[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Desauron wrote:Ai incercat vreodata sa le polenizezi?

Nu. Cred ca trebuie crescute emers.
koala wrote:Bah, misto pozele, sa moara ma-sa lu' Eufrosie!

What Dreams ...
Citeva detalii.

image

image

image

image

image

image

image

image
image
In umbra marelui Anubias!

image
image
Salutare si bine ai venit!
Suna interesant.
Asteptam jurnalul.
Spor!
Tu descrii acolo un sump?
Salutare!

Nu am inteles bine partea cu turnul si cu scurgerea in filtrul extern! Oricum, daca ai in plan un filtru extern, de ce nu-l pui din prima. Nu am inteles nici ce intelegi prin filtru extern cu capacitatea de 10 litri! La un acvariu de 26 litri ... ar fi cam mare!

In rest, poti face multe in el (ma refer la scape). Cam ce te-ar interesa?
Poti sa aplici metoda de start Tropica 90 days. Da o cautare si citeste.
Gabi C wrote:Spor mestere ! Vad ca ai enregie pentru inca un proiect !
O recomandare daca se accepta. Cam asa vad eu raportul de hardcsape si dimensiuni la volumul de apa .

Multam!
Da, cam acolo se indreapta si viziunea mea. Radacinile le pot extinde. Ma gindesc sa inlocuiesc si pietrele negre cu ceva granit.
Antecume wrote:Cool. Astept continuarea.
Dar cred ca-ti mai trebuie pietre.

Am pietre si radacini dar le pun cind lipesc radacinile pe ele. Oricum, intra la ciclare pe intuneric. In plus, toate trebuiesc scoase si plantate . Cam ca la Zoo.
Work in progress ...

image
Primele amenajari. Urmeaza pozitionarea radacinilor pe pietre si plantarea. Merge mai greu, pentru ca acvariul este detinut de un prieten din Iasi dar ... sper sa termin in citeva saptamini.

image
Arata foarte bine! Felicitari.
adrian09 wrote:
Silviu Man wrote:
Humbert wrote:Superb, Silviu. Zi-ne si ce lumina ai la el, ca eu nu stiu ce sa-i recomand.
Presupun ca ai si Co2, la ce plante sunt acolo.

Acvariu Eheim 45 litri. Substrat fertil Tropica acoperit cu ADA Colorado. Filtrare Eheim 2211 plin cu Eheim Substrat Pro. Micro skimmer Eheim. CO2? Tropica 60. Lumina ? Lampa cu brat reglabil de la Ikea, cu bec led echivalent 80 w, lumina rece.

Silviui, serios, echivalent cu 80 W? nu e mult? aproape 2W /l...

Nu. Sta la 25-30 cm de luciul apei. Asta e regula de la care nunma mai abat : lampi puternice dar plasate la inaltime.
In a doua poza se vede pe carapace o cicatrice. Broscuta asta era campioana evadarilor din terariu. Numai ca o data a cazut de la etaj fix in balconul vecinilor. Le-a scos sotia la soare si ... broscuta a facut bica! Trebuia sa vedem fata vecinului cind a aparut sotia mea la usa lui, sa-i ceara broasca din balcon!!!
koala wrote:Fratilor, suntem pe un forum de hobby-sti, nu in aula Academiei... esecurile si greselile fac parte din pasiunea noastra, ca sa nu mai zic de "din greseli inveti".
Eu sunt de parere ca totul trebuie povestit, cu bune si cu rele. Ramane scris, si pentru altii care-or veni dupa noi.

Craciun fericit, tuturor!

Aprob pozitiv!
Sarbatori fericite, prieteni!
Salutare!

Nu e un topic despre un proiect. Este doar o poveste de Craciun, dar adevarata.

In 2006 m-am mutat din Iasi in Barlad. Era o provocare, intr-un nou business, dar si o usurare : ne intorceam acasa, in orasul natal, din care am plecat in 1989!

Cind am vindut apartamentul din Iasi aveam o pereche de broscute de California. Ce sa facem cu ele? Unde mergeam nu aveam loc pentru ele. Asa ca le-am donat la Zoo Barlad.

Au trecut anii si aproape am uitat de ele. Am lucrat la proiectul de acvaristica de la Zoo pentru citeva luni. Dupa atitia ani ... ce sa vezi?

A fenit timpul unui reset pentru Jar Jar Land. Joi este ziua in care incep un nou nano-proiect.

Cei 300!

Asadar avem ...
Acvariu Dennerle 35 litri, cu filtru Dennerle corner cu extensie, echipat cu medii Dennerle (in modulul intern) si mini Siporax in extensie. Lumina : lampa led Chihiros (sper ca am scris corect) din rezerva personala a lui Rodo! CO2 la butelie de 1,5 kg cu difuzor Tropica 3 in 1.

Pietre Seiryu, Fissidens, coral moss si ... multe alge verzi filamentoase. Plus melci si o armata de Red Sakura din prasila proprie!

image
image
image
image

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: