[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adu
Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu

Da, am gresit, nu difuzor ci reactor. Cu ciclarea nu cred ca o sa am probleme, am bacterii de la un nano al meu si am sa il las sa mearga ceva timp singur sa se stabilizeze.

Test permanent de CO2 am, am uitat sa precizez. Ma gandeam ca si un test de fier mi-ar fi util.

Si eu tot la neoane m-am gandit, 5 la numar, 3 Osram flora si 2 865, cred ca spectrul de culoare va fi bun.
Un coleg mi-a zis ca ar fi interesant sa folosesc becuri HQI. Nu am nici cea mai vaga idee daca sunt bune, cu cat ar costa mai mult, cata caldura fac, etc. As mai putea sa iau in calcul si varianta LED-urilor.
Credeti ca merita sa imi bat capul?

La susbtrat daca as cumpara FertilSoil, mi-ar trebuii, zic eu macar 5-6 pungi de 5 litrii asta inseamna 750 - 900 lei. In cazul meu trebuie sa tin cont si de buget. Oricum nu am multe din ce imi trebuie, si nu ii voi da drumul pana cand nu le voi avea pe toate, asta inseamna ca daca ar fi o alegere pe deaparte mai buna decat restul as putea sa mai astept si sa cumpar FertiSoil-ul de la Aquatic Nature.
-intrebare: cu ce ferilizezi in masa apei?
reSalutare !

Ma gandeam sa ma reapuc de treaba Ca tot aveam geamurile cumparate de acum 3 ani de zile, mi-am adus aminte de ele
m-am mancat in sezut sa arunc un ochi pe forum si acum vreau din nou . Asa ca trebuie sa construiesc acvariul si sa recumpar cele necesare

Evident ca de 3 ani de zile necomunicand cu nimeni de-ale acvaristicii, cunostintele mele au devint, sa le spunem transparente

Asa ca inainte de toate postez aici in intentia, ca voi sa ma sfatuiti despre cele necesare.

Momentan am acvariu aproape terminat; dimensiuni 100 x 50 x 50 cm
1)
Filtru JBL e900
2)
1 osmozor ( pe care l-am folosit acum 3 ani de cateva ori, si l-am lasat asa, in sensul in care nu tin minte sa ii fi scos apa din el) i-am facut o proba si merge.N-am facut teste dar apa pare in regula.
3) si intentia

Ce vreau sa iasa este ceva asemanator: http://www.youtube.com/watch?v=Hk1_NhdDJvg&feature=related
asemanator in sensul in care nu voi gasii pietrele la fel, in rest - cat se poate de identic

Imi doresc sa ma sfatuiti momentan despre:
- lumina( ce combinatie de neoane sa aleg, cate cum si in ce fel) - sigur ca ma intereseaza ca plantele sa aiba cele necesare din acest punct de vedere, dar si ochiul sa fie incantat

- substrat fertil si inert si fertilizare - avand in vedere anumite exeperiente de la coacvaristi cu ADA as prefera sa evit aceasta gama, eu unu m-as orienta catre JBL.
intrebarea mea este cum fac sa pot creste HC-ul printre pietre ca in set-up - urile ADA daca vreau un "teren nenivelat". Nu exista riscul sa se imprastie substratul
fiind in straturi mai subtiri? Mai creste la fel de frumos pana in piatra si chiar putin pe ea daca nu se foloseste ADA? De ex. Ciprian mi-a spus ca daca fac fertilizarea
corespunzatoare in masa apei HC creste si fara substrat fertil - lucru care m-ar scapa de muuulte bai de cap, sau poate chiar de substrat fertil.

Ce urmeaza sa cumpar:

4) Butelie
5) Reductor cu reglaj fin
6) Electrovalva
7) PH Controller
8) Difuzorul - bricolat
9) Capacul - bricolat
10) Teste de apa - Care credeti ca mi-ar fi impetuos necesare?
11) Ferilizanti : Ferropol, si macro pps

Mai am nevoie de ceva?

Am scris un post kilometric, dar promit ca am sa incerc ca asta sa fie ultimul de dimensiunea asta, sper ca pozele sa vorbeasca mai mult pentru mine de acum incolo.
se vede ca ai avea potential, nefiind "instruit" parerea mea ca ai ochi si gusturi.
in schimb eu vreau sa te intreb cu ce ai filmat, mai putin aparatul de filmat cat trepiedul?
nu vreau ma, lasa-ma ca atat imi mai trebuie sa mai bag banii si in saratura)

chiar l-ai vandut pe ala micu?
Cine imi poate spune sau arata o schema pentru legarea in serie a 3 neoane de 6w la un droser electronic.
Ce am gasit pe net am gasit doar cu startere.

image

o fi corect asa?
S-a dat sau nu sistemul CO2?

L.E. scuze am citit prost
Cum merge treaba cu puii? La un moment dat am sa vreau sa cumpar cateva bucati. Ce zici?
Intrebare: unde pot sa gasesc si eu niste pietre ca ale tale?
s-au dat butelia si reductorul !
Nu cunosc brandul reductorului(daca vrei iti pot arata fotografii la calitate foarte buna sa poti vedea orice detaliu)
Butelia este un 3G deci are capacitate de 3Kg CO2,
Da are robinet cu supapa de siguranta.

si Da, daca le iei pe ambele primesti si discount (il discutam pe privat sau messenger)
Vand : Butelie Co2 - stingator G3 cu robinet - 150 Lei
Reductor cu reglaj fin , 2 manometre (nichelat) cu elecrovalva - 250 Lei
JBL e900 - 320 Lei
Osmozor AquaMedic - folosit la 40 de litrii de apa - 350 Lei

Dau si bonusuri diverse - mincioguri, solutii pentru apa, mancare pentur pesti, bureti pentru acvariu ce mai am eu pe acolo. . .

Pret pachet : 950 Lei

Toate produsele sunt in stare excelenta si nu prezinta nici un viciu ascuns - mai putin stingatorul care nu are reviezie tehnica.
eu sunt pentru cea din mijloc

sau

ultima dar cu ceva pietre aduse si in prim plan
Dementiale pietrele ,de unde le-ai luat?
da frate asa ceva, DA! bravo;) 0chi de fotograf)
covorul e za best bravos
hai ma nu mai plange`ti ca merg eu la bucuresti luni, marti sau miercuri si fac o fapta buna.
asa e cand esti diliu ) ... si uite asa a mai aparut unu
ce sa zic la mai mare si mai multe

de lumina si restu nu prea ma pasioneaza asa ca nu comentez ideea e sa fie camanul ok pentru puiuti

schimburi de apa cu seringa
interesant
si cand nu ai frunze de trandafir ce le dai de mancare?
ce o sa incerc dupa paste de asemeni este ce a facut omu. eu sunt fan ce face el
http://acvariu.ro/forum/posts/list/60/9313.page

o sa incerc stept 2 de la ada, maresc doza de macro, co2 la limita, si plantele le tund cam la 10 - 15 cm sub nivelul apei.

eu astept rezultatele testelor pe care le planuiti - a fi sau a nu fi alga aceasta e intrebarea
1. bine ai revenit maestre
2. ma simt onorat ca am un post pe jurnalul meu(de cand asteptam interventia ta)
3. multumesc pentru interes.

dupa ce tund(asta dupa paste ) incerc sa fac sincronizarea cu co2 si macro. sa vad daca iese ceva. in rest stau cu ochii pe experimentele pe care le-ai demarat

Forum Index » Profile for adu » Messages posted by adu
Go to: