Message |
|
Sa nu arunci anubias-ul de exemplu. Chiar daca isi pierde frunzele ai mari sanse sa creasca altele daca pastrezi rizomul.
|
 |
|
|
 |
|
offtopic
Sa mai zica lumea ca nu ne ajutam  Cand am tabarat cu raspunsurile pe coxanelu am aparut doi asa din neant.
|
 |
|
eu unul mi-as mai baga mana prin ele...sa le tai putin dar nu stiu pe care si cum...sa le re-aranjez dar mi-e ca stric lucrurile care pare-se ca s-au aranjat pe acolo.
Plantele stem gen le poti taia/tunde si replantanta varfurile unde vrei tu.
ce ar implica schimbul total al substratului ? am doar pietris in el si tare-mi doresc o schimbare inspre ceva mai profi
Pai ar implica fix ceea ce va face cirotariu  . Facut rost de vase pentru tinut apa din acvariu + pestii+ plantele. Lasat filtrul sa merarga undeva intr-un vas cu apa din acvariu. Scos pietrisul de acum si apoi facute modificarile pe care le vrei.
le-am mai dat niste wafers cu spirulina dar oricat as incerca sa le pisez sint prea mari ptr ce am eu deci ce le-as mai putea oferi sa fie fericiti? 
eu le mai dau la ai mei si cate o bucatica de castravete curatat de coaja si oparit ca sa nu mai pluteasca. Vezi insa sa nu il lasi prea mult in acvariu ca risti sa te umpli de infuzori.
- rasbora, cory si xifo se pot inmulti in conditiile date?
xipho nu au nici o treaba cu aranjamente gen pesteri si alte asemeni. Sunt vivipari la fel ca si endlerii/molly/guppy. Vezi insa ca sunt mult mai "feroci" in ceea ce priveste mancatul puilor decat guppy de exemplu.
la inceput nu ma deranja filtrul ala mare dar acum parca-mi sare prea tare-n ochi...exista unul mai "discret"?
Incearca sa il maschezi cu plante, tufe mai inalte. Unul mai mic ar avea capacitatea de filtrare mai mica deci nu ti-ar fi util. Ca sa nu il mai vezi de tot ai o singura solutie:filtrul extern ... insa din pacate costul este cel care ne impiedica pe multi sa facem sa dispara filtrul din acvariu. L.E. Uitai ceva vorba olteanului: dracia aia de "inel de hranire cred ca iti cam tine umbra pe acolo. Sau ma rog asa mi se pare mie din poza.
|
 |
|
Am patit si eu ceva asemanator cand mi-au adus de la mare niste cochili imense si midii vii  "Ne-a spus noua un nene ca astea merg puse in acvariu daca ai molly ca oricum la molly trebuie apa un pic sarata"
Noroc ca nu am molly
|
 |
|
Nu are nimic albastru pe ea pestera aia ? Pui doua picaturi de albastru de metil in apa si cu ocazia asta zici ca iese culoarea din ea  si te-ai scos. Sau poate nu ....
|
 |
|
Dom' cirotariu stati usor... parca aveati niste bile fertilizante pe langa tufe... nu trebuie sa te alarmezi din prima. In principiu cele mai multe bacterii se gasesc in coloniile formate in mediile filtrante (bureti, tuburi ceramice etc.) in substrat si mult mai putine in apa. Daca te misti repede si nu tii filtrul oprit si fara apa, daca pastrezi substratul tau actual si ai grija sa nu ramana uscat si cat mai multa apa din vechiul setup eu cred ca nu iti vei decicla acvariul. Asa ar fi logic. Daca gresesc rog cunoscatorii sa ma trimita inapoi la citit
|
 |
|
Numele si prenumele: Poecilia Reticulata, porecla:guppy/guppani, domiciliul actual:in acvariul astuia care are o jungla de zarzavaturi. Suntem cuminti, mancam tot, suntem cersetori mai rau decat carasii si deja suntem foarte iubareti :18: . Ne cautam casa noua deorece tati zice ca i-am scos peri albi la cat de porci suntem. Familia destul de numeroasa (ultima data la masa eram vreo 15) iar babacii nostrii deja lucreaza la alta generatie. Multumim!
|
 |
|
klayus wrote:celuloza = polistiren expandat
nu mi-am dat seama ca am scris celuloza 
celuloza si polistirenul sunt doua lucruri total diferite.
nevergreen: am mai vazut undeva o varianta in care background-ul a fost facut nu din polistiren ci din diverse bucati de piatra/nisip fixate pe un geam taiat la dimensiunea interioara a acvariului. In varianta asta sigur nu mai pluteste
|
 |
|
Apa cat de calda a fost zilele astea ? Nu cumva l-a "ciufulit" cineva ? Ai mai adus un nou locatar ?
|
 |
|
"Reactia" drojdiei cu zaharoza este dependenta in primul rand de temperatura. O data cu cresterea/scaderea temperaturii se modifica si viteza de reactie in acelasi sens. Dar pentru ca drojdiile sunt organisme vii atunci cand au conditii prielnice(temperatura/hrana) se si inmultesc, drept urmare reactia se accelereaza.
Faptul ca se simtea prea puternic mirosul de alcool poate fi un semn ca reactia a decurs prea repede. Din descompunerea zaharului rezulta alcool si CO2. O parte din alcool trece in bazinele noastre dar cantitatea este suficient de mica incat sa se poata evapora/descompune fara a-si face simtita prezenta.
Offtopic un pic: lumina nu are absolut nici o influenta asupra drojdiilor, sunt organisme inferioare care nu fac fotosinteza. Singura influenta a veiozei este radiatia calorica (caldura) care contribuie la declansarea reactiei. Am mai citit undeva despre ideea cuiva de a tine bomba intr-un recipient in care avea un incalzitor caruia ii poti controla temperatura.
Sper ca nu te-am bagat mai rau in ceata.
|
 |
|
Daca faci aditie de CO2 sau intentionezi sa mai faci pe viitor trebuie sa tii cont de faptul ca o agitare prea puternica a apei sau barbotarea unor alte gaze prin apa (in speta aerul atmosferic este un amestec de gaze) iti va elimina o mare cantitate de CO2 din apa fara ca plantele sa beneficieze de el.
|
 |
|
Eiii ... mi-am stors un pic "creierii" si m-am uitat inca o data peste compozitie.
- Saccharomyces cerevisiae (drojdie de bere) 500 mg
- Lactoza 90 mg
- Celuloza microcristalina 400 mg
- Aerosil 10 mg
Drojdia de bere nu poate fermenta lactoza
Aerosilul este dioxid de siliciu de puritate mare
Celuloza nu este fermentata
Acum sincer nici eu nu stiu ce proces de fabricatie o avea "medicamentul" respectiv dar totusi tind sa cred ca acesti compusi sunt adaugati tocmai pentru a impiedica/incetini posibilitatea de fermentatie.
|
 |
|
Este drojdie sau extract de drojdie ? In ce cantitate de apa ai dizolvat zaharul respectiv ?
|
 |
|
Ok. Noi ne-am exprimat punctul de vedere, Antonia bine ai venit, speram sa nu te fi speriat si sa fugi de tot.
Cat priveste povestea cu aruncatul sau nu deja eu zic ca intram pe un teren "minat" si nu este cazul. Singurul lucru pe care noi il putem face aici este sa oferim un sfat o sugestie pentru bunul mers al vietii "mormolocilor" din bazinele noastre.
Ape limpezi tuturor si racoare in bazine
|
 |
|
Spune-ne ca era o gluma faza cu aruncatul in WC ...
|
 |
|
Bine ai venit printre noi.
Eu sunt mai rautacios  Ce cauta coloanele alea acolo ?  Si capu' ala de mort ? Vrei sa faca cory infarct noaptea cand sapa ?  Daca se poate mai adauga apa in acvariu.
Sper sa nu te superi pe noi daca te vom lua la "puricat"
|
 |
|
Banuiam ca asta va fi raspunsul daca vei incerca sa ii duci inapoi. Acum pana nu este prea tarziu pentru ei toti incearca sa scapi de ceea ce a mai ramas (in afara de corydoras). Pune un anunt pe forum la sectiunea vanzari/donatii/schimburi poate totusi reusesti sa ii adopte cineva iar cand iti pui acvariul pe picioare vezi ce ai de facut.
Presupun ca stii dar pentru orice eventualitate iti mai scriu aici o data: guppy, molly si platy sunt vivipari care te vor umple de pui. Acvariul tau deja cred ca este cam tare populat asa ca o data cu aparitia puilor situatia o sa fie "verde" rau de tot.
Citeste ce ti-a dat ReBella la care eu zic sa adaugi si "Volumul acvariului si numarul pestilor" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page si "Tabel compatibilitate pesti" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page .
In acvariu ai si plante ? Substrat ?
Plantele cu crestere rapida ajuta foarte mult la ciclarea unui acvariu, corydoras ii poti tine cat timp e cicleaza acvariul iar apoi daca te mai lasa inima ii poti vinde/dona. Se poate face ciclarea unui acvariu si cu pesti, dar nu cu pesti pretentiosi si nu cred ca vrei sa faci inventarul la sfarsit sa vezi cati mai traiesc
|
 |
|
1. Betta este mascul ? 2. Imediat ce ai umplut acvariul cu apa ai si adaugat pestii ? 3. Sanitarii sunt cumva ancistrusi ? Sau Corydoras? Treci si tu pe la sectiunea "Despre noi" si eventual rugam un admin sa mute postul asta la "Coltul incepatorului" pentru ca sincer nu are nici o legatura cu cyprinidele. L.E. ReBella sa inteleg ca suntem amandoi cu acelasi program de insomnie ?
|
 |
|
cirotariu wrote: Asa ca atunci cand revin din concediu, dupa 18 august, am sa deschid un topic cu tema " Cine poate sa imi faca o bomba meseriasa de CO2 si sa mi-o dea, contra cost, se intelege ?".
Eu cred si sper ca se va numi "Bomba mea de CO2 manufacturata cu manutele astea doua". Nu ne dezamagi, fi barbat pana la capat si mestereste. Daca ar stii nevasta-mea ce se intampla cand se goleste brusc cutia de zahar m-ar trimite sa fac prajituri  )
|
 |
|