in weekend am vorbit cu un domn din craiova osa dau o fuga sa dau cei 2 carasi mari si cei 2 carasi mici cu ochii telescopici.Vreau sa va intreb totusi de ce s-a tulburat apa.S-a albit.
as vrea sa stiu si eu ce pesti sa iau pentru acvariul meu.maine merg la craiova si ii dau la schimb pe toti raman decat cei 2 betta si un sanitar alb.astept parerei de la voi
Cum am spus am fost la Craiova si m-am si intors.Mi-a facut un total de 1 milion pe cei pe care ii aveam.Am luat urmatorii pesti:
-4 mulinezi
-1 sanitar alb mic
-5 rasbora
-1 ancistrus
-4 guppy
-5 zebre
-14 neoni(sper ca i-am numarat bine)
Pe langa acestea am luat si un termometru care era 3 lei la ei iar la noi la Slatina este 10 lei si un feropol de la tetraplant.
O parte din ei o sa ii dau.Vreau sa imi spuneti va rog frumos ce pot pastra din toti acesti pesti?
Eu as pastra doar neonii si rasbora. Pentru 50l e suficient. Poate si ancistrusul, desi se face cam mare.
Viviparii te vor umple de pui si, daca nu ai cui sa-i vinzi/donezi, doar iti vei supraaglomera bazinul si te intorci de unde ai plecat.
Tot la neoni si rasbora ma gandeam si eu.Acum sa vad cui o sa donez ceilalti pesti.In cel mai rau caz ajung din nou la Craiova ii dau domnului si voi cumpara mancare,echipament.
am o problema.de cand am adus noii pesti in acvariu, cei 2 betta ai mei pe care ii aveam se bat intre ei.am mascul si femela.nu pot sa las niciunul in acvariu deoarece ciup cozile celorlalti pesti.am bagat femela in maternitate si masculul intr-un bol.am incercat sa mai bag masculul cu femela dar tot la bataie se ia.pana sa aduc noii pesti nu aveau nicio treaba unul cu celalalt nu se bateau nu nimic.
am facut rost si de 4 creveti.1 mascul si 3 femele.am inteles ca masculii se deosebesc prin faptul ca sunt mai transparenti.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2011 16:20:00
tzec_u wrote:cei 2 betta ai mei pe care ii aveam se bat intre ei.am mascul si femela.
Intrebare - ce stii despre pestii betta? Ai citit ceva inainte de a cumpara? Despre compatibilitati?
Masculul si femela nu se tin impreuna decit pentru imperechere. Si asta numai cind femela este pregatita pentru acest lucru. Asa ca apuca-te tu frumusel de cautat fie cu Search pe forum, fie pe Google sa vezi cum sta treaba. La urma urmei, este acvariul tau si ar trebui sa dai dovada de mai mult interes si mai multa responsabilitate.
tzec_u wrote:am facut rost si de 4 creveti.1 mascul si 3 femele.am inteles ca masculii se deosebesc prin faptul ca sunt mai transparenti.
Ce specie sunt? Daca stii specia, la fel - cauta informatii despre ei. Despre Red Cherry Shrimps gasesti si pe forum.
Si vezi ce faci cu filtrarea aia la cati pesti ai acum. Filtrul ala este o gluma. Cel mai potrivit acvariul pentru el este unul de 5 litri in care tii doar un cory.
pai daca ai fi citit posturile ai fi vazut ca i-am luat al inceput inainte sa descopar forumul cand nu aveam absolut nicio treaba.greseala mea dar acum le pot repara.decat sa mai raspundeti rautacios abtineti-va;).
pot pune masculul betta in acvariu cu ceilalti pesti?si sa ramana femela in maternitate?ma refer ca daca pun masculul sa nu ii muste sa ii ciupa pe ceilalti.
This message was edited 2 times. Last update was at 11/03/2011 17:59:30
tzec_u wrote: decat sa mai raspundeti rautacios abtineti-va;).
Eu te rog pe tine sa fii mai intelept si mai politicos de acum incolo. Cu asa o abordare nu vei rezolva absolut nimic. E bine sa vezi ce si cum ai gresit si sa indrepti greselile, sa fii receptiv fata de sfaturi si sugestii pentru ca nimeni nu are nici un interes sa te invete de rau. Suntem aici sa ne ajutam unii pe ceilalti. Iar cei care stiu mai putin, e bine sa citeasca mult, cit de mult pot, sa puna intrebari pertinente si de bun simt si sa invete de la cei cu experienta.
tzec_u wrote:pot pune masculul betta in acvariu cu ceilalti pesti?si sa ramana femela in maternitate?ma refer ca daca pun masculul sa nu ii muste sa ii ciupa pe ceilalti.
Ce pesti ai acum in bazin? Si citi? Te intreb pentru ca ai zis ca mai dai din ei. Daca mai ai posibilitatea sa ii dai, atunci pune si betta pe lista. Nu are niciun rost sa ii chinui in boluri/ borcane sau alte recipiente neadecvate.
This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2011 12:23:07
tzec_u wrote:masculul ar ciupi ceilalti pesti daca il bag in acvariul mare?
Tu chiar nu vrei sau chiar nu-ti pasa de ce se intimpla in acvariul tau. Articolul acesta poate te va lamuri odata pentru totdeauna ce inseamna un peste Betta splendens.
am observat astazi un comportament ciuidat al unui mascul guppy,este moale nu este vioi.am atasat ofilmare sa va faceti o parere.am filmat si celalalt mascul in paralel sa vedeti ca este mult mai vioi.poate mi se pare mie dar sper ca daca are ceva sa nu fie prea tarziu sa il salvez.astept pareri
This message was edited 1 time. Last update was at 12/03/2011 17:36:19
astazi am ajuns acasa dimineatal.am fost la un gratar si am intarziat ceva si am gasit un rasbora mort.ajutati-ma va rog nu vreau sa moara si ceilalti.
Si reactor de CO2 cu bio-balls Eh, sincer mie unul incepe sa imi placa ceea ce vad. Nu mai seamana deloc cu ce aveai la inceput. Mai ai de lucru pe acolo insa primii pasi pe care i-ai facut sunt promitatori.
Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
masa pe care ai pus acvariul, dupa cum se vede, nu pare deloc sigura, ar trebui s-o intaresti sau s-o schimbi, nu pare in nici un caz adecvata, iti trebuie ceva mult mai stabil, altfel - la primul cutremur, aceste poze vor fi istorie si, avand in vedere ca ai priza foarte aproape, ai sanse sa ramai si pe intuneric
Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.