Author |
Message |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 16:54:13
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
clopotel
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ed383ec94720d62a939bfb6bdd98f50c.jpg)
IP:
|
Salut tuturor!
Dupa o lunga pauza, am revenit pe forum.
Sa incep direct cu ceea ce vroiam sa spun, deci:
"Plimbandu-ma" pe forum, am vazut multe acvarii frumoase, si imi pare rau ca nu este la fel si al meu
Acum as avea cateva intrebari:
1. La pet-shopuri imi primeste pestii?(daca ii dau pe gratis)
2. La acvariul meu de 60 de litrii, (in care pe viitor voi baga in jur de 12 neoni, 2 pomacea si 4-5 zebre) ce plante s-ar potrivi(daca se poate cu poze si su pret aproximativ)?
3. Ce substrat mi-ar trebui, cu ce greutate, si cat ar costa acesta(din nou cu poze daca se poate)?
4. Am un incalzitor, si nu stiu pe cat sa il setez ca sa stea temperatura constanta in acvariu(acum il tin pe max si anume 32 grade C, si il scot din priza cand sunt 27-28 de grade, si il bag in priza cand sunt 23-24 grade).
5. De care si cate teste din acelea pentru apa sa cumpar(din nou cu pret daca se poate)?
Tot ce se refera la cumpar as vrea sa se incadreze intr-o suma totala de 150 de lei!
Cam atat pentru moment!
Multumesc pentru raspunsuri!
This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2011 17:00:00
|
Acvariul meu: http://www.youtube.com/watch?v=-6uIRAqQ1xE
|
|
 |
donpisote
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 18:26:50
|
donpisote
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a714ec6796f638ba4d5792f78dccd134.jpg)
IP:
|
1. Nu cred ca ii vor primi - incearca sa ii donezi
2. Pestii stau cu orice plante le pui nu fac mofturi.
3. Depinde ce gasesti la tine acolo . Te duci la pet shop si vezi ce au . De la 40 lei in sus
4 Incalzitorul il lasi setat asa cum l ai cumparat si nu il scoti din priza ca se opreste singur cand ajunge la temperatura setata.
5 . Depinde ce vrei sa faci din acvariul tau . Daca vrei numai pesti si cateva plante faca co2 si fertilizant teste de no2 si no3. Daca vrei plantat si cu fertilizare no3 , po4 , FE . In varianta 2 nu te incadrezi in bani propusi de tine.
ps. Cand intrebi cate ceva trebuie sa ai rabdare ca nu e asistenta on line si lumea poate este iesita la plimbare sau are si alte treburi , etc.
|
ACVARIUL MEU scape by @fanta |
|
 |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 18:33:54
|
clopotel
Member
IP:
|
OK imi cer scuze ca sunt nerabdator
Sper sa nu te superi, dar as dori niste raspunsuri putin mai amanuntite(cine posteaza, sa citeasca mai bine intrebarile 
Oricum merci pt raspuns
|
|
|
 |
Guppydon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 19:08:25
|
Guppydon
Junior member
IP:
|
salut.
1.In primul rand te intreb daca sunt sanatosi pestii, in al doilea trebuie sa intrebi vanzatorul de la petshop daca e de acord.De exemplu mie mi-a primit doi pomaceea si doi black molly inapoi (in Alba Iulia, ba chiar mi-a dat ceva la schimb pentru ei)
2.http://www.tropica.com/plants/plant-list-a-z.aspx ai aici o buna parte a plantelor folosite in acvaristica. Cauti pe site,te orientezi apoi cauti pe Google mai multe detalii(incluzand si pretul. nu te astepta sa ti se spuna aici pe forum un pret exact! Iti recomand cu cea mai mare siguranta sectiunea Vanzari sau Donatii de pe forum, acolo vei gasi plante sanatoase si vanzatori de incredere(vorbesc din experienta) te-as sfatuii sa inlocuiesti zebrele si melcii pomaceea cu niste sanitari de talie mica gen Corydoras( dar sa fie in numar de minim 3 [sunt pesti de ''card'' ca si neonii). Din cei 60 litri ai acvariului tau iti vor ramane ~55 deci 12 neoni + alti 5 pesti (de talie mica binenteles) cam depaseti pragul de ''4 litrii/peste'', deci grija mare la suprapopulare.
3. La fel, nu te astepta sa ti se spuna exact! poti cauta frumusel substraturi( te sfatuiesc sa iei unul cu fertilizant gen Aquabasis de la JBL sau Florapol de la JBL care spre desoebire de Aquabasis, trebuie amestecat cu pietrisul. In ambele cazuri trebuie sa acoperi primul strat cu un al doilea, format din pietris de o granulatie 2-3 mm.Incepi cu 2-3 cm grosime in fata , apoi urci pana la 7-8 in spate).
4. E oarecum amuzant pe o parte si de-a dreptul trist pe alta ... seteaza-l la 27 de grade(termostatul) sa zic si asteapta 2 ore, notezi ce temperatura ai in acvariu apoi cresti sau scazi din grade pana ajungi la o temperatura stabila dorita. E total aiurea ce faci tu sa nu mai zic ca zapacesti pestii aia .Te-as sfatuii sa-l reglezi astfel incat sa ai 25 de grade constant, si fi fara frica,nu iti va fierbe apa, el se va oprii la 25 de grade).
5.Un test cat de cat precis,rentabil si la indemana oricarui incepator este JBL EasyTest 5 in 1 in jur de 40 Ron.
Consider ca NU te poti incadra in acel pret. Nu ai spus nimic de mediul de filtrare , apoi de lumina (care costa destul de mult) , fertilizanti etc. Un acvariu cuprinde foarte multe aspecte si e nevoie de multa documentare . Depinde ce vrei; acvariu sau ''borcan cu apa '' in care sa inoate pentru un timp niste vietati ...
O zi buna!
This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2011 19:11:55
|
Per aspera ad astra |
|
 |
VaiSiAmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 19:33:56
|
VaiSiAmar
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f740c8d9c193f16d8a07d3a8a751d13f.jpg)
IP:
|
te asigur ca nu o sa iti puna nimeni poze cu fiecare planta in parte si pretul ei pentru ca e o munca prea migaloasa. o sa primesti cateva nume de plante, iar pozele o sa le cauti tu cu google images, preturile le gasesti prin petshopurile din zona ta sau la sectiunea Vanzari a forumului de la colegii nostri (si ar fi mai indicat sa cumperi de la ei).plantele sunt o chestiune de gust, mie imi plac astea:
LIMNOBIUM LAEVIGATUM,Pistia – suprafata
willow/java moss - muschi
marsilea,HC Cuba,Glossostigma -gazon
cryptocoryne wendtii brown,egeria, cabomba,Hemianthus micranthemoides, Didiplis diandra, Eleocharis Acicularis/Vivipara, blyxa japnica, limnophila aromatica
3. cel mai ok e sa incepi cu Aquabasis JBL - cam 2.5L, si Manado sau pietris de rau sau orice pietris necalcaros intre 2-4 mm - aproximativ 10kg
incalzitoarele de obicei au termostat(deci se opresc singure la o anumita temperatura), si daca ne arati o poza sau ne spui exact modelul tau iti putem spune daca si al tau are. pentru moment seteaza-l pe 24-25 grade si nu-l scoate din priza, se va opri singur
la teste nu ma pricep,las pe ceilalti sa te ajute - am impresia ca JBL 5in1 sunt bune pt inceput
cu rabdare vei primi si raspunsurile la intrebarile tale.ape limpezi!
|
|
 |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 20:40:40
|
clopotel
Member
IP:
|
Incalzitorul are termostat, iar in ceea ce consta lumina,filtrarea si restul, tin sa va anunt ca am acvariu TetraTec(nu l-am cumparat din hornbach, dar cel de la care l-am cumparat, l-a luat la randul lui din hornbach), deci are filtru potrivit, pompa de aer buna si lumina de 15W(si consider ca ajung 15 w)
In legatura cu plantele, in hornbach am gasit niste plante, dar erau scumpe si pe deasupra erau si cam ofilite
Si cu donatiile/vanzarile, nu prea sunt utilizatori ai forumului din Brasov
Multumesc
|
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 20:57:50
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
clopotel wrote:Dupa o lunga pauza, am revenit pe forum.
Mare bucurie ne-ai facut...nici nu stii de cind te asteptam.  Daca invatai si sa scrii intre timp, era o realizare...
Inainte a ne mai bombarda cu alte zeci de mii de intrebari, ale caror raspunsuri bag mina-n foc ca le gasesti folosind Search, fa-ti un mare bine de citeste si reimprospateaz-ti memoria cu Regulamentul forumului. Apoi ia de sterge de urgenta semnatura aia de juma' de metru cu Metin2 si date despre serverul matale, ca aici e un forum de acvaristica si tare ne-ar mai placea sa-l pastram asa.
|
|
 |
clopotel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 21:53:31
|
clopotel
Member
IP:
|
Daca invatai si sa scrii intre timp, era o realizare..
Nu inteleg ce ai vrut sa zici, si eu nu am postat aici ca sa vii tu sa imi critici "comportamentul", am postat pentru a afla anumite lucruri pe care nu le stiam.
Multumesc!
|
|
|
 |
tzec_u
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 22:45:45
|
tzec_u
Junior member
IP:
|
ei zic ca vor sa ajute(dolly si ceilalti)dar vorbesc de la un alt nivel fata de noi incepatorii.parca ei ar fi cine stie ce oameni.asa isi pierd oamenii de pe forum.eu m-am mutat pe celalalt care este si mai ok si oamenii nu te reped ca aici.vai si amar ..
sunt curios ce o sa iasa la tine
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 23:11:57
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
tzec_u wrote:ei zic ca vor sa ajute(dolly si ceilalti)dar vorbesc de la un alt nivel fata de noi incepatorii.parca ei ar fi cine stie ce oameni
Asa este. Noi suntem niste entitati superioare, mai presus de tot si de toate, niste Atotinvatati si Atoatecunoscatori aflati unde voi nu puteti si nu veti putea ajunge niciodata. Noi asa ne-am nascut, avem nativ aceste calitati, iar voi restul nu veti avea niciodata capacitatile noastre.
tzec_u wrote:asa isi pierd oamenii de pe forum
Asa si? Vezi o problema pe undeva in ceea ce ai spus mai sus? Decat mult si prost, mai bine putin dar bun. Stai, nu sari prea tare, nu am vrut sa jignesc, este doar o maxima ce a trecut prin mintea-mi superioara.
tzec_u wrote:m-am mutat pe celalalt
Si ce mai cauti pe aici?
tzec_u wrote:care este si mai ok si oamenii nu te reped ca aici
Te felicit pentru alegerea facuta.
tzec_u wrote:sunt curios ce o sa iasa la tine
Depinde doar de el. Daca vrea sa respecte niste sfaturi dezinteresate, niste reguli minime dupa care trebuie construit un acvariu, daca se va stradui sa tina cont de unele notiuni elementare ale gramaticii si limbii romane si va respecta regulamentul, nimeni nu-i va spune "da-te mai incolo".
Clopotel, cateva raspunsuri si pentru tine
1. In principiu ar trebui sa ti-i primeasca, acum depinde si de vanzator/patron
2. Depinde foarte mult de alte elemente, nu doar de volumul acvariului. Ai auzit sunt sigur de lumina, fertilizare, CO2. Aici trebuie vazut cam ce putem face cu acvariul tau.
3. Pentru plante pretentioase, ti-ar trebui un substrat fertil ,acoperit cu ceva pietris sau alt sol inert chimic. Preturile, hmmmm, in functie de firma. Dar sa zicem ca te-ai scoate pe la 20- 30 ron. Pentru plante mai putin pretentioase merge si un substrat inert din pietris cu o granulatie de 2-3 mm.
4. Ar trebui sa ne spui ce incalzitor este ala, ca sa stim ce sa-ti spunem.
5. Iar e greu de raspuns aici. Depind epana unde vrei sa duci pasiunea si cat de mult poti si vrei sa investesti.
Dar vad ca suma pe care esti dispus sa o cheltui, este in jur de 150 de lei. Cam putin, acvaristica cere ceva banuti din pacate.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
VaiSiAmar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/04/2011 23:54:08
|
VaiSiAmar
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f740c8d9c193f16d8a07d3a8a751d13f.jpg)
IP:
|
tzec_u wrote:ei zic ca vor sa ajute(dolly si ceilalti)dar vorbesc de la un alt nivel fata de noi incepatorii.parca ei ar fi cine stie ce oameni.asa isi pierd oamenii de pe forum.eu m-am mutat pe celalalt care este si mai ok si oamenii nu te reped ca aici.vai si amar ..
sunt curios ce o sa iasa la tine 
conteaza asa mult ce o sa iasa la mine?daca nu iese ca al lui Amano mai incerc o data, nicio problema.
iarta-ma ca nu i-am cautat eu fiecare planta (care ii place lui) si nu i-am dat preturi individual.Am incercat doar sa ii dau niste sfaturi pertinente. Si eu sunt tot incepator, ma bucur ca ma vezi tot ca pe o divinitate, inseamna ca nu pierd aiurea 3 ore pe zi pe forumul asta, chiar se lipseste ceva de mine.
|
|
 |
|