[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Nu am fost pus in aceasta situatie, dar ma gandeam la o solutie pentru transport.

Cutie IKEA cu capac ( par sa fie destul de ermetice ), umpluta destul de mult cu apa ca sa nu intre apa in balans, iei niste pietris si saculeti de plastic ( din plasa ), pui pietris in saculeti si folosesti sacii respectivi sa "impanezi" pietrele in cutie ca sa te asiguri ca la curbe nu se mai misca.

Salutare,

Vreau sa va cer un sfat cu o problema f serioasa .. cum fac sa construiesc o capcana pt bristle wormsi? Ceva eficient .. din ce am numarat am 3-4 bristle lejer de 15cm ( pe astia mari vreau sa ii prind ) .. nu am o problema cu ei in general, le inteleg utilitatea dar deja astia sunt prea mari si am probleme in casa din cauza lor .. am coptat in hobby si partenera, dar a cam scazut entuziasmul din cauza astora.. si deh.. mai plec si eu de acasa cateva zile //

Mentionez ca am urmarit ceva clipuri pe YT si am incercat sa construiesc cate ceva.. dar fara succes, nu vor sa intre in capcanele mele ... ( aici cred ca vina o poarta si momeala data .. poate ma sfatuiti si cu ce sa "nadesc" ).

Ma bate gandul dupa ce ii scot sa ii utilizez cu un scop nobil ) respectiv momeala pt chefal .. avand si pasiunea pescuitului mentionez ca la mare la noi se pescuieste chefal cu foarte mare succes folosind "rame serpesti" ( se gasesc in piata in CT ), rame care seamana f f f mult cu acesti bristlesi.
Nu cred, eu mi-am luat skimmerul inainte sa umplu acvariul cu apa sarata si am facut ceva teste cu el in apa dulce - nu o sa ridice niciodata spuma.
Arata super acvariul, mult timp am avut in plan un astfel de acvariu dar nu am mai ajuns sa-l fac. O sa-l urmaresc pe al tau de acum

Oare nu exista o solutie la WTS ? Stiu ca sunt mai multi colegi ce au de acolo instalatii ( nu neparat de osmoza ) pentru acvariile lor si ma gandesc ca exista si cartuse pentru dedurizare?
Salut,

Daca vrei sa eviti solutia cu plasa, poti face un fel de rama superiara mai inalta, eu am facut ceva de genul si are dublu scop, nu pot sa sara pestii peste o rama de 20cm si mascheaza lampa sa nu mai imi fuga ochii in leduri cand ma uit la acvariu sau stau prin camera.

Vezi in jurnalul meu ultima poza pusa.

Mult succes,
Pe Maica Domnului nr 56, vav de magazinul indicat mai sus este un service auto, pe un gang de acces, in acel gang sunt doua camere unde este nenea asta, arata horror locatia, dar am vazut ca avea o groaza de dracii inghesuite acolo, televizoare, etc.

Mai oldschool asa, sa nu va imaginati ca este vreun Depanero )
Salutare,

Problema s-a rezolvat, m-a taxat 50 de lei pentru reparatie, dar aparatul functioneaza si sunt foarte multumit.

+40 733 066 686 Lucian - poate mai are cineva nevoie.

Se poate inchide, multumesc
Am lasat controllerul la un atelier de pe Maica Domnului, sa vedem ce ii face )

Sper sa il rezolve, mi-a "placut" atitudinea lui ... fix ca la service cu masina ... nici mana nu a pus pe controller si deja era iritiat ca mi-am permis sa prespun ca este un condesator ars )) ( l-a iritat ca am si indicat care este ... )

Imi dau seama ca nu este specialitatea mea, pot sa fie cauze multiple acolo, poate sa fie totul ars ... pana la urma aia e, se poate repara, bine, nu se poate, iau altul )

Inca odata iti multumesc pentru ajutor si pentru cercetarea facuta. Te tin la curent cu ce fac.

Oricum sunt bun de cinste!
Multumesc mult Linuxu.

Maine sunt liber jumatate de zi, voi da o fuga la magazinul indiciat, iau si piesa cu mine si sigur nimeresc marimea corecta. ( stiu ca sunt mai multe standarde la condensatoare si este important sa iau marimea corecta )

Din ce vad eu sunt 3 condesatoare pe placa, la 10 bani bucata .. le iau pe toate si mai iau si cateva rezerve

Iti multumesc mult pentru ajutor, te contactez
O poza cu placa si condensatorul suspect, SL36(M)

image
Salutare,

Din intamplare are cineva un controller de wavemaker jebao SW, ramas de la o pompa de valuri stricata?

S-a prajit controllerul meu ( sunt aproape convins ca asta este problema ) am auzit un poc din el si dupa ce l-am desfacut, unul din condensatoare miroase a ars... pompa este foarte noua si parca nu as vrea sa o inlocuiesc cu totul, m-a despagubit chinezul pt controllerul stricat asa ca donez "despagubirea" )

Sau cumva se pricepe cineva sa inlocuiasca condensatorul ars?

Pe net gasesc "stand-alone" doar controllere de RW, dar nu sunt foarte sigur ca se potrivesc ... ideea este ca trebuie sa gasesc o solutie destul de repede ..

Multumesc,

Donatia a fost finalizat, multumesc administratorilor pentru gazduire.

Pestii au fost primiti de colegii: Yocosmin2010 si Thereau - va doresc succes pe mai departe cu ei.

Se poate inchide topicul.

Seara buna,
Salutare,

Cu scuze, am fost foarte ocupat saptamana aceasta.

O partea din pesti au fost donati, iar cei ramasi sunt rezervati pentru un coleg de forum.

Mihail, cu scuze, au fost deja rezervati anterior mesajului.
Album cu mai multe poze: https://imgur.com/a/p12E0Wj

Mai jos 2 poze, generale.

image

image
Salutare,

Reorganizez un pic acvariile din casa si am ceva ciclide africane de donat.

Cateva informatii:

Pestii ii am de 2 ani.

4 Lombardoi ( 2m / 2f - 10-12cm, nu sunt f sigur de femele, nu au ramas niciodata "gusate" )
8 Red zebra ( 1m - 13cm / 7 "tinerei" 3-5cm unde nu am determinat sexele ) - cei tinerei au fost scosi de mine acum 1 an de zile, tatal fiind masculul matur si o femele pe care nu o mai am )
1 elongatus ( 1m - 12cm )

8 Yellow Lab ( 1 sau 2 m / 6 sau 7 femele ) - aici am un grup foarte frumos, masculul are undeva la 10cm, cred ca mai este unul submisiv dar nu sunt foarte sigur, in schimb am foarte multe femele, pot sa zic ca aproape permanent am 3-4 gusate ) - de acest grup sunt oarecum atasat si as vrea sa aiba o casa frumoasa, discutam nu ii donez in orice conditii.

2 ancistrus - 6-7 cm

Un album cu pestii in cauza gasiti la adresa: https://imgur.com/a/p12E0Wj

Prefer cu predare personala in bucuresti. Locuiesc in sector 6 dar daca este cineva interesat, discutam si vedem cum rezolvam cu transportul.
Inteleg ca locul pentru acvariu exista dar nu reiese spatiul tehnic disponibil pentru aparatura necesasara.

In general pentru echipamentele necesare unui acvariu marin este nevoie de un acvariu mai mic ascuns sub acvariul principal pe unde se circula apa din acesta si se fac diverse procese de filtrare a apei, aveti posibilitatea sa decupati din perete un loc pentru un astfel de sistem (sump) ?

Mai exista si cazul in care se includ toate cele necesare direct in acvariul principal într-un compartiment separat, acest mod este mai putin eficient si mai putin ergonomic.

In primul rand trebuie stabilit ce loc exista ca sa se poata afla un cost.

Un alt lucru, este posibila blocarea completa a luminii din spre terasa? Expunerea acvariului la lumina necontrolat, fie el de apa dulce sau marin, este o mare problema.

Un aspect important pentru a determina costul este ce fel de acvariu se doreste, doar cu pesti, doar corali, corali + pesti, astfel se determina echipamentul necesar (ca exemplu, pentru pesti nu conteaza lumina, in schimb pt plante si corali, conteaza, astfel o lampa pentru corali este mai scumpa)..
Din imagine par lipsa solzi, care este starea de spirit prin acvariu, conflicte?
dan.pavelescu wrote:P.S. ca un soi de carpeala albaneza, am dat cu banda de teflon pe filet la holendere, robineti, etc.. Coafura rezista.

Asta am facut si eu, isi face treaba

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: