[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Decorul e fain lucrat dar asocierea cu discusi nah.., in fine chestie de gusturi
Montipora Plate Red pret?!
Faina culoare si faini parinti, dar atat
Severus wrote:LE Cred ca trece de 30 cm la maturitate. Am vazut un stramos de'al lui si nu imi venea sa cred. Da' si acvariul in care era ...

Se face si de 40 de cm, daca are conditii
Moygefu "Molly mascul are acea aripioara dorsala (cred) transformata in gonada , in acel ac iar molly femela are doua aripioare dorsale (sub burta)." Dorsal inseamna PE SPATE nu in spate , gonada si acele aripioare sunt la burta in apropierea anusului
"Greeen Terror-ul a vrut sa faca pe smecherul tocmai cu masculul de RT. Dupa un minut de glorie trei zile a stat cu botu' intr-o piatra sub decoruri"
Foarte fain
Wau, ca de obicei
lukitza
Ioan eu nu-mi aduc aminte sa fi scris asa ceva
Cine ti-a spus sa schimbi materialul filtrant?! Pe cand apuca sa se populeze cu bacterii mai bine tu le schimbi, bioballs le poti arunca si sa pui alt material de filtrare biologic, bilele de plastic nu sunt asa ceva ocupa degeaba locul. Vad ca o tii una si buna ca testele alea ar fi bune pai spor pe mai departe cu ele(probabil la fel vei face si cu partea de filtrare), pietrisul ala alb nu isi are locul in acvariu, daca tot faci cum crezi nu are rost sa soliciti sfaturi, succesuri!
Pe langa decor care e total impropriu in timpul asta (3 ani!) poate ai aflat ca un caras are nevoie de 50 de litrii de apa unul singur! Tu tii 3 in 35 de litrii, daca langa asta mai pui si schimburile de apa care nu par sa fie prea dese sau substantiale(implicit igiena) atunci ai sa vezi cauzele pentru care pestii tai nu sunt prea bine, in 35 de litrii tii xifo, guppy ceva de genul asta(cand nu ai experienta) in orice caz pesti de talie mica
O sa te contrazic cu temperatura la ramirezii un 27 de grade e un minim in Llanos(granita Venezuela, Columbia) de unde provin, deci 27-30 de grade la reproducere, nu se tin cu pesti mari pentru ca ii streseaza si le scurteaza viata si asa scurta, se tin doar cu characidae pesti de card:neoni, rhodosthomus etc., atentie la igiena in acvariu
Valabil ce ti-am raspuns pe facebook, din asta turqoaz mai poti scoate ceva in timp cu grija adecvata, ceilalti.., numai asa ca sa-ti faci mana. Grija mare cand mai cumperi si de unde pentru ca poti face cross bacterian, adica ei in functie de locul de provenienta dobandesc rezistenta la anumite tipuri de bacterii, cand cumperi de la crescatori diferiti se poate frecvent intampla sa intalneasca un tip de bacterie la care nu au imunitate si atunci ori discusii rezidenti (de obicei)ori cei adusi sa moara(sau toti), de aceia e bine ca discusii sa provina de la acelasi crescator, si vezi ca sunt pesti de card e bine sa fie minim 6 dar 8 e mai bine, vad ca vrei sa mai iei daca gasesti ceva ca lumea as spune de astia sa te scapi si sa dezinfectezi bazinul, daca nu o faci pe buzunarul tau, dar am vazut cross si nu e un spectacol placut pana mor, ajuta acriflavina dar nu intodeauna
Silviu Man wrote:
koala wrote:
Silviu Man wrote:Iti imaginezi! Primul film l-am vazut in 1980, la Cinema. A new hope! Aveam doar 13 ani!

#metoo!

Doi bosorogi cu amintri frumoase!

Eu eram inaintea plecarii in armata(tot atunci) +1
TheBeginner wrote:Deci,

Testele JBL 6 in 1 sunt foarte bune.
Am facut teste si cu solutie si arata aproximativ la fel NO3 din apa...Aparatele de filtrare sunt foarte bune, zic eu, avand in vedere ca am unul intern de 700 litri/ora si 1 extern de 1400 litri pe ora.[/b]

Nu, nu sunt! Sunt aproximative, ai avut noroc sa semene-chiar tu spui ca "arata aproximativ la fel". La filtrare conteaza mai putin debitul(daca iti circula de 2-3/h ori capacitatea bazinului e suficient) ceea ce conteaza e cantitatea si calitatea materialului filtrant biologic(nu mecanic)
Pentru paradox legat de discusi: daca vrei sa ai DISCUSI atunci faci toata treaba cu schimburile, hranitul de mai multe ori pe zi(conteaza si ce le dai-nu se tin doar cu granule) si temperatura (cel putin pana la un an de zile, dupa o mai poti rari): se fac mari18-20 cm, sanatosi si cat de cat rotunzi(depinde si de genetica lor), daca faci cum spui asa de lalaiala adica schimburi din Pasti in Craciun, substrat inainte de a avea 12 cm si temperatura ca pentru xifo asa si ii ai: adica rachete sau triscusi de cel mult 14-15 cm si cu forme deplorabile plini de paraziti interni etc., sigur pot supravietui ani de zile dar multi vad-putini pricep, ca si comparatie un cal de caruta neglijat cu un pur sange=tot cai sunt amandoi dar..
O sugestie pentru proiectul Apocalypto-cum actiunea se petrece in America centrala sa folosesti plante americane, fara anubias, buce sau alte plante asiatice

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: