re
Salutare !
Ma gandeam sa ma reapuc de treaba Ca tot aveam geamurile cumparate de acum 3 ani de zile, mi-am adus aminte de ele
m-am mancat in sezut sa arunc un ochi pe forum si acum vreau din nou

. Asa ca trebuie sa construiesc acvariul si sa recumpar cele necesare
Evident ca de 3 ani de zile necomunicand cu nimeni de-ale acvaristicii, cunostintele mele au devint, sa le spunem transparente
Asa ca inainte de toate postez aici in intentia, ca voi sa ma sfatuiti despre cele necesare.
Momentan am acvariu aproape terminat; dimensiuni 100 x 50 x 50 cm
1) Filtru JBL e900
2) 1 osmozor ( pe care l-am folosit acum 3 ani de cateva ori, si l-am lasat asa, in sensul in care nu tin minte sa ii fi scos apa din el) i-am facut o proba si merge.N-am facut teste dar apa pare in regula.
3) si intentia
Ce vreau sa iasa este ceva asemanator:
http://www.youtube.com/watch?v=Hk1_NhdDJvg&feature=related
asemanator in sensul in care nu voi gasii pietrele la fel, in rest - cat se poate de identic
Imi doresc sa ma sfatuiti momentan despre:
- lumina( ce combinatie de neoane sa aleg, cate cum si in ce fel) - sigur ca ma intereseaza ca plantele sa aiba cele necesare din acest punct de vedere, dar si ochiul sa fie incantat
- substrat fertil si inert si fertilizare - avand in vedere anumite exeperiente de la coacvaristi cu ADA as prefera sa evit aceasta gama, eu unu m-as orienta catre JBL.
intrebarea mea este cum fac sa pot creste HC-ul printre pietre ca in set-up - urile ADA daca vreau un "teren nenivelat". Nu exista riscul sa se imprastie substratul
fiind in straturi mai subtiri? Mai creste la fel de frumos pana in piatra si chiar putin pe ea daca nu se foloseste ADA? De ex. Ciprian mi-a spus ca daca fac fertilizarea
corespunzatoare in masa apei HC creste si fara substrat fertil - lucru care m-ar scapa de muuulte bai de cap, sau poate chiar de substrat fertil.
Ce urmeaza sa cumpar:
4) Butelie
5) Reductor cu reglaj fin
6) Electrovalva
7) PH Controller
8) Difuzorul - bricolat
9) Capacul - bricolat
10) Teste de apa -
Care credeti ca mi-ar fi impetuos necesare?
11) Ferilizanti : Ferropol, si macro pps
Mai am nevoie de ceva?
Am scris un post kilometric, dar promit ca am sa incerc ca asta sa fie ultimul de dimensiunea asta, sper ca pozele sa vorbeasca mai mult pentru mine
de acum incolo.