| Message |
|
|
Atunci, bafta!
E de urmarit! Si iti apreciez intentia. Cei mai multi acvaristi isi posteaza realizarile dupa ce sunt siguri de reusita. Tu postezi un jurnal in timp real, asa cum imi place si mie sa fac. Daca iese sau nu, nu este important. Din incercari de succes sau esuate, invata toata lumea.
|
 |
|
|
|
In acvariile de tip nature sau low tech, se practica alta metoda, cea slow grow sau crestere controlata. Am si eu un nano de acest fel insa a trecut foarte mult timp pina l-am echilibrat si in nici un caz nu am renuntat la filtrare. Asadar, daca privesti poiectul pe termen lung, cu limitarea tuturor factorilor, poate merge. Altfel vor apare probleme, intii cu algele, apoi cu vietatile ... Eu ramin la parerea mea, sa insisti cu schimburile de apa si sa tii lumina la valori reduse pina observi ca micul ecosistem se echilibreaza. Apoi cresti treptat, cu masura si rabdare.
|
 |
|
|
|
12 ore de lumina continua nu este in regula. Mai ales in perioada de start. Vei avea probleme. Pentru orice eventualitate, fa schimburi dese de apa.
|
 |
|
|
Alinn.25 wrote:Cu filtrul intern o sa fac doar ciclarea pana mai strang niste bani si apoi o sa cumpar filtrul hang on sau unul extern de la sunsun
Daca imi permiti ... In locul tau eu as astepta pina pot pune un filtru de calitate si apoi as incepe proiectul. Altfel pierzi timp mai mult decit cistigi. Si as aplica metoda Tropica App 90.
|
 |
|
|
MSI wrote:Eu tot sustin filtru extern sau hang-on.
Deja am ajuns sa vorbim de 15 pesti, colegu\ nu o sa tina doar o planta si niste nisip .. un minim este acea mica cutiuta de am recomandat-o de la sunsun, tot bagi 2L de siporax in ea si este mai buna decat intern. Mai ales ca este acvariul mic .. vrei sa ai cat mai mult loc pentru pesti, nu plastice.
A se vedea exemplul lui Silviu, acvariu 45L cu un mic filtru extern.
Perfect de acord cu tine!
Pina la 30-35 litri, un Dennerle corner cu extensie isi face treaba. Mai sus, eu as recomanda un “atirnat” sau o canistra cit de mica dar bine burdusita cu material filtrant de calitate.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Humbert wrote:Superb, Silviu. Zi-ne si ce lumina ai la el, ca eu nu stiu ce sa-i recomand.
Presupun ca ai si Co2, la ce plante sunt acolo.
Acvariu Eheim 45 litri. Substrat fertil Tropica acoperit cu ADA Colorado. Filtrare Eheim 2211 plin cu Eheim Substrat Pro. Micro skimmer Eheim. CO2? Tropica 60. Lumina ? Lampa cu brat reglabil de la Ikea, cu bec led echivalent 80 w, lumina rece.
|
 |
|
|
Eheim full. 45 litri.

|
 |
|
|
|
Buna.
Depinde de bugetul pe care il ai.
Indiferent de varianta, un acvariu facut din echipamente diferite este preferabil unui kit care vine cu utilitatile de baza. Astfel poti echilibra mai bine filtrarea cu volumul de apa, lumina cu nivelul de plantare, aditia de CO2 si fertilizanti. Intra pe sectiunea de “acvarii plantate” si cauta un model care crezi ca ti se potriveste (daca nu ai deja o idee personala) si apoi posteaza, ca sa te putem ajuta, atit cit ne pricepem si noi.
|
 |
|
|
Antecume wrote:@Silviu: apropos, merci pentru Fissidens. Puilor de creveti le place. Intra cu totul in el, de nu se mai vad.
Sa fii sanatos!
Si la mine tot prin moss si Riccia colcaie!
|
 |
|
|
Antecume wrote:
Silviu Man wrote:Si ti-a luat zece luni, fix zece luni ... ca sa ajungi la concluzia asta?!
Despre ce vorbesti?
In acvariu am avut doar crystal red shrimps.
Iar din astia, din intamplare, unul a iesit complet alb. Si se pare ca pe astia alb complet ii cheama 'golden bee'.
Iar albinosul are cam 2 luni.
Gluneam. Doar glumeam.
|
 |
|
|
Antecume wrote:Intre timp am aflat ca albinosul este de fapt 'golden bee'.
Si ti-a luat zece luni, fix zece luni ... ca sa ajungi la concluzia asta?!
|
 |
|
|
|
Interesant! O singura sugestie am : baga un flux de apa mai vioi. Aty stau cocotati pentru ca nu se pot hrani si cauta fluxul de apa (se hranesc prin filtrarea apei). Daca nu ii “alimentezi” cu un curent de apa mai mare, risti sa-i pierzi curind.
LE : Cind hranesti pestii, dizolva putina mincare in apa si toarna in zona in care stau Aty. Vezi ca e si hrana speciala pentru ei, care se disolva rapid.
|
 |
|
|
ThunderCat wrote:
MSI wrote:Arata foarte bine noul acvariu.
Doar un filtru intern? "Merita" o canistra.
Pai conform teoriei Walstad, dupa ce plantele vor incepe sa se dezvolte bine, nici nu mai este nevoie de filtru. Acum sa vad daca imi iese si mie 
Nu cred ca e chiar asa. Nu cred ca vei avea acel raport intre suprafata foliara si volumul de apa, cel putin nu cu plantele pe care le ai acum. Mai bine pune o filtrare sigura inainte sa apara probleme.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
um02122 wrote:Imi place cum valureste apa uniform pe toata suprafata.
Spray barr! Cu debit redus.
|
 |
|
|
ocean wrote:Arata bine
Multam!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Arata bine. Eu as adauga pusilla mini in fata. Dar ... e dupa gustul fiecaruia!
|
 |
|
|