[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aerosv
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Message
Si dovada ca l-am udat... multumesc lui Peti pentru ajutor ! Apa este inca tulbure de la nisip.

Au intrat 8Kg de piatra vie, nisip uscat 8Kg, si apa cam 41 L net. Astept ciclarea si incep jurnalul cu foto mai calitative.

Aranjamentul nu cred ca va ramane asa definitiv, insa am vrut sa acopar toata suprafata pe lungime si nu o capita pe mijloc....
Concluzionand cele spuse, cred ca un sistem cu electrovalva pe alimentare si plutitor magnetic ar fi cel mai safe.... costurile nu sunt exagerate.

Ca o paranteza, m-am gandit la o solutie nu tocmai economica dar functionala, cu supraplin.

Vasul de colectare al apei de osmoza poate fi prevazut cu o teava de supraplin, atunci cand vasul se umple, surplusul este eliminat pe conducta reziduala prin cadere.

Ideea este sa eliminam riscul unei inundatii, altfel risipim apa degeaba
Numai nu reusesc sa startez bazinul asta, cred ca sunt cel mai ghinionist acvarist))

Am comandat pana acum de la 2 magazine mari din ro si nici unul nu a reusit sa-mi trimita produsele.

La prima comanda astept 2 luni, dupa ce ii sun eu de fiecare data bineinteles ca m-au amanat iar si am renuntat la ei, al doiea furnizor mi-a pierdut un colet prin depozit la curier si nu a mai trimis.... )

Nu dau nume, baetii sunt seriosi dar cu livrarea au avut ceva probleme.

Deja rabdarea mea a ajuns la limite, stau cu bazinul pe birou si cu un amarat de nemo in el.....
Am inteles, in cazul asta un TDS-metru e necesar....

Imi faceam planuri ca la 1 sau 2 ani fac revizia, la cantitatea pe care o fac saptamanal si la cat garanteaza cei de la Aquilli.
Probabil s-a mai discutat , la osmozoarele Aquilli la cat timp se schimba cartusele?

Unii zic la 6 luni cel de sendimente si carbon si 1 an membrana insa cred ca depinde foarte mult si de cati litri a trecut prin ele.

Avand in vedere ca al meu va face aprox 10 L / saptamana pentru schimburile de apa, la cat timp se schimba? Stiu ca se verifica cu un TDS insa momentan nu am.

Alt aspect ar mai fi ca inainte de osmozor sa fie montat un pre-filtru pentru impuritatile mari, ce recomandati aici?
Se poate pune un sorb pana jos si astfel apa circula de jos in sus sau invers trecand prin materialul filtrant. Oricum momentan nu ma grabesc sa fac tunning-ul asta la osmozor, pe viitor voi lua in calcul si voi vedea ce solutie aleg.

Multumesc Mugurel, mai intai sa ajunga jucariile si apoi vad ce s-ar putea face.

Eu ma gandeam la asa ceva conectat la iesire:

image
Merci, super idee... banuiesc ca ar fi ok sa folosesc chiar un filtru de apa tip borcan montat la iesire umplut cu rasina NPS.
Merci, si acum trecem la intrebari

Sper ca weekendul viitor sa il umplu si apoi sa bag livesand (redsea) si piatra. In filtru HOB m-am gandit sa pun intr-un cos carbune activ si seakem phosguard si al doilea seakem de-nitrate.

Care este perioada de utilizare la Phosguard si e ok sa-l introduc la inceput ?

Osmozorul pana la urma l-am luat in varianta fara NPS (nu era pe stoc), se renteaza sa iau acest cartus separat ?
Cred ca asa va ramane, alb mi se pare mai ok. Trebuie sa gasesc niste gratare metalice la ventilatoare si va arata mai bine.
Merci Mugurel, si eu optam pe open top daca nu ma trezeam cu jucarii si fiicamea pescuind cu mana ... acvariul va sta pe birou.

Avand in vedere ca folosesc un filtru HOB, exista un spatiu suficient in spate pentru oxigenare si schimb de gaze, iar ventilatoarele chiar daca nu le voi porni, asigura o circulatie buna a aerului.

De incalzit nu are ce, lampa e rece avad propriul ventilator la nevoie.

Da, pe langa acvaristica pasiunea mea de suflet sunt avioanele cu telecomanda
La multi ani pentru 2016 !

Incep anul mesterind la capac, nu foarte estetic in interior insa foarte bine izolat cu hotglue tot. De asemenea am montat cate doua ventilatoare mici pentru racire care sufla suficient , comutatoare pentru fiecare canal de culoare (nu am mai pus dimmer).

Astept inca comanda cu osmozorul si apoi ii dau drumul.

E logic, va exista presiune in osmozor opturand iesirea, nu stiu ce se va intampla prin traseul de apa reziduala.

Oricum bine ca ne-ai lamurit sa nu incerc
Atunci in cazul in care las deschis osmozorul si uit ? Varianta cu plutitor mi se pare ok... exista altceva mai fiabil ?

Mi se pare aiurea sa pazesc bidonul cand se umple.
Va salut si La multi ani!

Posibil sa se fi discutat insa eu nu am gasit decat pe niste forumuri din afara.

Cand faceti apa de osmoza cu ce controlati nivelul apei? Am vazut un robinet cu plutitor asemanator celor de al WC care inchide apa de osmoza cand vasul se umple pentru a nu da pe dinafara.

Solutia cea mai comoda este sa pui vasul in cada insa la mine toata instalatia este in bucatarie sub chiuveta si nu vreau surprize

https://www.youtube.com/watch?v=Q68uYEmmExs
Salut, frumos inceput, iti voi urmazi jurnalul...

Cred ca viermele e safe, seamana cu peanut worm, am avut si eu.

Citisem despre pompele RW4 ca sunt destul de puternice si fac ravagii intr-un nano asa mic chiar si una singura. Ma intereseaza sa inlocuiesc Koralia nano 900 cu una RW4, ce parere ai despre ea?
O voi comanda de la noi, pretul variaza intre 65 si 85 lei/kg. Nu stiu daca e ok sa pun link-uri public, ti-am trimis PM.
A ajuns si bazinul 50x30x35 cm din ultraclear si cantuit, capacul l-am realizat din komatex si lampa cu led fixata, urmeaza legaturile si apoi niste foto .

La cum am facut capacul, singurul minus este ca atunci cand voi curata bazinul trebuie sa-l scot cu totul, nu m-am complicat cu balamale si rama.

Probabil va ajunge si osmozorul dupa sarbatori, ca si recomandare , dupa montj il pot utiliza direct sau primii 10L de apa ii arunc?

Legat de flow, am o singura pompa koralia nano 900, probabil va mai trebui una identica....
UP 90 lei ! Este ca noua.
Eu am cautat un AquaClear insa nu am gasit la noi, ma multumesc macar cu filtrarea chimica (carbon) si mecanica (perlonul).
Legat de eficienta filtrarii biologice si eu sunt sceptic , voi pune 6Kg piatra vie si va fi suficient.
 
Forum Index » Profile for aerosv » Messages posted by aerosv
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com