Chiar daca asa pare, exista multe cavitati sub pietre, nu s-au asezat perfect una peste cealalta, iar in spate nu sunt lipite de sticla, exista un spatiu de 2-3 cm. In orice caz am pierdut ore sa cladesc cateva pietre, e mai greu decat pare... asa ca mari modificari nu voi face .
Cred ca pentru o buna circulatie va trebui sa suplimentez cu inca o pompa nano 900 in dreapta, dar asta in timp.
Nu ma asteptam ca nisipul FiJi sa fie asa albicios, dupa 10 clatiri in care am scos apa laptoasa, in acvariu tot persista ... am bagat si niste perlon in filtru pe care il voi schimba la 2 zile pentru a elimina tot praful.
Am cam multa piatra insa fiind scoasa proaspata dintr-un bazin stabil, au iesit ceva viermi, stelute. melci,... cred ca voi avea noroc cu perioada de ciclare. Am adaugat si Seachem Stability si sunt cu ochii pe el.
Concluzionand cele spuse, cred ca un sistem cu electrovalva pe alimentare si plutitor magnetic ar fi cel mai safe.... costurile nu sunt exagerate.
Ca o paranteza, m-am gandit la o solutie nu tocmai economica dar functionala, cu supraplin.
Vasul de colectare al apei de osmoza poate fi prevazut cu o teava de supraplin, atunci cand vasul se umple, surplusul este eliminat pe conducta reziduala prin cadere.
Ideea este sa eliminam riscul unei inundatii, altfel risipim apa degeaba
Numai nu reusesc sa startez bazinul asta, cred ca sunt cel mai ghinionist acvarist))
Am comandat pana acum de la 2 magazine mari din ro si nici unul nu a reusit sa-mi trimita produsele.
La prima comanda astept 2 luni, dupa ce ii sun eu de fiecare data bineinteles ca m-au amanat iar si am renuntat la ei, al doiea furnizor mi-a pierdut un colet prin depozit la curier si nu a mai trimis.... )
Nu dau nume, baetii sunt seriosi dar cu livrarea au avut ceva probleme.
Deja rabdarea mea a ajuns la limite, stau cu bazinul pe birou si cu un amarat de nemo in el.....
Probabil s-a mai discutat , la osmozoarele Aquilli la cat timp se schimba cartusele?
Unii zic la 6 luni cel de sendimente si carbon si 1 an membrana insa cred ca depinde foarte mult si de cati litri a trecut prin ele.
Avand in vedere ca al meu va face aprox 10 L / saptamana pentru schimburile de apa, la cat timp se schimba? Stiu ca se verifica cu un TDS insa momentan nu am.
Alt aspect ar mai fi ca inainte de osmozor sa fie montat un pre-filtru pentru impuritatile mari, ce recomandati aici?
Se poate pune un sorb pana jos si astfel apa circula de jos in sus sau invers trecand prin materialul filtrant. Oricum momentan nu ma grabesc sa fac tunning-ul asta la osmozor, pe viitor voi lua in calcul si voi vedea ce solutie aleg.
Sper ca weekendul viitor sa il umplu si apoi sa bag livesand (redsea) si piatra. In filtru HOB m-am gandit sa pun intr-un cos carbune activ si seakem phosguard si al doilea seakem de-nitrate.
Care este perioada de utilizare la Phosguard si e ok sa-l introduc la inceput ?
Osmozorul pana la urma l-am luat in varianta fara NPS (nu era pe stoc), se renteaza sa iau acest cartus separat ?
Merci Mugurel, si eu optam pe open top daca nu ma trezeam cu jucarii si fiicamea pescuind cu mana ... acvariul va sta pe birou.
Avand in vedere ca folosesc un filtru HOB, exista un spatiu suficient in spate pentru oxigenare si schimb de gaze, iar ventilatoarele chiar daca nu le voi porni, asigura o circulatie buna a aerului.
De incalzit nu are ce, lampa e rece avad propriul ventilator la nevoie.
Da, pe langa acvaristica pasiunea mea de suflet sunt avioanele cu telecomanda
Incep anul mesterind la capac, nu foarte estetic in interior insa foarte bine izolat cu hotglue tot. De asemenea am montat cate doua ventilatoare mici pentru racire care sufla suficient , comutatoare pentru fiecare canal de culoare (nu am mai pus dimmer).
Astept inca comanda cu osmozorul si apoi ii dau drumul.