Oana, sper sa nu ma insel... dar tu spuneai cumva ca ai scapat de melcii aia mici comunitari cu anetome!? Ca am si eu un melc d'asta asasin si ori nu face fata ori nu-i plac genul asta de melci...
Oamnei buni, dati-mi un sfat... l-am tot gasit pe betta asta al meu cu coada franjurata... initial am crezut ca e de la turul de la filtru... apoi zilele trecute sa vad un crevete amano cum sare efectiv pe coada lui si-l ciupeste destul de violent... Am ramas interzis cand am vazut...
Cam care ar putea fii problema cu ei!? I-am mai vazut mancand si larve rosii din cele ce mai ajungeau pe jos .
Ma gandesc ca ar avea si ei nevoie de proteine!? Alge au destule deci flamanzi nu cred ca sunt...
alber wrote: Acolo ai ori prea mult CO2, ori prea putin CO2, ori amandoua.
Cu afirmatia asta m-ai bagat in ceata... si cred ca nu numai pe mine...
Parerea mea!? ...
Acvariu deciclat => NO2 "neprocesati"
Temperatura ridicata a apei => CO2 in concentratie mai mare decat la temp scazuta + aditie de CO2 => si mai mult CO2 => foarte putin O2 dizolvat in apa (pt ca si apa are un maxim de saturatie al gazelor dizolvate) => pestii stau la suprafata sa poata respira...
de ce nu incerci o aerare puternica!? in cateva ore ar trebui sa se vada o modificare in comportamentul pestiilor daca lipsa de O2 e problema...E mai simplu decat sa ne lasi sa ne tot dam cu presupusu'
Merge un fundal negru, albastru nu (nu mai iese in evidenta pestele...)! Ca hrana, prefera larve rosii congelate, merg si granule sau fulgi (sunt multe forme si tipuri de hrana...) . cu cat mai variat cu atat mai bine pt el. Ai grija sa nu exagerezi cantitativ cu mancarea... in rest...
Numa bine si ape limpezi.
In hornbach au foarte multe produse... si pe langa cele de acvaristica sunt si cele pt terarii ... si eu am fost tentat sa iau o buturuga s-o bag in acvariu (desi era pentru terariu) pt aspect... dar dupa ce-am citit de pe ea am itneles despre ce-i vorba... partea proasta e ca le tineau la gramada...
Betta iti sta si in acvariu fara vre-un filtru (neciclat)... schimbata apa frecvent (sa nu se faca amoniac de la fecale si resturile de mancare...) si traieste bine mersi. Singurul lucru necesar pt ei e mentinerea temperaturii apei undeva intre 24-28 grade acolo am observat ca se simt cel mai bine.
Bafta
Oana wrote:cred ca este unul dintre cei mai frumosi betta pe care i-am vazut vreodata. Pun si eu o intrebare stupida: coada atat de stufoasa se datoreaza varstei sau conditiilor de viata? Pentru ca in nici un petshop nu am vazut vre-un betta cu asemenea inotatoare, asta fiind unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat si eu unul.
Multumesc pentru aprecieri.
Exemplarul este un Betta veiltail rosu simplu fara nici o reflexie...
Varsta nu stiu sa ti-o spun pt ca l-am luat "gata mare"... iar conditiile sunt cum cred ca si-ar dorii orice betta (aici ma refer la aia tinuti in boluri, hraniti DOAR cu granule nush decare sau nush ce fulgi...). Mai exact 15l unde exista incalzitor care-i tine temp constanta, filtru la care nu s-a umblat de cateva luni, apa schimbata la 3-4 zile cate 30%, hrana diversa de la tetra Shrimps&krill, larve de muste rosii congelate si jbl granomix...
In filmulet se dadea mare pentru ca avea o oglinda pe peretele lateral si vazandu-se a inceput cu "manevrele de intimidare" a adversarului Poate si pt simplul fapt ca n-are cine sa-l ciupeasca de inotatoare face diferenta...
sa-mi fie cu iertare dar cred ca ai gresit rubrica... aquascaping si tu ceri detalii despre becuri!? ... Finalizeaza proiectu si revin-o peste ceva timp cu poze... ca asa esti cam offtopic...
Multumim pentru statistica... Ca sablon orientativ e bun... problema e ca fiecare acvariu e diferit... dar foarte bine punctat pe problemele la care trebuie avut grija.
Numai bine si un acvariu cat mai sanatos iti doresc!
Vezi ca pentru dimensiuniile acvariului tau gasesti cu ~13 lei JBL Aquapad 800x400mm ... soricul ala e prea subtire... Eu aveam un izopren (d'ala de camping), l-am ciopartit si mi-am facut paduri pt toate acvariile in jur de 10 lei a fost...
ionutzica wrote:Ai ciclat acvariul? da un search pe forum despre ciclarea acvariului ... e imperios necesar.... daca nu totusi poti folosi cu succes Sera Nitrivec si Sera Aquatan...
Zice ca ieri a luat acvariul ...cam cand sa-l fi ciclat?
cosmin... vezi in stanga sus pe site... sub patratica albastra unde scrie "acvariu" ... ai "linkuri utile" citeste cam tot ce gasesti pe acolo pe la "incepatori"...
flyer01 wrote:voi ma corupeti si pe mine,dar rau de tot)...
Sune pestii potriviti pt cei care se plictisesc repede... despre cei anuali vb... daca-i vrei in continuare sau o sa-i mai vrei peste ceva vreme...ii reproduci si ii tii la pungi cu turba Plus ca sunt probabil pestii cu cel mai frumos colorit "de pe piata" ...
lazarginel wrote:Auabid.com( este bine de adus acuma ca este cald ) sute de specii de vinzare
de prin toata lumea
Sunt care expediaza si pesti
Unii sunt enervant de rezistenti
Nu cumva aQuabid.com ?
Fac pe dreaq'n patru si tot imi mai iau cateva "modele' ) Mi s-a pus pata in special pe simpsonichthys carlettoiw...