[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Anii 2005-2008 am tot adus pesti si corali din Ungaria, nu am avut probleme la granita dar nici nu I-am declarat numai pe la sfarsit cand spuneam ca mi-am luat niste pesti(dar aduceam si de 1000 de eu.), la inceput ii ascundeam prin haine, chestii. Intr-o iarna am uitat seara cand am sosit o punga cu un ocellaris in portbagaj(masina in garaj) intr-o haina si l-am gasit a doua zi bine mersi. Normal nu ar trebui sa ai probleme, fiind tara din uniune pe teritoriul ei ai voie sa transporti pesti sau animalute
dumitriu ciprian wrote:...locuiesc în germania iar apa de aici e foarte calcaroasa.. ce as putea s fac pt eliminarea calcarului...ca nu as vrea sa renunt la acvaristica din cauza asta.

Treci pe cichlide africane din marile lacuri sau pe cichlide central americane
PS Pe de alta parte in apa aceia se cresc si discusi in Germania, doar la reprodus trebuie sa-ti faci griji
NO3la o valoare de 20 macar sa spunem ca e decent(50 e prea mult) dar si mai bine daca reusesti sa il mentii pe la 10-15, deci spor la schimburi
Indiferent cum le gasesti in acvariu le bagi uscate, intrebarea e ce vrei sa faci cu ele: sa adaugi tanin sau/si vrei sa cresti aciditatea? Daca intentia e si punctul doi atunci conteaza mult ce ph ai la apa la care vrei sa intervii, la ph peste 7 intentia de modificare poate avea efecte nedorite. Apa cu ph peste 7 are o anumita capacitate de "tamponare" adica tu intervii sa il scazi(adica cresti ph-ul) iar el dupa o perioada revine la forma initiala, daca insisti treaba asta se poate intampla de cateva ori pana la un moment dat cand aceasta capacitate dispare brusc iar aciditatea creste brusc foarte mult- cumuleaza toate interventiile si omoara tot din bazin. Daca apa ta e sub 7 nu ai riscul asta, sau folosesti osmoza la care poti intervenii linistit sa modifici ph-ul
A fost o combinatie de temperatura prea mica cu o calitate precara a apei, pestelui I-a scazut imunitatea, cum ti sa mai spus schimba apa mai des sa regleaza temperatura la 27 de grade, nu a fost vorba de nici o "naparlire"
Referitor la discusi in nici un caz bazinul tau nu e pentru ei, e destul de ingust iar inaltimea e foarte mica, 45 de cm cand un discus bine tinut adica in conditii optime creste la 18-20cm, gandeste-te ca mai ia si substratul din inaltime, asa cum ti-a spus si adrian09 un 60 de centimetrii ar trebui macar iar la litraj daca vrei sa-i tii cum trebuie sa calculezi 50 de litrii/peste, sigur unii ii tin si in mult mai putin ei se autointituleaza crescatori, dar se vede pe discusii lor ca nu o duc bine doar supravietuiesc e ca si cum ai inghesui o familie mai numeroasa intr-o garsoniera sau un apartament mic. La ciclare indiferent ca adaugi sau nu bacterii timpul e tot atat(4 saptamani) ele ajuta dar nu grabesc ciclul
Da de acolo i se trage sa tii ramirezi la 21 de grade, atunci sa nu te miri ca s-a imbolnavit, i-a scazut imunitatea si asta-i rezultatul. Ramirezii oricum sunt cunoscuti pentru sensibilitatea lor, temperatura de acuma de 28 de grade e optima pentru ei
Severus wrote:PoiOcean, esti negativist ! Nu-ti dai seama ca de cand au aparut papagalii lu' nenea Koala am scapat de multe probleme, cum ar fi finantarea cheltuielilor legate de acva-cultura ?
La asta nu te-ai gandit !
Argument forte intradevar! Bate tot, da eu sunt mai capos prefer sa-mi incalzesc singur mancarea cateva zile cum a fost pentru respectivul de mai jos
Koala te rog eu baga in bazin ceva cichlide americane adevarate acolo: festae, gephyrum , beani, astronotusi.. orice ca sa mai pot citi cu placere topicul in continuare, ca vad ca se transforma in oda papagalilor
Votez si eu pentru Seachem Prime si in general pentru produsele Seachem indiferent ca e pentru apa dulce sau sarata, cele de la JBL, Sera si Tetra sunt asa entry level si cam la acelasi nivel desi mi se pare ca JBL e cu ceva peste Tetra, Sera depinde are unele produse mai bunicele iar altele nu, deci clar Seachem e mult peste
Daca NO2 e detectabil acvariul tau inca nu e ciclat(2,5 saptamani nu ajung iti trebuie~4-6).Va trebui sa faci schimburi de 30-50 la suta macar la doua zile asa vei face ciclarea din mers cu pesti in el
Liv wrote:Seachem Prime. Il folosesc de peste 2 ani fara probleme s=din acelasi motiv ca si tine. Ma tot bate gindul sa renunt la declorinarea in galeata. In plus in documentatie zice ca elimina si amoniacul, nitritii, cloramina si metalele grele.
Faceti ceva cu jegu asta de jcmeatls sa zboare de aici e al doilea topic poluat, acum am vazut ca sunt mai multe

by koala: Am rezolvat problema.
Nu poate creste amoniacul de vreme ce ai un bazin ciclat(adica ai bacterii suficiente si diversificate care sa faca asta)=totul e prelucrat pana devine NO3
Gbyu69 wrote:Super tare . Eu prefer filtru intern ceva care mie se pare cel mai performant comparabil cu unul extern
Asta pentru ca esti in necunostinta de cauza, filtrul intern in cauza poate fi unul bun-in fond e Eheim, dar niciodata nu il poti compara(sa ne intelegem:ca eficienta in filtrare nu la fiabilitate/functionare) cu unul cu capacitate mai mare a materialului filtrant biologic fie el si un Sun-Sun, chiar daca acesta din urma se buleste mai repede, per moment volumul conteaza(debitul nu e asa important)
Se poate pune si asa cum e fara sa fie fiarta, si se poate lipi si cu super glue sau tot ce e cianoacrylat linistit, nu e toxic in apa
lukitza wrote:PS: Bolovanii aia arata cam "pusi cu mana".

Ca un gard
Vezi ca la Oase gasesti un extern cu incalzitor si prefiltru incorporat si nu trebuie sa desfaci toata canistra ca sa-l cureti, scoti doar prefiltrul care asa e conceput
Frumosi
Pe axioma acvaristica ca un acvariu nu e niciodata destul de mare eu as face mai putine(chiar daca numai unul) si MARI cat iti permite spatial, in loc sa faci multe si marunte. Tot ce e sub 300 e mic, asta daca nu vrei sa tii creveti sau guppy, in cazul in care vrei un aspect natural cat mai aproape de un biotop acvariile mari iti permit sa jonglezi lejer cu decorul: radacini si plante mari.

P.S. Nu te zgarci cu latimea-50 e un minim dar daca vrei pesti mai mari minimul asta ajunge la 60-70cm. De exemplu un Astronotus(Oscar-asta e doar o varianta a ocellatusilor) tinut in 50 de cm cand el ajunge la 30 de cm deabia are loc de intors. Pentru ca mecanica bazinului sa functioneze bine latimea lui trebuie sa fi macar egala cu inaltimea, de preferat mai mare

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: