[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
problema filtru eheim 2008  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

de vreo saptamana ma tot enerveaza filtru asta nu stiu ce sa`i mai fac.... il curat il instalez la locul lui 1-2 ore maxim merge perfect apoi scade debitu aproape de zero... am observat ca se strange buretele din interior si banuiesc ca din cauza asta se reduce debitul dar ce e de facut sa cumpar alt burete :-? am incercat sai scot buretele si sa il pornesc si merge perfect deci problema e de la burete... dar ce sa aiba :-? nu pare asa murdar incat sa nu treaca apa prin el... l`am curatat dar nu l`am stors ca am inteles ca nu e bine(deciclare). ce ziceti sa fac :-?
mai am o pastila bactozym as putea sa incerc sa`l storc de toata mizeria ce parere aveti ?
[Email] [Yahoo!]
cozmin_amr
Junior member
[Avatar]

Joined: 01/08/2010 03:47:56
Messages: 58
Location: Bucuresti
IP:
Offline

o posibila cauza ar putea fi faptul ca buretele si-a pierdut elasticitatea si este 'strans' de curentul de apa din filtru.
asta se mai intampla daca il storci/torsionezi insistent cand il speli...la fel ca un burete de spalat vase.

in cazul in care nu l-ai stors este posibil sa fie pur si simplu de proasta calitate.

am si eu unul intr-un acvariu mic si se intampla exact acelasi fenomen in aproximativ 24 de ore.
per ansamblu modelul este unul rudimentar si proiectat in consecinta - isi face treaba, dar trebuie umblat la el frecvent si curatat atat buretele cat si rotorul.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2010 05:55:11


May I remind you - in this archdiocese, God don't run the bingo
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

tocmai ca nu l`am stors niciodata....
deci ce fac ?

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2010 14:57:58

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/05/2010 17:13:22
Messages: 953
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Pai e posibil sa faca asa tocmai pt ca nu l-ai stors. In el probabil ca s-a acumulat materie organica si e ca un fel de marmelada. Eu il storc bine pe al meu, daca se infunda, dar il folosesc strict ca filtrare mecanica, pt ca mai am si alt filtru in bazinul respectiv.
Partea proasta este ca daca il storci prea bine ramai si fara o mare parte din bacterii Incearca sa-l clatesti in galeata bine in care faci un schimb de apa. Poate asa reusesti sa scoti o mare parte din marmelada.

Daca insa vrei sa-l storci si sa-l clatesti mai puternic, nu o face odata cu schimbul mare de apa , si sa nu o faci cand tunzi din plante sau aspiri substratul. Scoti doar putina apa din acvariu si il speli acolo. In felul asta mai ramai cu niste bacterii prin substrat si pe plante care se vor re-aseza si in burete.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/08/2010 16:37:03


Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

incerc acum si pun si o pastila de bactozym
[Email] [Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

s`a rezolvat multumesc de sfaturi maine vroiam sa fac un schimb mai mare de apa si sa modific pozitia plantelor mai bine astept cateva zile sa se refaca bateriile ce ziceti ?
[Email] [Yahoo!]
coxanelu
Junior member
[Avatar]

Joined: 12/07/2010 20:05:08
Messages: 83
Location: Bucurest
IP:
Offline

nu ne spui si noua cum s-a rezolvat?

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

pai am facut cum a zis bobesque : am scos 2,5 litri de apa am clatit buretele , apa s`a facut un maro fff inchis , am aruncat mizeria am spalat galetusa am mai pus iar 2,5 L apa din acvariu am clatit iar buretele , apoi am pus buretele in filtru langa burete o pastila bactozym , am dat drumu la filtru si e ca nou
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/05/2010 17:13:22
Messages: 953
Location: Bucuresti
IP:
Offline

Giany wrote:s`a rezolvat multumesc de sfaturi maine vroiam sa fac un schimb mai mare de apa si sa modific pozitia plantelor mai bine astept cateva zile sa se refaca bateriile ce ziceti ?

Eu as astepta cateva zile 3-4 daca apa nu este prea toxica. In felul asta te asiguri ca ai ceva bacterii in filtru. Sau, schimbi apa dar nu aspira substratu decat la urmatorul schimb. La fel si plantele, mai lasa-le un pic, ca eu asa am reusit sa-mi destabilizez un acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2010 22:11:45


Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

mai am o intrebare chiar nu ma hotarasc ce sa fac
am bagat de vreo 3 saptamani bomba co2 si mi`a murit un scalar de atunci am bagat pompa de aer si perdea de bule in acvariu dar atunci nu baga aer filtru acum l`am "reparat" si mi se pare ca se agita prea mult apa uitati poza...
as cam scoate perdeaua de bule ca sa pun plante in spate voi ce ziceti e de ajuns filtru si atat ?
[Thumb - Image2158.jpg]

[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2010 23:20:33
Messages: 630
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Daca faci aditie de CO2 sau intentionezi sa mai faci pe viitor trebuie sa tii cont de faptul ca o agitare prea puternica a apei sau barbotarea unor alte gaze prin apa (in speta aerul atmosferic este un amestec de gaze) iti va elimina o mare cantitate de CO2 din apa fara ca plantele sa beneficieze de el.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Giany
Membru de baza

Joined: 23/05/2010 11:27:22
Messages: 407
Location: Bucuresti, zona Brancoveanu
IP:
Offline

deci sa inteleg ca ar fii bine sa scot perdeaua de bule mi`e frica sa nu moara pestii mi`e mila de ei daia am puso am zis ca va fi mai aerat acvariul
[Email] [Yahoo!]
vio.guitar
Junior member

Joined: 17/01/2009 19:09:53
Messages: 72
Location: Sibiu
IP:
Offline

bagi CO2 pentru plante, iar daca lor le merge bine ..ghici ce vor face?
... ai ghicit vor produce O2 pentru pestii tai...
deci scoate perdeaua aia de aer, care nu face decat sa anuleze aditia ta de CO2

Viata-i grea..dar se termina repede... - Boogie Woogie
[Email]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com