[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme robinet CO2 dozaj fin  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa cum zice si titlul, de ceva vreme in coace ma confrunt cu niste probleme la robinetul de reglaj fin al reductorului (chinezaraie ieftina firar mama ei... ) Mai precis nu reusesc sa am un debit constant mai mult de 10 - 12 ore. Dimineata il reglez la o bula pe secunda, iar seara ajunge sa introduca o bula la 2 secunde. Daca il las pana urmatoarea zi, ajunge la un debit de 1 bula la 4 secunde si testerul permanent de pH se duce in zona albastra.... Am lipsit un weekend de acasa iar cand am ajuns duminica seara instalatia era oprita complet.

Am gasit asa ceva , dar ma costa transportul de 2 ori pretul lui. Are cineva idee daca se gaseste si daca da, unde se gaseste ceva asemanator la noi in tara? Sau daca stie cineva sau are vre-un reductor de presiune de vanzare sunt deschis ofertelor.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Intrebare: nu cumva ti-ai umplut recent butelia? Te intreb asta pentru ca si eu patesc urmatoarea faza: incarc butelia; la ultima incarcare, in butelie de 5,1 kg au bagat 5,8 kg. Presiunea interna este destul de mare; reglez debitul constant la cateva bule, astfel ca testerul acela sa fie la aceeasi culoare ca referinta, dar a doua zi debitul e incetinit. In primele 2-3 zile dupa incarcare chiar am gasit si eu instalatia oprita. Toata treaba dureaza circa o saptamana pana mai scade un pic presiunea din butelie, dupa care lucrurile revin la normal si nu se mai schimba luni de zile, pana la golirea buteliei...si am reductor Aqua Medic. Si la fiecare incarcare am patit treaba asta...probabil ca presiunea mare cu care iese gazul din butelie actioneaza cumva asupra robinetului de reglaj fin...nu stiu cum, dar ceea ce am descris eu este o realitate.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Am incarcat butelia acum vre-o luna jumate si de atunci a inceput sa faca reductorul ghidusii. Problema e ca si pana in prezent tot asa face.... Daca stau bine sa ma gandesc, inainte de a o incarca nu am avut problema asta. Butelia are 13,5 litri (de la dozator de bere).
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Si folosesti reductorul de bere? Vezi ca astea nu sunt foarte precise si dau variatii in eliberarea de CO2. Eu pe al meu l-am dat la maxim, si am mai bagat inca unul, special pentru acvaristica.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Butelia e de la dozator de bere. Reductorul e special de acvaristica, cumparat de pe Ebay.
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Eu folosesc de 6 luni un regulator de drosel de cale de precizie de la SMC Romania si inca sunt multumit de el. Desi se zice ca are sectiunea de control de 0,2mm patrati totusi e cam la limita la presiunea mea de 1,5bari, cat am reglat eu. eu ti-as recomanda droselul cu 0,1mm sectiune efectiva. Si da, aceste drosele rezista si la CO2. Mi-au garantat cu certificat de conformitate.
Folosesc un stingator de incendiu cu CO2 si reductor de CO2 industrial (cred)

DIY addicted
Valea Plangerii
geo13
Member

IP:

Ne poti spune cat te-a costat ''droselul de cale'' ?
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu mai stiu cat a fost. A intrat in "piesele de schimb" pentru o masina de la serviciu. Dar parca era vreo 20 de lei. Daca vrei pretul exact, pot suna la SMC si iti spun.

DIY addicted
Valea Plangerii
geo13
Member

IP:

Inteleg ca recomanzi pe cel de 0.1mm, cred ca AS12, sau AS13.
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da, cel de 0,2 nu e foarte sensibil la reglarea debitului.
Am vorbit azi cu cineva de la SMC, iar maine ma suna sa imi dea detalii despre pret. Asa ca revin maine cu noi informatii.

DIY addicted
Valea Plangerii
LUPmic
Senior member

IP:

Deci ca sa inteleg si eu, folosesti acel drosel pe post de regulator? Vad ca au presiunea de lucru la 15 bari, nu sunt probleme? Cum l-ai conectat la stingator, ai mai pus niplu, mufa, ceva? Cum aflii presiunea la iesire, ai manometru sau din ochi? Cam multe intrebari ............
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu, nu ai inteles. Ai aici poza cu stingatorul cu reductorul atasat pe el. Furtunul albastru pleaca la electrovalva montata undeva deasupra acvariului. Pe iesirea electrovalvei am infiletat acel drosel de cale din care reglez fin numarul de bule pe secunda. Din drosel ies cu un furtun pana la reactorul de CO2. Gata! Sper ca ati inteles ceva, chiar si eu am priceput ce vroiam sa zic.
Diseara o sa pun poze in topicul meu cu toata instalatia.

DIY addicted
Valea Plangerii
LUPmic
Senior member

IP:

Gata, io am priceput
[Email] [Yahoo!]
geo13
Member

IP:

Daca tot ai fost atat de dragut, spune-ne care este indicativul droselului, sa stim ce comandam.Tu ai experimentat, si stii cu siguranta ce model, cu cot, fara, inci, metrii si altele care ne dau
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu cea mai mare placere!
Azi primesc oferta de pret pentru drosel de cale tip: AS1211FM-M5-06. Cand o sa aflu, va anunt. Oricum, are filet M5 si racord rapid pentru furtun de 6mm. Asta inseamna: bricolaj!!

Droselul pe care il am eu acum:
COD DROSEL: AS2211F-02-06 - PRET 10,50 EURO/BUC FARA TVA.

DIY addicted
Valea Plangerii
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

AS1211FM-M5-06 - pret 50RON daca cumpar 10 buc.

DIY addicted
Valea Plangerii
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

S-a modificat schimbarea.
Am deschis un topic la Cumparari pentru cei interesati de droselul de cale pentru CO2.

DIY addicted
Valea Plangerii
geo13
Member

IP:

Eu am deocamdata doar butelia si reductorul, urmeaza sa-mi iau controller-ul PH si electrovalva. Ma gandeam sa-mi pun ''droselul'' la reductor. Apropo, ceva sfaturi de unde sa cumpar si de care, controller si electrovalva?
[Email] [Yahoo!]
tropikana
Membru de baza
[Avatar]

IP:

geo13 wrote:Eu am deocamdata doar butelia si reductorul, urmeaza sa-mi iau controller-ul PH si electrovalva. Ma gandeam sa-mi pun ''droselul'' la reductor. Apropo, ceva sfaturi de unde sa cumpar si de care, controller si electrovalva?

De exemplu, eu nu am inca controler. Dar folosesc indicatorul permanent de la JBL. Electrovalva am luat-o tot de la SMC. Stiu ca o sa ma intrebe lumea cat am dat pe ea. Asa ca le-o iau inainte: nici un leu. E piesa de schimb la utilajele de la serviciu .
O electrovalva o poti cumpara de oriunde, de la pet-shop sau de pe eBay. Partea grea vine la adaptarea filetelor. Nu uita sa pui la socoteala si un numarator de bule si o supapa unisens.

Eu iti recomand sa pui droselul dupa electrovalva.

DIY addicted
Valea Plangerii

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: