[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
-hepatus
-lituratus
si...3-4 bucati de asa ceva (Limulus polyphemus) ,pentru intretinerea substratului.:
image

Blue,esti pe faza?Ai vazut cum arata un acvariu ingrijit?
Mai ia o pauza,bea un suc, iesi la aer, ca iar o dai in balarii.
Alga aia poti sa o pui in sump, doar daca ai lumina pentru ea. Altfel, va muri.
Coralul ala e un SPS. Dupa cum arata, e bleachuit puternic. Nu stiu daca mai are sau nu tesut pe el, ca nu-mi dau seama foarte bine din poza,dar nu arata bine deloc.
Hehe...iar am ramas singuri acasa?

L.E. Oooops...nope.
Nu,de gradinari.
A avut dreptate nenea Ricardo, mai Blue, si eu nu am vrut sa-l cred.
Ma simt incoltit.
Zsido wrote:Bine ca nu ies acropore ca nu ti-ar place

Bah,daca ar iesi,ce sa fac cu ele,sa le arunc? Mi-ar fi mila.
koala wrote:Era un raspuns la intrebarea daca Blue a priceput ceva

Yeap,se pare ca mi s-a aplecat de la caldura.
Incredibil cat cacat poa' sa fie in piatra asta uscata.Dupa tratamentele cu otet,clor,spalat cu jet de apa,inca si acum tot mai iese din ea cate o bucata uscata de alga,bureti,etc.
koala wrote:Daca zic NU, se supara careva?

Tu esti "cal batran",e de inteles la tine ...dar acuma pe bune,pana la urma,poate se prinde ceva si de Blue.
Pana la lumina,mai ai multe de rezolvat.Intretinerea proasta si filtrarea la fel de proasta/insuficienta.Aveai pe undeva pe paginile anterioare o poza cu sump-ul jegos, in care era aruncat in scarba, un saculet cu ceva.Nu merg asa lucrurile.
Doar tratamentul simptomelor,in cazul tau alge/ciano/etc. nu te scapa de ele pe termen lung.
De ex.: Degeaba scoti piatra,nisip si le freci de le merg fulgii daca le bagi inapoi in acelasi sistem.
Gaseste cauza in loc sa tot faci o suta si o mie de lucruri inutile,care mai mult te incurca decat te ajuta.Intr-un acvariu marin faci o schimbare si astepti minim o saptamana,chiar doua,ca sa vezi ce efect are.Altfel,facand atatea schimbari,chiar daca una dintre ele merge,tu nu-ti vei putea da seama care a fost aia.Sfaturile pe care le-ai tot primit,nu au fost menite sa fie aplicate toate deodata,ci pe rand,ca sa vezi ce efect are fiecare.
Noteaza-ti intr-un carnetel schimbarile pe care le faci, apoi ai rabdare, urmareste efectele si noteaza-le.Iti va fi totul mult mai clar,in legatura cu ce se petrece in acvariul tau.

Pricepi sau nu prea?
Vai de capu' tau...

E de bine,ca am mai trecut o etapa.In rest nu ma prea intereseaza ca sunt sau nu alge.
Si sincer sa-ti spun,chiar imi place sa mai vad o alga,ceva acolo,tinand cont ca e piatra aia cheala.
Mai au si melcii si pestiucul ceva proaspat de ros.
E fain.
Mai baga si tu vreo 2-3 corali acolo,ca n-o fi foc.
Au inceput sa apara algele verzi.Schimb de apa nu am facut, si nici nu cred ca voi face prea repede.
KH-ul se mentine stabil,la 9.Daca va fi cazul mai incolo,voi baga bicarbonat.
In momentul asta,mi se evapora cam 5-6 litri de apa pe zi.
Cand au lumina destula, asa se comporta.
Imi place cum arata cu euphylliile alea grasune.
@um02122: Andreiule,ce specialitate ai?

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: