crengile din dreapta, ca incepea sa se descompuna coaja si partea de sus se umpluse de alge smocuri mici si negre, care era prea aproape de lumina.
Acum imi trebuie o cioata, speciala, mare pe care sa o imbrac cu Microsorium, moss si ce mai gasesc.
Schimb mare parte din design ul initial.
Am curatat si filtrul extern , am scos foarte multa mizerie din el.
Au inceput sa inoate si alevinii de Acara in bazinul mic, sunt multi tare.
Multumesc Qwerty.
Întrebarea este cat Fosfo pui la saptamana si la cati litri?

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: