[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Trees of desire (Dennerle Scaper's Tank 50)  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine v-am regasit!

Povestea din spatele acestui jurnal a inceput undeva prin primavara, dupa ce s-au afisat rezultatele concursului Scaper's Tank Contest (http://all4aquarium.ru/en/events/scapers-contest).
Ca orice concurent ce dorea un "impuls" si abia astepta sa intre in posesia unui set complet DENNERLE Scaper's Tank Complete 50l, am sperat la un loc bun.
Din pacate, clasarea pe locul 12 m-a indepartat de lista celor ce intrau in posesia unui set cadou (top 10 din fiecare regiune a Europei).
Am zis asta e, data viitoare fac un setup si mai frumos si imi mai incerc o data norocul (pentru ca, sa recunoastem, e si un "gram" de noroc strecurat acolo, pe langa o tona de inspiratie, creativitate si pasiune).
Dar se pare ca sansa a venit mai repede. Dupa afisarea rezultatelor, am fost contactat de catre Cristi Ionescu, care mi-a zis ca i-a placut setup-ul si ca ma sponsorizeaza sa intru cu un set complet in etapa a doua a concursului.
Astfel ca in toamna m-am trezit la usa cu un DENNERLE Scaper's Tank de 50L :

image

Ce aveam de gand sa fac cu el? Ma gandisem deja la un proiect. Aveam in plan setup-ul Trees of desire (nume ce face trimitere la dorinta pe care am avut-o si s-a implinit).

Presat un pic de timp, am luat masuratorile de rigoare si am inceput sa frunzaresc internetul in cautarea elementelor de hardscape (lemne, pietre).
Gasit, placut, cumparat, primit!
Am pus ceva pe hartie, dar avea sa fie modificat mai tarziu, din mers :

image

Sa facem un inventar cu cele folosite :
__________________________________________________ ____________

*Acvariu*
Dennerle Scaper's Tank 50L , 45x31x36 cm (Lxlxh), grosime sticla : 5mm

*Iluminare*
-Initiala : Dennerle Scaper‘s Light, 24 w / 4x8000 K / 1440 lumeni
-Actuala : Lampa DIY cu 3x15 w

*Fundal si iluminare fundal*
-Autocolant sablat
-Lampa cu 1x105w 2700k (bec economic)

*Filtrare*
-Dennerle Scaper‘s Flow
-Aquael Minikani 80

*Incalzitor*
-Nu

*CO2*
-Presurizat, 1 b/s, cu Dennerle Flipper

*Substrat nutritiv si pietris*
-Denerle NutriBasis 6in1 2.4 kg
-Pietris negru Evidecor 12 kg

*Fertilizare* (pentru moment arata in felul urmator, urmand ca pe viitor sa fie Dennerle 99%, Acceleratorul insemnand 1%)
-VIMI Micro, VIMI Accelerator
-PPS-Pro
-Dennerle V30, Dennerle E15, Dennerle PG7

*Flora*
Microsorum pteropus mini, Microsorum pteropus 'needle leaf', Cryptocoryne parva,
Littorella uniflora, Elatine triandra, Micranthemum sp. 'Monte Carlo', Myriophyllum mattogrossense,
Pogostemon erectus, Ceratopteris thalictroides, Java moss, Anubias petite,
Najas roraima, Hemianthus glomeratus, Ludwigia sp. 'Super Red', Rotala rotundifolia,
Phyllanthus fluitans (scoasa in general la sedintele foto si folosita pentru a oferi ceva umbra in zonele unde se afla Microsorum si Anubias petite)

*Fauna*
Otocinclus affinis, Caridina sp. 'Hummel'

*Schimb de apa si solutii folosite*
10L saptamanal + conditioner Aquili in doza recomandata

*Hrana*
Dennerle Shrimp King (Mineral, Complete, Protein, Color), New Life Spectrum Crustacean Formula

*Temperatura*
25 de grade

*Hardscape*
Lemn Red Moore, Seiryu stones

Bun, am pus acvariul pe pozitie, am pus si punga de Dennerle Nutribasis 6in1 in el :
image

Dupa ce am spalat pietrisul in cateva ape, l-am pus peste Nutribasis :
image

Am inceput sa aranjez pantele si am pus lemnele pe pozitie :
image

Acvariul vazut stand in picioare :
image

Detaliu cu copaceii :
image
image

Va urma...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2014 00:52:12

Facebook : Tranquility Aquarium
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Asteptam continuarea

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
stefanp
Moderator

IP:

alex08 wrote:
*Iluminare*
-Initiala : Dennerle Scaper‘s Light, 24 w / 4x8000 K / 1440 lumeni
-Actuala : Lampa DIY cu 3x15 w

De ce ai renuntat la Scaper'S Light?

alex08 wrote:
*Substrat nutritiv si pietris*
-Denerle NutriBasis 6in1 2.4 kg

Deci asa rata nutribasis-ul, chiar eram curios.
Nu pare la fel de pamantos ca aquabasis-ul. Cum e la replantare? Tulbura apa?
Si cum ti s-a parut din punctul de vedere al plantelor? Stiu ca in celelalte acvarii nu ai substrat fertil parca, nu?

alex08 wrote:
*Fertilizare* (pentru moment arata in felul urmator, urmand ca pe viitor sa fie Dennerle 99%, Acceleratorul insemnand 1%)
-VIMI Micro, VIMI Accelerator
-PPS-Pro
-Dennerle V30, Dennerle E15, Dennerle PG7

Iti mai lipseste V30-ul
De ce n-ai mers de la inceput pe Dennerle complet? Si ce te face sa mergi de-acum inainte pe schema completa?

alex08 wrote:
Microsorum pteropus mini, Microsorum pteropus 'needle leaf', Cryptocoryne parva,
Littorella uniflora, Elatine triandra, Micranthemum sp. 'Monte Carlo', Myriophyllum mattogrossense,
Pogostemon erectus, Ceratopteris thalictroides, Java moss, Anubias petite,
Najas roraima, Hemianthus glomeratus, Ludwigia sp. 'Super Red', Rotala rotundifolia,
Phyllanthus fluitans (scoasa in general la sedintele foto si folosita pentru a oferi ceva umbra in zonele unde se afla Microsorum si Anubias petite)

Hai ca ai adunat cateva buruieni
Niste poze cu Ludwigia super red ai?

alex08 wrote:
Lemn Red Moore, Seiryu stones

Radacina din stanga mi se mare mai buna decat cea din dreapta.
Dar oricum, din ce am vazut in poza finala, cea din dreapta oricum a cam fost acoperita de plante

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Asteptam continuarea

Azi revin cu urmatorul set de poze. Tine aproape.

De ce ai renuntat la Scaper'S Light?

Am mers in prima saptamana cu ea. Lipsind cea de-a doua lampa (eu asa vad un astfel de acvariu sa mearga cu ce plante am folosit) din lipsa de fonduri, am fost nevoit sa improvizez.
Cu 24w sunt slabe sanse sa mearga bine M. monte carlo si mai ales Elatine triandra, care e ditamai fitoasa la lumina.

Cum e la replantare? Tulbura apa?
Si cum ti s-a parut din punctul de vedere al plantelor? Stiu ca in celelalte acvarii nu ai substrat fertil parca, nu?

Are o luna si un pic, nici nus tiu daca s-a activat bine. De tulburat, slabe sanse, pentru ca am ditamai stratul de pietris deasupra. Pana acum nu am avut probleme.
Ce sa zic, toate plantele pe care le-am pus in el merg bine, cu exceptia unei fitoase, Ludwigia sp. super red, care in padurea actuala normal ca nu mai are lumina din belsug si da inapoi.

Iti mai lipseste V30-ul

Eu stiu ca esti sarbatorit azi si te iert.
Cum spuneam, acum am : Dennerle V30, Dennerle E15, Dennerle PG7.
Sa zicem ca imi lipseste S7.

Radacina din stanga mi se mare mai buna decat cea din dreapta.

Da, initial am zis si eu la fel, dar pe masura ce s-a dezvoltat, totul a iesit bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2014 10:42:37

qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Substratul fertil cum l-ai aranjat? Ai mers dupa forma denivelata sau l-ai nivelat drept pe fundul bazinului? ai folosit si bacterii pentru substratul fertil?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2014 10:57:43

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

alex08 wrote:
Eu stiu ca esti sarbatorit azi si te iert.

alex08 wrote:
Cum spuneam, acum am : Dennerle V30, Dennerle E15, Dennerle PG7.
Sa zicem ca imi lipseste S7.

Asa, S7 am vrut sa zic si eu, da' nu stiu de ce a iesit altceva

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

qwerty, mai mult in partea din spate, in panta, pentru a asigura cat de cat plantele stem de acolo. In coltul din stanga fata fiind in mare parte fernuri si alte plante usoare, am lasat mai putin.
Am folosit Dennerle FB1 Substrat Start.

Sa continuam povestea.

Am venit apoi cu pietrele Seiryu :

image

image

Si cu primele plante :

image

image

Peisajul mi se parea ca se schimba radical dupa fiecare completare facuta.
Urmau sa apare plantele de gazon, Micranthemum sp. 'Monte Carlo', Elatine triandra si Eleocharis sp. mini.
Cu detalii despre ele, intr-o postare viitoare.

P.S. : Apar cu pozele ceva mai greu din lipsa selectiei facute la momentul respectiv, astfel ca amd e frunzarit cateva sute de poze.

P.S. 2 : Va multumesc pentru aprecieri, tineti aproape!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2014 21:12:40

stefanp
Moderator

IP:

alex08 wrote:
Peisajul mi se parea ca se schimba radical dupa fiecare completare facuta.

Asa e!
Dar in bine

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Inca doua poze cu ansamblul la momentul respectiv (in asteptarea gazonului) :

image

image

stefanp
Moderator

IP:

Deja incepea sa prinda forma

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Cateva poze dupa ce am adaugat o parte din Elatine triandra, o planta dependenta de cat mai multa lumina si spatiu in jurul ei.
Daca este inghesuita, are prostul obicei sa se duca in sus si ajunge sa fie "sora" lui H. glomeratus.

image

image

image

image

stefanp
Moderator

IP:

Asa-i, ca sa "o culci", trebuie sa-i dai lumina multa

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumina multa se pare ca e putin spus, avand in situatia de fata 45w la maxim 35L de apa net.
Combinatia de plante pe care am facut-o imi pune si ceva probleme, deoarece nu pot merge prea departe cu lumina (as compromite Microsorumul si Anubiasii), dar pe de alta parte nici nu-mi vine sa renunt la ea, pentru ca mi se pare frumos aranjamentul asa.
Nu-mi ramane decat sa tund, fie si de 2 ori pe saptamana si sa o tin jos.

Micranthemum sp. 'Monte Carlo' este in schimb o planta foarte cuminte, nepretentioasa, care se pare ca nu are de gand sa se inalte nici cand mai scapa umbrita pe ici pe colo, de plante plutitoare sau de tufele din jurul ei.

stefanp
Moderator

IP:

alex08 wrote:
Micranthemum sp. 'Monte Carlo' este in schimb o planta foarte cuminte, nepretentioasa, care se pare ca nu are de gand sa se inalte nici cand mai scapa umbrita pe ici pe colo, de plante plutitoare sau de tufele din jurul ei.

Am sa o incerc si eu cat de curand.
Am avut-o anul trecut, dar am tinut-o in cutiuta cu care a venit prea mult timp si pe urma "bleaga" fiind am lasat-o si sa fie acoperita de utricularia...si-am pierdut-o.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am terminat de adaugat cele trei plante de gazon, M. sp. 'Monte Carlo' si Elatine triandra (in partea din fata), dar si Eleocharis sp. mini (in partea din spate).

image

image

In urmatoarele poze o sa apara si "cararea" (din mai multe motive ea nu a fost facuta de la inceput, o abordare mai putin "ortodoxa").

stefanp
Moderator

IP:

Din ce motive?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Stefan, unul din ele e ca nu eram hotarat cum sa o fac, daca observi schema postata in descriere.
Al doilea motiv era ca nu gasisem nisipul pe stoc si a trebuit sa mai astept un pic (in comanda cu nisipul erau si lemnele pentru celalalt setup, Forest Temptations).

Dar, nu m-a incuracat prea tare treaba asta si am rezolvat usor cu "amplasarea" "cararii".

alex08
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai jos va arat ceva poze facute cu DSLR-ul, un CANON 450D, cu obiectiv EF 50mm 1:1.8. M-am jucat atat cu lumina din background, cat si cu setarile aparatului :

image

image

image

Pozele acestea sunt facute inainte cu cateva zile de inscrierea in concurs, mai aveam cate ceva de bibilit prin el.
Rezolvasem si cu "cararea" la acel moment. Pentru a o "introduce" in peisaj, am confectionat un mini "jgheab" din plastic (provenienta bidon apa plata de 5L), exact in forma dorita.
L-am umplut cu nisip si l-am impins usor in pietris, rezultatul fiind cel din poze.
Un fel de DIY, fara batai de cap, realizat cu usurinta, chiar daca acvariul era deja plantat si umplut cu apa.

Va urma...

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Felicitari ptr locul obtinut in concurs. Este un acvariu foarte frumos si , dupa parerea mea merita un loc mai sus in clasament.
Ce sa zic de ala cu trenul, nici nu avea ce sa caute acolo. Dar asta e, ce stiu eu.
Spor in continuare.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Se vede diferenta intre fotografii.
Pe cand treci la un DSLR? Parca vroiai la un moment dat sa iti iei, n-ai prins nimic acum de Black Friday?

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: