[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum se pune un substrat?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

azi mi-am achizitionat o galetusa de tetra plant complete substrat din zooplanet.

trebuie sa-l spal mai intai intr-o galeata? cat trebuie spalat? sau cum trebuie sa procedez cu el?

astia de la tetra si de la jb nu dau nici un mod de utilizare (pregatire) in limba romana, iar in engleza dau numai peste termeni specifici.

mentionez ca in acavariu mai am si pietris.

cum se aplica ?

substratul se pune pe fundul acvariului si pietrishul peste el, sau intai pietrisul si apoi peste el substratul?
[Yahoo!]
Aqua
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Acel substrat cumparat de tine nu se spala findca contine diferite elemente hranitoare pentru plantele acvatice, si astfel, prin procesul de spalare ai pierde mult din acele elemente (nutrienti).

In cazul tau, procedezi dupa cum urmeaza:

1. scoti petrisul vechi din acvariu, il speli bine, apoi

2. asezi tetra plant complete pe fundul acvariului,

3. peste el pui pietrisul spalat in strat de 2-3 cm.

Ce granulatie are pietrisul vechi? E indicat sa fie de 3-5 mm.

Bafta!
LUPmic
Senior member

IP:

Vezi sa nu uiti cand scoti apa sa lasi filtrul sa mearga in recipientul in care pui apa(galeata, butoi) si sa salvezi cat mai multa apa din acvariu.
[Email] [Yahoo!]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

datorita faptului ca am avut cateva cazuri in care mi-au murit pesti (gupy, in special femelele au o infectie bacteriana si in cateva zile mor), am de gand sa reiau totul de la zero, ma gandesc ca nepastrand nimic din vechiul acvariu (adika am de gand sa spal bine bine tot, geamurile sa le curat si sa le frec cu sare pt a indeparta toate algele, filtrul sal desfac bucata cu bucata si sa spal tot).

deci in concluzie nu pastrez nici pic de apa.
[Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Da'..... cu pestii ce faci dupa ce scoti toata apa din acvariu? Unde-i tii in perioada de reciclare?

catalos wrote

pereche platy, pereche molinezi negri din specia balon, pereche molinezi albi veliferi, 2 perechi goupi, pereche xipho verde(specia cu innotatoare negre), 2 sanitari albi, doi din aceea maro de seamana cu puiul de somotei, si doi tetrazoma, care nu inteleg de ce se alearga toata ziua prin acvariu.
Mai am si 3 melci din aceea portocalii.

Poate ar fi mai bine sa tratezi pestii

Think pendejo, think.......
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

se poate inchide

multumesc pt gazduire
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: