[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gengiskhan
Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Daca tii apa in bidoane nu sunt sigur ca ajung 24 de ore ca sa iasa tot. Clorul din apa iese prin suprafata de contact cu aerul. In cazul unui bidon, aceasta este foarte mica. Presupun ca nu e inchis cu capac bidonul, nu?

Ideal ar fi sa poti tine apa in vase cu gura mai larga, cum ar fi niste galeti de exemplu.
Eu as zice sa schimbi 20 de litri pe saptamana, nu 5 - 7. Adica 50%.
Mie-mi pare a fi ciano (BGA).
Acvariul e ciclat?
Incearca sa faci schimburi de apa cat mai dese, de 30 - 50%. Fa si niste teste de apa, vezi cum stai. Nu mai folosi solutii pentru plante acum.

Apa nu trebuie niciodata schimbata 100%, numai partial. Prespun ca stii de apa care trebuie lasata la declorinat.
Reteta Dupla e dupa cum urmeaza:
* Dupla Ground
* Dupla Root
* Dupla Plant
* Dupla Plant 24

Dupla Ground - substrat steril, la acvariul tau ai nevoie de o galeata de 20 de litri pentru un strat de aproximativ 10 cm.
Dupla Root - un praf activator care se pune in substratul steril dupa cum urmeaza: 1/3 dupla ground, dupla root, inca 2/3 dupla gound.
Dupla Plant - pastile cu continut ridicat de fier, aditie saptamanala, cam o pastila la 20 de litri pentru apa schimbata. In timp, o sa vezi ca e nevoie de mai mult de-atat, in functie de ce plante o sa ai in bazin.
Dupla Plant 24 - aditiv zilnic, o pictura la 50 de litri.

Pentru macro poti folosi orice solutie de macro pe care o gasesti in magazin sau home made.

PS: Puteai sa deschizi un topic nou, nu era nicio problema. Sau sa dai un search dupa Dupla pe forum.
Iti spun si eu parerea mea despre Tornado:
Il folosesc de ceva timp (de aproximativ un an...) si sincer, nu mi se pare galagios. Mai mult se aude zgomot de la filtru decat de la reactor si fltrul... nu e deloc galagios. In fine, probabil ajuta faptul ca e pus in dulapul de sub acvariu, presupun ca mai atenueaza putin eventualul zgomot.

Despre randament... ete net superior oricarui difuzor! Eu am un KH de 4 - 6 (aproximez pentru ca nu l-am testat de mult), dar pH-ul pot sa-l scad si la 6.2 cu acest reactor. Presupun ca si mai jos, da' n-am incercat.
Gandeste-te ca gazul de la difuzor se ridica la suprafata direct, deci si acolo ai putea spune acelasi lucru, cum ca nu ai avea CO2 decat in zona respectiva. Ceea ce nu e adevarat. In afara de asta, reactorul extern si dizolva o mare cantitate de CO2. Dizolva = nu sub forma de bule mici. Iti garantez ca ai avea un randament mult mult mai mare cu un astfel de reactor, bineinteles, daca poti sa rezolvi cu zgomotul.

Despre mizeria care se aduna in reactor - nu e grav, e normal. Il poti curata periodic cu apa curata. Ii ajunge, nici nu-i trebuie mai mult. Daca paletele se invart, atunci e mai mult decat suficient.

Parerea mea.
La "Coltul incepatorului" poti sa incepi un thread nou in care sa-ti tii jurnalul cu evolutia acvariului.
Nu e chair asa cu Dupla Gound.
Taman ce-am discutat despre asta Duminica (ai o absenta nemotivata, apropo!).

Si asta expira, nu mai are acelasi randament, chiar daca-l scoti, il speli si refaci totul de la capat. Dar asta se intampla undeva dupa vreo 3 ani cel putin.

Viata mai lunga la substrat tine si de plantele pe care le ai acolo. Depinde cat papa si alea din sol, depinde cat de puternice au radacinile... Iar pentru prelungirea vietii unui substrat exista si posibilitatea refertilizarii din mers. Ca exemple, vezi JBL 7 Balls sau Dupla Duplarit K.

@cristi386: inteleg ca esti obisnuit cu limbaj de messenger/mirc, dar incearca sa-l folosesti numai acolo unde trebuie, adica pe mirc si/sau messenger.

Despre sfat... pai de ce nu dai si tu un search dupa "tubi" sau "tubifex" pe forum? Ai sa vezi ca s-a discutat treaba asta de multe ori. Nu e nimic nou. Oricum, multumim pentru sfat.

@sece4u20: no offence, da' inainte sa faci astfel de comentarii, e bine sa scrii si tu corect, nu?

@danc: punctul 3 e putin exagerat, nu crezi?
De ce nu mergea parvula? Ai lasat-o o perioada? Ca asa face la inceput, pare sa nu miste, dupa care e invaziva.
Cred ca e una din cele mai usoare plante de gazon...
Ioai ce reactie.
N-am vazut transformers.
Da' in schimb cre ca am vazut toate filmele cu AJ
Hmm... Cine-i Megan Fox?
Salut si aici!

Bine ai venit. Nu stiu daca ai vazut, da' sunt "cativa" africanisti pe-aici. Spor la citit.
Salut bebetto. Te asteptam pe la sectiunea "Despre noi", sa ne cunoastem.
Tine cont ca cel specificat de cmoroianu nu e filtru, este doar o pompa de recirculare.

Daca ai nevoie doar de o pompa de recirculare, atunci e ok. Dar daca ai nevoie de filtru, mergi pe ceva de genul resun mini.
Place mult la mine. Mult de tot!
Eu nu inteleg cum creste utricularia aia la tine in halul asta... Cred ca e ceva in neregula cu ea.
Sunt si eu de-acord cu clonitza, leucocephala creste mare! Adica frunza in sine o sa se faca mare. Verticillata e mai mica.
Si sunt de-acord si cu scosul microsorium-ului, da' eu as scoate si bolbitis-ul Da' de fapt am vorbit despre asta.
De ce nu ai plantat rotala aia mai scurta? Deja e inalta pana sus... Si de ce nu e umplut bazinul pana la buza?
Ai avut 6 la inceput si ti-au murit din ei? Sau mai ai 6 acum?

Te asteptam si pe la sectiunea "Despre noi" sa ne spui doua vorbe despre tine, sa ne cunoastem.

PS: Am sters celalalt topic, era identic. Ramane asta de aici.
Lampa este 2 x 15 watii

De care anume? Vreau si eu.
Intrebarea e: mai poti sa mai schimbi ceva la layout?
Intreb pentru ca:
1. cele doua colturi cu amazonia sunt foarte la fel ca marime, inaltime si pozitionare
2. "cararea" pe care ai obtinut-o e aproape fix pe mijloc
3. e prea putin substrat, de ce nu pui mai mult, sa-i poti da o panta si niste denivelari?
3. din 1 si 2 rezulta o simetrie destul de mare pe care nu cred ca lemnele alea o sa poata sa o sparga

Parerea mea.

Ce lampa ai acolo? Se vad numai picioarele...
@catalos: multumesc, da' am rezolvat deja.

Forum Index » Profile for gengiskhan » Messages posted by gengiskhan
Go to: