ei zic ca vor sa ajute(dolly si ceilalti)dar vorbesc de la un alt nivel fata de noi incepatorii.parca ei ar fi cine stie ce oameni.asa isi pierd oamenii de pe forum.eu m-am mutat pe celalalt care este si mai ok si oamenii nu te reped ca aici.vai si amar ..
sunt curios ce o sa iasa la tine
am reusti zic eu sa stabilizez acvariul.am facut tratament cu verde de malachit si pestii sunt ok acum.de 3 zile de cand am inceput tratamentul nu a mai murit niciunul,toti fac excremente normale acum.astazi am reusit sa fac si un capac din pvc.maine urmeaza sa iau autocolant.
ca un mic update am gasit astazi o gramada frumoasa de pietris in drum si nu am putut sa ma abtin sa nu iau putin.am completat peste ce aveam si arata foarte bine acum.la plante le merge de minune dupa ce am facut bomba cu co2.momentan in acvariu mai am:
-12 neoni
-3 zebre
-4 mulinezi
-2 sanitari
-1 ancistrus
am mutat din acvariul mare in acvariul mic de 15 litri urmatorii pesti:
-4 guppy
-1 zebra
-2 betta
ASTEPT PARERI,SFATURI.MULTUMESC.
masculul de beta se tine cu femela beta numai atunci cand se imperecheaza.este normal sa o muste sa se dea la ea.observ ca femela are coada cam ciupita,trebuie despartiti.
acum sa vin si cu o problema.rasbora ai mei incep sa moara.nu stiu de ce.am observat ca nu unii din ei nu isi pot misca inotatoarele laterale defapt una dintre ele.devine alba si nu o poate misca.simptomul acesta l-a mai avut inca un rasbora care a murit.si astazi am inca unul cu aceeasi boala.pe ceilalti rasbora i-am bagat in altacvariu .sper sa nu imia fecteze si neonii si ceilalti pesti.
astazi am ajuns acasa dimineatal.am fost la un gratar si am intarziat ceva si am gasit un rasbora mort.ajutati-ma va rog nu vreau sa moara si ceilalti.
am observat astazi un comportament ciuidat al unui mascul guppy,este moale nu este vioi.am atasat ofilmare sa va faceti o parere.am filmat si celalalt mascul in paralel sa vedeti ca este mult mai vioi.poate mi se pare mie dar sper ca daca are ceva sa nu fie prea tarziu sa il salvez.astept pareri
eu am un ancistrus care a curatat-o aveam si eu putina pe ici pe colo.sta toata ziua pea ea.in mare parte o sa dispara dar in locurile greu accesibile de pesti unde mai ciugol si ei ramane.nu iti face griji din cauza ei.
pai daca ai fi citit posturile ai fi vazut ca i-am luat al inceput inainte sa descopar forumul cand nu aveam absolut nicio treaba.greseala mea dar acum le pot repara.decat sa mai raspundeti rautacios abtineti-va;).
pot pune masculul betta in acvariu cu ceilalti pesti?si sa ramana femela in maternitate?ma refer ca daca pun masculul sa nu ii muste sa ii ciupa pe ceilalti.
am o problema.de cand am adus noii pesti in acvariu, cei 2 betta ai mei pe care ii aveam se bat intre ei.am mascul si femela.nu pot sa las niciunul in acvariu deoarece ciup cozile celorlalti pesti.am bagat femela in maternitate si masculul intr-un bol.am incercat sa mai bag masculul cu femela dar tot la bataie se ia.pana sa aduc noii pesti nu aveau nicio treaba unul cu celalalt nu se bateau nu nimic.
am facut rost si de 4 creveti.1 mascul si 3 femele.am inteles ca masculii se deosebesc prin faptul ca sunt mai transparenti.
Tot la neoni si rasbora ma gandeam si eu.Acum sa vad cui o sa donez ceilalti pesti.In cel mai rau caz ajung din nou la Craiova ii dau domnului si voi cumpara mancare,echipament.
Cum am spus am fost la Craiova si m-am si intors.Mi-a facut un total de 1 milion pe cei pe care ii aveam.Am luat urmatorii pesti:
-4 mulinezi
-1 sanitar alb mic
-5 rasbora
-1 ancistrus
-4 guppy
-5 zebre
-14 neoni(sper ca i-am numarat bine)
Pe langa acestea am luat si un termometru care era 3 lei la ei iar la noi la Slatina este 10 lei si un feropol de la tetraplant.
O parte din ei o sa ii dau.Vreau sa imi spuneti va rog frumos ce pot pastra din toti acesti pesti?
as vrea sa stiu si eu ce pesti sa iau pentru acvariul meu.maine merg la craiova si ii dau la schimb pe toti raman decat cei 2 betta si un sanitar alb.astept parerei de la voi