[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gengiskhan
Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by gengiskhan

De ceva vreme am niste probleme cu plantele: devin ruginii. Am citit despre alge pe forum, am vazut ca a mai fost discutata problema de mai multe ori, dar vroiam o parere direct pe pozele de mai jos (si pentru ca tot nu stiu cum sa abordez situatia).

Iata si pozele:
image image image
image

Ceva detalii:
  • pH, gh, kh, NO2 si amoniul sunt toti ok (kh e 3-4... dar la valoarea asta a fost tot timpul). Alti parametri nu am masurat pentru ca nu am teste.
    Apa o schimbam o data pe saptamana, ~40%, dar de cand cu problema am schimbat-o o data la 2 zile, ~20%.
    Acvariul e de 200 de litri (brut) si e populat cu 3 scalari, un SAE, 4 ancistrusi foarte foarte mici (1.5 - 2cm) si 4 neritine.
    Lumina e de la 2 tuburi JBL Solar Color si Solar Tropic, 12h/zi.
    Temperatura - 26C

• Ma puteti sfatui si pe mine ce sa fac? In primul rand, cu ce am de-a face aici? Si ce e de facut ca sa scap de rugina de pe plante?

Mentionez ca plantele nu sunt foarte afectate de rugina respectiva... par sa creasca in continuare nestingherite.
    Salut!

Doua probleme:
    1. cum curat tuburile de la filtrul extern? (EX700, tuburile au depuneri maronii...)
    2. se intampla ceva cu filtrul daca ii scad debitul de iesire cam la jumatate pentru o perioada mai lunga? (deci robinetul de pe iesire, nu cel de pe intrare)

Multumesc.
    Porcu wrote:Pentru ca nu mai gasesti Artemia incearca sa cumperi oua.

Tocmai ca am vrut sa iau oua si nu am gasit nicaieri. Acuma, poate nu am cautat eu destul... dar pe unde am fost, am intrebat si nu am gasit. De eclozat nu-i problema, ca am mai scos naupli de artemia.

Dac-as gasi...

Sper sa nu fie totusi bolnav. Cum am zis, nu are absolut nici un comportament de peste bolnav. Este chiar activ. Dar... 2 saptamani fara mancare? Am citit pe aici pe undeva pe forum ca pot aparea probleme de genul acesta - sa nu manance - din cauza parazitilor intestinali... sau ceva de genul.
    Salut!

Daca mi se permite, o sa fac un topic compus: niste poze + o intrebare cu o mica problema.

Mai intai problema: imi hraneam scalarii cu artemia congelata, luata de la Hornbach. Toate bune si frumoase pana s-a terminat. Unul din ei a inceput imediat sa manance granule de la Hikari (cred ca se cheama micro wafers) sau Hikari Discus. De ce am eu Hikari Discus si nu am discusi... e alta poveste. Asa, revenind. Problema e cu al doilea scalar care de cand nu am mai avut artemia nu a mai mancat deloc. Cred ca are cam 2 saptamani! Am incercat cu larve de musca congelate negre, rosii, cu daphnia congelata, granule de tot felul. Nimic. Si era putin mai mare decat celalalt, acu s-au schimbat locurile. Pe de alta parte, se comporta perfect normal, il fugareste putin pe celalalt, e activ, nu pare deloc bolnav. Nu stiu ce sa-i fac sa manance. A ajuns foarte slab (nu slabit!). Daca aveti vreun sfat... shoot! A, am uitat sa precizez ca am cautat artemia congelata sau oua peste tot si nu am mai gasit.

Si acum niste poze:

El este Hammy, SAE-ul meu foarte cuminte care a mancat toate algele din acvariu:
    image

Aici este acelasi hammy cu un ... var mai indepartat, ca din pacate e un false SAE:
    image

El e unul din scalarei, cel care mananca si e cuminte:
    image

Un anubias urcat pe buturuga si cu niste pete mici maro pe ici pe colo...
    image

Si cam atat. Pozele sunt putin intunecoase si au o tenta galbuie...
    Daca vrea cineva sa-si dea cu parerea... eventual sfaturi. Nu am nici o poza cu acvariul in ansamblu din pacate. La galerie sunt poze vechi.
    M-am abonat! Multumesc de informatie.
    Carja Ioan wrote:Ai schimbat apa de curand, adica ieri, inainte de a se tulbura apa?

Nu. Am schimbat azi cam 15% si am aspirat putin substratul. Inainte de asta, ultima data am schimbat apa cam acu o saptamana, cam 30% si am aspirat si atunci substratul.
    Carja Ioan wrote:Ajunge aer in rotorul filtrului si-l inprastie prin apa?

Da, ajungea. Tragea aer prin tubul pentru admisie de aer. Dar l-am oprit (aerul). De bulele de aer care se formeaza am mentionat pentru a sublinia faptul ca apa tinde sa faca multa spuma foarte usor prin agitare si ca e persistenta, adica nu dispare repede. Acum, ca am oprit admisia de aer, nu mai am bule mici de aer in apa, dar acele particole foarte mici tot exista.
    Carja Ioan wrote:Nu functioneaza filtrul biologic (canistra) normal?

Filtrul biologic eu zic ca functioneaza normal. Acvariul are cam... 2 luni si spun ca functioneaza normal pentru ca am trecut prin toate fazele de formare: cresterea NO2, scaderea NO si cresterea NH4 si apoi scaderea acestora pana foarte aproape de 0. Mentionez ca filtrul este intern si nu am nici un filtru extern. Daca instalez un filtru extern, va ajuta si la calitatea apei? Presupun ca o perioada trebuie sa mearga amandoua pana se formeaza tot ce trebuie in cel extern.
    Carja Ioan wrote:Opreste orice curent de apa in acvariu si vezi daca nu cumva sunt vii bulele alea marunte de aer.

Cum am spus si mai sus, nu mai am acele bule de aer pentru ca am inchis admisia de aer a filtrului, deci nu mai trage aer ci doar recircula apa. Dar nu este ciudat ca apa sa faca spuma atat de usor? Si sa fie persistenta?

Stiu ca apele cu duritate scazuta fac spuma usor ceea ce ar fi si cazul la mine. Dar totusi... parca ceva nu e bine.

Iar acele particole din apa tind sa cred ca sunt bacteriile care ar trebui sa fie in filtru (si sunt si in filtru). Dar tot nu stiu ce sa fac.
    Salut!

Uite, mai am o problema. Apa din acvariu e intr-un fel tulbure. Stiu, am citit articolele de pe site despre apa tulbure, dar tot nu prea stiu ce sa fac.

Sa descriu mai intai problema si poate ma ajutati si pe mine.

Situatia e cam asa:
  • pH - 7,3
    kH - 4
    NO2 - 0
    NH4 - 0,1
    volum 200 l brut (100x40x50)

• Si-acuma problema: apa e... tulbure cum spuneam. Dar e putin mai ciudat: de departe, pare foarte foarte putin tulbure, de-abia se vede. Dar daca ma apropii mult, daca ma uit de langa sticla, in apa se observa foarte multe suspensii foarte foarte fine, care par sa dea o tenta alba. De asemenea, se formeaza bule de aer foarte repede si foarte mici in apa (nu din substrat, ci daca agit putin apa) si sunt persistente.

Acvariul nu este suprapopulat: 5 scalari de ~ 5 cm, un SAE de ~4cm si un crowntail. Este plantat destul de mult zic eu. Sunt si ceva poze: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=1024. Pozele sunt facute putin mai demult, cand aveam si niste velifera. Nu mai sunt.

Filtru intern Tetra (1000l/h). Cat de curand voi trece pe un filtru extern.

Un alt amanunt: cred ca de la treburile care sunt in apa scalarii sunt bolnavi. Au aripioarele putin albicoase si par sa se destrame. Treaba asta a aparut de 2 zile. Zic ca de la apa pentru ca nu am nimic nou in acvariu, nu am adaugat nimic in ultimul timp (pesti, plante).

Acuma, ma ajutati si pe mine? Nu stiu cum sa fac sa am si eu o apa cristal.
    Sorry, s-au dat.

Topicul poate fi inchis.

Multumesc.
    Donez 4 velifera: 3 masculi si o femela.

Un mascul negru, unul auriu, unul... alb cu negru (patat) si femela alb-galbena.

Daca e cineva interesat, o sa ravin si cu poze. Daca nu, totusi poate imi spuneti si mie cum as putea sa scap de ei.
    O sa postez tot aici ca s-a vazut in poze.

Deci... cum spui si tu, viulian, apa e putin tulbure. Am citit articolul cu apa tulbure de pe site si nu prea se aplica nimic in cazul meu.

Situatia mai in detaliu: apa are o foarte foarte usoara tenta galbuie si asta se vede numai la schimbarea de apa. In acvariu nu se observa. Suspensii in apa nu sunt, dar pare putin putin albicioasa. Daca ma uit pe laterala, in lungimea acvariului... are o tenta alba, dar fara sa fie laptoasa sau cu suspensii de orice fel. Vad pana in partea cealalta fara nici o problema, se vede totul foarte clar doar cu putin putin alb amestecat.

Am testat si parametrii:
  • pH - 7
    kH - 4
    NO2 - 0
    NH4 - 0,1
    t - 26 de grade

• Duritatea totala nu am mai masurat-o, ultima data era 7. Acvariul este nou, ciclarea terminandu-se acum aproximativ o saptamana, poate putin mai mult. Este populat cu 9 pesti: 4 scalari, 4 velifera si un crowntail. Si mai am si 4 neritine. Ii hranesc de 2 ori pe zi, dimineata si seara cu artemia congelata pe care in prealabil o dezghet si o clatesc cu apa din acvariu. Surplus de mancare... nu prea ramane ca mananca cu pofta. Si nici multa mancare nu le dau (parerea mea...).

Plante... am scris mai sus. Substratul este luat de la Hornbach. Pietris de 3-4 mm, nimic special din pacate.

Apa nu am mai tratat-o cu nimic semnificativ in ultima vreme. Am adaugat foarte putin Ammovec si-atat. Apa mai are o chestie ciudata: daca dau drumul la filtru sa-mi traga aer si sa-mi bage in apa, face ceva spuma care e persistenta. Nu multa, doar intr-un colt unde bate filtrul. Pelicula de praf nu am... De asemenea, daca agit apa (cu o seringa de exemplu - trag apa in seringa si o "injectez" inapoi, se formeaza multe bule foarte mici de... gaz care se ridica incet spre suprafata. Dar parca mai multe decat ar fi normal.

Tinand cont de toate astea, puteti sa-mi dati un sfat? Daca mai trebuie detalii, shoot!

Scuze ca am iesit de pe topic. Eventual, po sa postez inca o data intrebarea intr-un alt topic la alta categorie. Dar pentru ca s-a vazut in poze ca e putin tulbure apa... m-am gadit sa intreb aici.

Deci daca aveti vreo idee, help! Vreau sa ajung si eu la o apa de-aia cristal.
    [Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
      [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
    [Register] Register / 
    [Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
    topics.get(post.topicId) is undefined.
    It cannot be assigned to topic

Forum Index