| Message |
|
|
|
Daca tot am jucarii noi, am facut si niste teste. Apa am schimbat-o ultima data pe 25.12cam 30 %, siam adaugat 40ml Ferropol si 25 ml Kalium, zilnic5 ml EasyCarbo si 5 pic Ferropol 24.
Valorile testate astazi sunt:
Ph = 7,5 spre 8
Gh = 17
Kh = 8
Nh4Nh3=0
No2=0
No3=0
Po4=0,1-0,25 mai aproape de 0,1
Fe=0,25
Cu=0
Din cate ma pricep eu, ph, gh si Kh sunt mari. No3, Po4 si fe sunt mici, trebuie sa le cresc? Cresc dozele de Ferropol si Kalium.
Multumesc ptr sfaturile voastre.
|
 |
|
|
A venit si celalat cadouuuuu.
Waw e mai mult decat ma asteptam, cu siguranta nu mi as fi permis niciodata atatea "jucarii". Sunt cele mai frumoase sarbatori, poate singurele cu atat de multe cadouri doar ptr mine.
Tot respectul si jos palaria pentru ceea ce este si ce face Sebastian @Nimeni.
Multumesc din suflet si raman datoare pe viata (de doua ori  ). Imi doresc si sper, ca tot binele pe care il faci sa ti se intoarca, pentru ca meriti.
Sa ti dea Dumnezeu sanatate si numai bine!
La multi ani fericiti, cu multa sanatate, lumina si impliniri si, mai ales, sa va ajute Dumnezeu in toate! Un an nou plin de bucurii!
PS: Stefan cand vii in Iasi sa montam instalatia?
|
 |
|
|
|
A ajuns primul cadou, reactorul Dennerle. Vreau sa ii multumesc colegului de forum pentru gestul sau deosebit, neconditionat de nimeni si nimic, dar care pentru mine a insemnat enorm.
E un produs bun dar destul de costisitor pentru mine, la momentul asta.
La multi ani si Sarbatori frumoase tuturor.
|
 |
|
|
dinu wrote:In primul sertar pui burete si eventual perlon, iar urmatoarele sertare siporax(acesta trebuie sa fie de calitate, ce gasesti in magazine nu prea este).
Ca sa ai NO3 cat mai mic poti sa folosesti matrix, insa problema este ca are nevoie de flow mic adica 200-400l/h.
Daca poti sa reglezi la filtru debitul este perfect.
Perlonul se va colmata repede si va fi nevoie sa umbi la canistre des, ceea ce nu e indicat.
De unde sa i a Siporax de calitate daca nu din magazine, din piata sau de pe luna?
Sfatul lui Stefan este cel mai k.
|
 |
|
|
|
E interesanta faza, cum indexeaza astia de la Google.
Macar in jumatate de frumos daca ar arata si bazinul meu, fata de Batcave, tot ar fi ceva.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Eu tot n-am inteles ce contine pachetul
Stai linistit Stefan, ca tot la tine apelez ca sa ma ajuti sa montez jucariile, nu ai scapat de mine.  Cred ca deja iti pare rau ca m ai intalnit
Referitor la reactor, nu l mai fac eu.
Astazi am primit un mesaj de la un coleg de forum, si ii respect dorinta de a ramane anonim, ca imi va trimite, pana de Craciun, un reactor nou Dennerle Cyclo Turbo. Ii multumesc foarte mult pentru cadou si pentru surpiza placuta.
Se pare ca va fi cel mai frumos Craciun pentru mine, dupa multi ani.
Chiar am ramas fara cuvinte, va spun sincer ca nu ma asteptam la toate astea. Nici eu nu sunt foarte evlavioasa dar sigur exista un echilibru in viata, si tot o vorba romaneasca @Ce nu te omoara , te intareste@
LE: cafeaua o dau eu, macar atat.
|
 |
|
|
Inca nu a ajuns, il mai astept pe Mos Gerila, am rabdare.
A fost o zi mai plina si mai agitata astazi la serviciu si nu am mai facut nimic.
Maine merg sa cumpar brad si cadouri ptr Mosu de acasa.
Oricum e o surpriza mare pentru mine, nici nu ti imaginezi cat de mult ma bucur.
Te anunt imediat ce vine.
|
 |
|
|
happy hippo wrote:
Pietrisul ramane, pana il mai imbunez pe sotior. A zis ca divorteaza daca instalez acvariul. Asa ca, a trebuit sa folosesc ce a avut acvariul, fara sa mai investesc in substrat pietre si alte chestii.
Lasa ca asa a spus si al meu, ca ma da afara sa dorm cu cainele, ca mi da cu ciocanul in acvariu, ca mi pune un pumn de detergent in apa etc.  si am ajuns asa la un acvariu de peste 300 litri, dupa celelate 6 desfiintate.
Se poate, calm.
Trece ti locatia la profil, ca e mai usor sa stim si noi din ce oras esti.
Nisip ieftin este la Baumax - 28 lei sacul de 25 kg cu granulatie 1-2 mm. Deocamdata este bun pentru ce ai tu, si iti ajunge si iti si mai ramane.
La mentenanta faci bine cum cureti filtrul dar la schimbul de apa fa l cum ti a zis Humbert, la fel cu aspirarea substratului.
Spor
|
 |
|
|
Ce sa zic ma ai surprins in mod foarte placut si de data asta, chiar am ramas fara cuvinte, si sa stii ca apreciez gestul tau enorm, eu nu mi asi fi permis controller in urmatorii ani.
Multumesc tare mult.
Ieri la gradi cand a venit Mosu , fiica mea a stat 2 min cu gura cascata si se uita la el, cred ca asa am sa raman si eu
Si am sa fac o paranteza, doar pentru cei care m au apostrofat sau sustin ca acvaristica nu este moka, eu le zic sa ne lase si pe noi astia, amaratii, sa ne bucuram de ea, asa cu cat si cu ce avem.
Acum sase ani am nascut primul copil la 6 luni de 1180 grame, scor Apgar 3 (cine e in domeniu stie ce inseamna o nota asa mica), cu probleme f grave, a stat peste 30 zile pe oxigen. Doctorii m au "asigurat" ca 100% ramane surda, muta, oarba, cu handicap psihic si motric, o leguma. Dupa doi ani de stat prin spitale, tratamente, kinetoterapie acasa, acum am un copil aproape sanatos (mai facem controale si kinetoterapie zilnica). Apoi la 3 ani a facut o boala de sange, care a necesitat 3 luni de spitalizare continua la Oncologie, asteptarea 2 zile a rezultatelor ptr leucemie, tratament timp de doi ani. Analize de sange din doua in doua zile, era singurul copil care radea cand ii lua sange.
Cel de al doilea a fost cu risc sa se nasca tot la 6 luni, am stat in pat etc, nu dau detalii, am trecut cu bine.
Si asa au trecut ultimii 5 ani din viata mea.
Intre timp am descoperit acvaristica, este primul meu hobby, in afara de stat prin spitale cu copii, care este frumoasa dar a naibii de costisitoare.
Asa ca dragilor, bucurati va de ce aveti, de sanatatea copiilor si a voastra, inainte sa dati cu pietre.
Este prima data si ultima cand imi expun viata privata aici pe forum, si nu o fac pentru ca vreau mila sau compasiunea nimanui, nici nu ma plang, am scris doar ca sa constientizati ca nu la toti le a suras viata.
Acestea fiind spuse, inchei aici cu off topicul, ii multumesc tare mult si ii sunt recunoscatoare lui Sebastian @Nimeni, pentru cadoul facut, mai ales ca nu a stiut nimic din toate cele scrise mai sus. Tot respectul si recunostinta mea.
PS: Uite cum fac, comand piesa si bioballs urile de la Pepika, imediat ce imi vin, cu fitingul in buzunar ma duc la Dedeman si Romstal si cumpar racordurile si robinetii. Reductia daca e metalica are ceva?
|
 |
|
|
|
E foarte bun, eu am mancat de cateva ori, afumat in afumatoare (ca si carnatii), preparat la o ferma piscicola.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
qwerty wrote:@anca, pune macar un robinet pe furtunul care duce de la filtru in bazin. Sa inchizi circuitul intre bazin si reactor. Intre reactor si canistra inchizi din robinetul canistrei.
Uite ca au si robinet, la pretul asta pot pune si doi robineti, numai ca sunt de 1/2, trebuie sa caut filtrul de 1/2 sau o reductie ceva.
http://www.romstal.ro/robinet-irigatii-plastic-fe-fe-p24861
|
 |
|
|
Nu stiu ce sa zic Humbert, posibil sa ai dreptate, dar am facut de atatea ori improvizatii care au mers si nu prea, m am cam saturat de ele.
Ideea e ca vreau sa se infileteze, cupleze, mufeze, nu sa mai stea din forta sau din presiune. Daca ma intelegi.
O alta varainta ar fi sa cumpar filtrul de apa cu acea aerisire si cu piesa de la Pepika, si sa cumpar fitinguri cu filet si cu stut ptr furtun de la Romstal, si sa sar peste robineti.
Asa mi ar fi usor sa fac eu singura. Si m ar costa mult mai putin.
- filtru de apa de minim 7 - 48 lei
http://www.dedeman.ro/iasi1/filtru-7-junior-plus-3p-afo-bx-as-3-4.html
- bioballs :17 lei
http://pepika.ro/bile-filtrante-aquamedic-bactobal...bile-l-REF410-80--p179926.html
- un fiting care are si capac ptr aerisire - 17 lei
http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/224~Accesorii-pentru-acvariu/7915-AquaMedic-T-piece-4-6-x-1-8--x-4-6-mm.html
- racorduri ptr filtru de apa si furtun - 2*1.2 lei = 2.4 lei (au si drepte in magazin)
http://www.romstal.ro/cot-plastic-pt-irigatii-port-furtun-fe-p24873
Banda teflon am, forta de strangere are sotul, cost total : 83 lei.
Ar fi o varianta buna, fara robineti, si imi raman bani ptr o sonda pH mai buna.
LE: Dan il fac asa cum am spus mai sus. Eu zic ca e k.
|
 |
|
|
Pasul nr 2, sonda pH. Cum lucrez la o firma care se ocupa cu proiectarea si instalarea statiilor de epurare a apei menajere, am zis ca sa cer de la un colaborator din RO, si anume firma Skonx, o oferta ptr electrod.
Au venit si preturile, si m am linistit, e-bay is the way
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Iei legatura telefonic cu Pepika, nu stiu daca au apucat sa puna toate produsele pe site.
PVC-U poate fi cu filet interior, filet exterior sau cu lipire. Lipirea se face cu Tangit.
Sa recapitulam:
- filtru borcan de 7' cu filetul de la aerisitor de 1/8
- adaptor borcan>furtun de la Pepica 1/8 - 4/6
- din borcan pleci cu 2 mufe de tranzitie. mufele sa fie de 1/2 sau 3/4 (in functie de iesirile de la borcan) si la capatul celalalt sa fie de Ø20, prin lipire
- urmeaza 2 coturi la 90 grade cu Ø20
- 2 robineti cu olandez, D20, prin lipire la ambele capete
- din nou 2 coturi, 90 grade, Ø20
- 2 stuturi pentru furtun, prin lipire, Ø20
- 1 metru de teava, Ø20
- 1 tub tangit
- banda teflon
Mai ai nevoie de o scula pentru taiat teava - merge si cu panza de bomfaier, dar nu iese drept si trebuie sa slefuiesti taietura.
Toate cele de mai sus sunt valabile doar daca ai filtru extern cu furtune de 16-22mm.
Daca vrei ma duc eu sa cumpar tot ce e necesar, iti construiesc reactorul si imi platesti conform bonurilor (mai putin teava, teflonul si tangitul, ca le am deja) + transportul prin urgent curier (sau mi-oo trimiti pe sefa sa-i zic o poezie)
Filtrul e asta
http://www.emag.ro/filtru-extern-jbl-cristalprofi-e901-greenline-4014162602114/pd/DVWJJBBBM/
si furtunele sunt de 12/16, abia le am schimbat
Daca poti sa faci tu efortul asta iti raman vesnic indatorata, iti aduc ofrande (nu fecioare ca nu prea se mai gaseste), iti trimit bani in avans, numai ca pe sefa e mai greu sa o trimit.
|
 |
|
|
Nimeni wrote:
Nope! Nu toate filtrele casnice au acel "aerisitor" in care poti pune piesa de la Pepika.... In general este doar la filtrele marca Atlas si filtru de 10". Se vand la Praktiker sau Dedeman....
Pai de la Dedeman il cumpar, am vazut deja pe site la ei, dar oricum vreau sa i au intai piesa de la Peoika si sa ma duc cu ea in buzunar sa o probez in magazin. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Sa le luam step by step.
Ptr reactor:
- cumpar un filtru de apa de minim 7 cu trei racorduri
- bioballs : http://pepika.ro/bile-filtrante-aquamedic-bactoballs-30-de-bile-l-REF410-80--p179926.html
- un fiting de asta de la Pepika
http://pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pe...tting-straight-4-6-x-1-8-.html
- robinetii nu apar pe site si nici racordurile lor???!!!!
Din cate imi dau eu seama robinetii nu au filet interior. Atunci imi trebuie trei piese ptr un singur furtun asa: un fiting cu filet exterior de 1/2 sau 3/4 (depinde de racordul filtrului de apa) si cu o parte dreapta care intra in robinet, robinetul , si un fiting cu o parte dreapta care intra in robinet si in cealalta parte cu stut ptr furtun. Corect? Cred ca imi trebuie si un cot de 90 cu prinderile aferente. (cred ca sunt vreo 6 piese daca nu ma insel pe partea asta cu cotul?). Imi este greu sa imi dau seama ptr ca nu le am vazut desfacute de asta.
Daca robinetii nu au filet interior, cu ce se lipesc? Se lipesc la cald ca PPR-ul sau exista vreun adeziv special.
Dan, imi poti da denumirea pieselor ca sa dau comanda?
Luna asta au transport gratuit la Pepika, dar comenzile se onoreaza pana pe 24 dec.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Informatii foarte utile. Multumim
|
 |
|
|
Humbert calul de dar nu se cauta la dinti.
Intr adevar statia de incarcat este fix in partea cealalata a orasului la periferie, iar eu stau tot la periferie la 1km de ultimele blocuri din oras. Dar o data la doua luni nu e un efort pentru mine. Singura problema era ca nu incarca butelii mici de 2 kg.
|
 |
|
|
|
|