| Message |
|
|
|
Caut Pistia stratiotes - Bucuresti.
Cine are de dat... dati un pm va rog. Multumesc.
|
 |
|
|
Eu am spus treaba cu tonul si apropo de asta, uite ca as avea eu acum motiv sa ma supar:
La fel ca atunci cand iesi pe strada, nu pui maieul peste pulover. Asta nu inseamna aquascaping, la fel cum a doua nu inseamna haute-couture.
Nu? Pentru ca nu e potrivita comparatia. Eh, n-o sa ma supar acuma.
Din acelasi motiv pentru care unora le plac masinile foarte vechi, pe care se chinuie sa le faca sa functineze din nou, si nu bolizii din 2010.
Nu cred ca ideea de "vintage" se aplica in acvaristica.
Nu performanta imediata si cumparata de-a gata e totdeauna o satisfactie.
Chiar crezi asta? Adica tu sincer crezi ca te duci, iei substrat "de firma", urmezi o reteta si asta-i totul, nu ai absolut nicio problema, lucrurile sunt de 100 de ori mai simple asa? Ca nu e chiar asa, nu e nici pe departe asa.
Parerea mea.
|
 |
|
|
anka1968 wrote:buna,
nu neg asta! dar arata superb! 288-ul este in nuante de bej, maro, bleu metalizat, o bestialitate... asta a fost criteriu de alegere
o varietate e M, alta e L, banui ca e vorba de f mare la L, vom trai si vom vedea, o sa-i pozez
rau e sa nu te pricepi, dar sa vrei!
o zi senina sa ai,
anca
Stiu! N-am spus ca nu sunt frumosi. Am incercat doar sa clarific ce-i cu acele coduri "L", atat.
Cred ca mai departe, urmatorul M sau L se refera la marime (medium, large).
|
 |
|
|
Acestea (LXXX) sunt coduri, toate reprezentand cele peste 700 de specii din familia Loricariidae (pleco, ancistrus...).
Au ajuns sa le dea nume de cod pentru ca... sunt prea multi.
Multe specii se aseamana mult, neputand fi bine diferentiate decat la maturitate (si atunci destul de greu in cazul unora).
|
 |
|
|
Stiu ca nu o sa-ti placa ce urmeaza sa-ti spun: cred ca exagerezi, eu nu vad niciun post in care sa fii tratat ca un "pre-scolar idiot". Tine cont de faptul ca "tonul" este foarte interpretabil cand discutia are loc in scris si de cele mai multe ori, e interpretata gresit.
Cu tot respectul, un substrat de firma nu se termina si el ?
Ba bineinteles ca da. Dar dureaza considerabil mai mult si printre multe alte avantaje, se colmateaza mult mai greu.
Care e rolul substratului fertilizant ? Sa dea un boost cresterii plantelor la inceput, da ?
Nu. In primul rand, totu-i relativ, conteaza despre ce plante vorbim, conteaza despre ce substrat vorbim.
Sa spunem ca vorbim despre plante care chiar folosesc substratul (adica cu radacini serioase, ca la celelalte nu prea conteaza). In cazul asta, substratul nu le da un boost doar la inceput. Atunci cand nu mai "da boost" se cheama ca s-a epuizat.
Eu vad altfel treaba, pentru mine substratul este pur si simplu un mediu propice in care radacinile plantelor sa se simta bine.
De ce crezi ca vezi altfel treaba? Asa o vad si eu, asa o vad si altii, doar cu mentiunea de mai sus.
Liga superioara pentru mine nu inseamna aquascaping. Inseamna pestii si reproducerea lor.
Liga superioara nu inseamna numai concursuri si premii. Dar daca nu te intereseaza deloc partea asta (ma refer la aquascaping, nu la concursuri), atunci nu inteleg de ce te-ai suparat.  Adica daca nu esti interesat de un domeniu, atunci nu vad de ce sa te afecteze vreo replica sau observatie din zona respectiva.
Pe de alta parte, daca te intereseaza in principal reproducerea unor pesti, atunci... ce rol mai are plantatul? Simplul fapt ca ai un acvariu cu plante inseamna ca iti place si ca vrei sa-l mentii si sa-l faci cat mai frumos - aquascaping.
|
 |
|
|
De ce nu?
Mie-mi place.  Daca stai sa te gandesti putin, poti sa spui ca omul chiar are un punct de vedere...  E ok.
|
 |
|
|
Oau! Este superb. Sau... era.
Ma intreb daca are cineva pe la noi altumi. Sau mai mult, daca se comercializeaza.
Am cautat pe forum si sunt doar o mana de mesaje despre altumi.
|
 |
|
|
|
Nu ai inteles: la pet-shop-uri poti sa mergi doar ca sa te informezi de pret, nu neaparat ca sa-i vinzi la ei. Anuntul de vanzare poti sa-l postezi aici, pe forum, la sectiunea de vanzari, dupa ce... afli sau te hotarasti la un pret.
|
 |
|
|
Da, lumina e cam putina. Eu as mai baga inca un tub de 24 de W acolo. De fapt, eu as pune 2 tuburi de 24W si-atata.
In ceea ce priveste macro, nu-ti recomand sa adaugi nimic pana nu rezolvi cu CO2-ul. Si lumina e importanta. Ca idee, poti sa mergi pe produsele de la Easylife (au si NO3 si PO4 si K). Ca si cantitate dozata... te orientezi dupa articolul lui Val, daca ai neclaritati spui.

|
 |
|
|
|
@Adi D: pOH, asa cum ai spus, reprezinta o masura a ionilor OH- pe cand KH reprezinta concentratia de carbonati si bicarbonati. Mai mult, relatia aia dintre pH si pOH nu este stricta.
Aditia de CO2 este unul din cazurile care nu influenteaza pOH-ul. E logic...
|
 |
|
|
Adica de fapt tu nu ai aditie de macro deloc? Ca ai spus de feropol, da' asta contine microelemente.
Daca ce ai acolo e GSA - Green Spot Algae - atunci teoretic cel putin, se vor reduce la o concentratie mai mare a fosfatilor (PO4) pe care vad ca nu i-ai testat.
Daca e GDA - Green Dust Algae - si creste atat de repede inapoi, atunci presupun un mic dezechilibru pe-acolo. Poate lipsa CO2-ului?
Ambele alge sunt oarecum considerate normale intr-un acvariu stabil (bineinteles, in anumite limite). Asta pentru ca sunt usor de curatat, iar GSA-ul poate fi extrem de decorstiv daca-l "convingi" sa creasca pe buturugi.
Bucura-te ca nu e vorba de ciano! Si vezi cum faci sa te grabesti cu aditia de CO2.
|
 |
|
|
|
@pauldiscus: apa nu e albicioasa de la clor...
@rzv rzv:
E normal, o sa se limpezeasca in timp. S-ar putea sa fie si efectul substantelor pe care le-ai adaugat. Aqua safe iti elimina clorul, cealalta nu mai stiu exact ce efect are...
In mod normal, acvariul trebuie ciclat fara pesti si apoi populat treptat. Daca ai vreo posibilitate sa dai pestii in gazda la cineva pana se termina ciclarea ar fi perfect. Presupun totusi ca solutia e putin viabila.
In cazul asta, ce pot sa-ti recomand e sa fii foarte atent in aceasta perioada, cat dureaza ciclarea, aproximativ o luna.
1. schimburi de apa cat mai dese, chiar zilnice daca poti. Eu as schimba cam 20 - 40 de litri zilnic. Apa trebuie sa fie declorinata: ori o lasi de pe o zi pe alta in niste vase deschise (ex. galeti) ori adaugi aqua safe in apa pe care o pui in acvariu. Prima varianta e de preferat.
2. mancare foarte putina pentru pesti, o singura data pe zi e de-ajuns. Le dai cat pot ei sa manance in 2 - 3 minute.
Da-ne o lista cu toti pestii pe care-i ai momentan in acvariu.
Te asteptam cu alte intrebari. In rest, mult succes!
|
 |
|
|
Ok, da' trebuie sa pui si intrebarea pentru care vrei raspuns  (ai spus ca vrei un sfat).
Apropo de fertilizarea lichida: de ce nu mergi tot pe JBL si doar macro sa-l iei de la Easylife? E cel mai bine sa folosesti o linie completa (substrat + micro) de fertilizare si sa nu le amesteci.
|
 |
|
|
Ok, hai sa incercam in primul rand sa pastram un ton mai calm si in al doilea rand, sa nu poluam topicurile.

|
 |
|
|
|
Sunt foarte sensibili, trebuie sa-i aclimatizezi foarte incet, cu atat mai mult cu cat sunt salbatici.
Prefera o temperatura mai ridicata, pe la 27 - 28 de grade, apa moale...
|
 |
|
|
Hai, ma, ca glumeam.  Vroiam sa vad ce parere are Ciprian. Mi-ai stricat afacerea. 
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:ppai pt 2 tufe de anubias crezi ca are nevoie de mai mult
 Ce rau esti. Si daca se face si el cu un cinereum?
|
 |
|
|
Nu as merge cu 1kg de moss , chiar nu as merge deloc cu moss, e pacat de frumusetile alea de lemne sa le acoperi cu moss. Lasa`le ca verzi poate s`or face in timp , dar lasa-le asa. e mic bazinu si mossu o sa iti ia tot aspectu
Chiar asa, bine zice Ciprian. Nu acoperi lemnele cu moss ca e mare pacat de ele. Daca vrei lemne verzi... ti le invezesc eu intr-o saptamana  ) La mine toate lemnele au GSA foarte foarte mult pe ele, da' motivul nu-l stiu ca pe geamuri nu se pune.
Daca tot ne dam cu parerea: nu ti se pare cam mica bucata cu aquasoil? Gandeste-te ca in suprafata cu nisip decorativ nu o sa prea poti sa cresti mare lucru, ceea ce inseamna ca majoritatea plantelor (in afara de cele legate pe lemne - daca vor fi) o sa fie in cele doua bucatele mici de substrat din colturi, in spatele lemnelor. Asta ... automat inseamna plante stem acolo, pentru ca sunt in spatele lemnelor. Oricum, cam asa il vad eu, poate n-am dreptate.
|
 |
|
|
Salut, bine ai venit.
Baga niste detalii despre acvariu.
|
 |
|
|
@HumanFace:
Cui ii este adresata cererea? Are legatura cu acest topic vechi de 2 luni?
|
 |
|
|