| Message |
|
|
:stupid: multumesc pentru confirmari, inca nu sunt senil si vad ca nici bautura nu m-a afectat prea tare 
|
 |
|
|
jax wrote:adriancalotescu: ieri am inlocuit si la mine in acvariu substratul. am folosit aproape un sac (de 40kg) de nisip, spalat. si cred ca pe alocuri am pus prea putin. si recomandam nisipul la sac de 40kg pentru ca e ieftin, eu l-am luat cu 5ron.
Da-mi si mie te rog linkul in care am scris eu asta!
|
 |
|
|
|
Salut si bun venit !!!
|
 |
|
|
S-a mai discutat asta parca daca nu ma insel. Din ce-mi amintesc eu era doar o problema daca ai vreo rana, taietura la mana si bagi maina in acvariu in care ai deja o boala. De Astm sau Bronsita nu-mi amintesc nimic, dar poate am uitat eu ca sunt senil 
|
 |
|
|
Atunci, LA MAI MARE !!!!!!! 
|
 |
|
|
Chiar si fara ei tot raman multi, pentru un scalar doar ai nevoie de 50 de litrii, de fapt nu tu  , pestele 
|
 |
|
|
Frumos acvariul insa ai prea multi pesti. Ai idee cat se face un Silver Shark( vreo 33cm  )? Ia citeste aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
|
 |
|
|
Apropos de plasa aia , am si eu ceva in genul ala si ma gandeam s-o bag in acvariu (plasa  ). Treaba sta in felul urmator, plasa mea nu-i din inox e ceva aluminiu..... s-o intampla ceva?
|
 |
|
|
Fujito wrote:am si eu tot de la resun nu are nimic daca intra tot la apa ;) acolo este nivelul minim ;)
Parca ziceai ca nu mai scrii decat daca nu stii ceva?
Si inca ceva, la semnatura vad ca merge virgula  Toate cele bune!
Scuze @nickserr de off topic 
|
 |
|
|
"Mai ales ca daca din 30 de litri, jumate ii ocupi cu buturuga, nu-ti prea vad bine pestii."
Care pesti ? 
|
 |
|
|
Eu am mai luat o buturuga din Hornbach si am fiert la ea ceva , a iesit la maroneala la greu. Acum am ceva pe aragaz de s-a saturat nevasta-mea, cred ca de vreo saptamana, intr-adevar nu-i din magazin e direct din pamant. Da nu ma las 
|
 |
|
|
|
"Poti te rog sa detaliezi? Nu e bun Planta Min-ul"
Eu l-am folosit si m-am umplut de alge, acum nu zic ca ar fi din cauza lui insa au mai zis si altii asta. In plus cica e cam slab( ca fertilizant).
|
 |
|
|
Gata, io am priceput 
|
 |
|
|
Pai io p-acolo am vazut "pasta de dinti" 
|
 |
|
|
|
Acum la oile noastre, am mai pierdut un ancistrus. Imediat dupa ce l-am gasit am facut teste de apa:NO3-0/NO2-0/GH->10/KH-3-6/PH-6.4-6.8 (testat cu betisoare). Singurele simptome care le-am observat au fost: de cateva zile statea nimai dupa filtru ascuns nici la masa nu venea, ieri nu l-am mai vazut deloc si nici azi. Abia cand am inceput sa balacesc apa sa dau buruienile la o parte l-am gasit.
|
 |
|
|
Bine ai venit pe forum!!! Un sfat ar fi sa ai grija cu fertilizarea, risti sa te umplii de alge. Si inca unul, mai mult o rugaminte, nu mai scrie posturi atat de lungi
Apa limpede!!!!!
|
 |
|
|
|
Siliconul acela rezistent este rosu, da. Si se gaseste si sub forma de tub de "pasta de dinti" nu trebuie neaparat un tub mare.
|
 |
|
|
Pentru a schimba substratul faci asa:
-scoti apa in niste vase, oale , galeti etc
-scoti pestii sii pui in cel mai mare vas care-l ai impreun cu filtrul care trebuie sa functioneze cat timp faci operatiunea
-pui substratul
-plantezi "buruienile"
-pui apa la loc cu mare atentie sa nu deranjezi plantele si substratul
-pui si pestii
-si filtrul
-si gata treaba
Spor la treaba !!!
|
 |
|
|
Clauss su nu o bagi !! Asa este, acel semn indica nivelul minim 
|
 |
|
|
Deci ca sa inteleg si eu, folosesti acel drosel pe post de regulator? Vad ca au presiunea de lucru la 15 bari, nu sunt probleme? Cum l-ai conectat la stingator, ai mai pus niplu, mufa, ceva? Cum aflii presiunea la iesire, ai manometru sau din ochi? Cam multe intrebari ............ 
|
 |
|
|