[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Neon turbat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gabitza P
Junior member

IP:

Salutari..sunt nou pe acest site si chiar si in ale acvaristicii. de curand am achizitionat un acvariu aquael de 54l,sistem de iluminare 1x11w,incalzitor 75w si filtru 400l/h ,l am si plantat mediu si l-am lasat la ciclat aprox. 2 saptamani. am cumparat pesti 7 neoni,4 guppy(3 femele si un mascul),2 corydoras si un ancistrus de la hornbach si i-am introdus in acvariu cu grija. timp de 3 zile n-am avut nici o problema dar apoi am observat ca un neon ii alearga in continuu pe ceilalti 6 iar acestia cam stau ascunsi de el dupa o planta care mascheaza filtrul,poate era asa de la inceput si mi s-a parut normal dar dupa 3 zile si-au gasit ceilalti ascunzatoarea. cu ceilalti pesti nu am treaba..sunt pasnici si neonul agresiv nu are treaba cu ei. Daca ma puteti ajuta cu o idee v-as fi recuoscator. Multa bafta!
[Email] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

poate statul lor in locul respectiv nu are legatura cu neonul agresiv ,poate e curentul prea mare de la filtru...sau nu stiu. astept sa va dati cu parerea. va rog sa-mi raspundeti!! ape limpezi!
aici este linkul cu acvariul http://youtu.be/RX2STcat7mk
[Email] [Yahoo!]
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

dupa parerea mea e putin cam mare curentul...
scoate filtrul aproape de suprafata apei,scoate-i furtunasul de aer si da-i debitul mai mic putin...lasa-l doar pe el sa iti valureasca usor apa la suprafata sau daca ai spraybar-ul la el pune-l,daca nu incearca sa bricolezi unul mic dintr-o teava cu niste gaurele(eu asa am facut la un aquael,ii mai reduce din debit)...va fi de ajuns pt oxigenare...
posibil sa fie si din cauza ciclarii(sa nu se fi terminat procesul de ciclare...)

toate cele bune

PS:un sfat:scoate plasticele alea de acolo(sunt inestetice) si mai completeaza cu niste plante...

Nu te pune cu prostu ca are mintea relaxata
[Email] [Yahoo!]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Din cate stiu, neonii sunt pesti destul de timizi, cred ca acvariul este insuficient plantat. Scoate plasticele alea inestetice si planteaza mai bine acvariul, astfel se vor simti mai in siguranta.
In privinta curentuli de apa, nu cred ca asta e problema, am si eu neoni si nu par deranjati de asa ceva.
Ai de asemenea grija cu numarul de pesti, parerea mea e ca sunt cam multi si cam incompatibili

scoate si aerarea, nu cred sa ai nevoie de asa ceva..........de fapt, am vazut ca deja ti s-au explicat unele chestii

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2012 18:20:40

Non scholae, sed vitae discimus
Gabitza P
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri...plasticele le-am luat de la inceput...nu stiam care e treaba dar o sa le scot si o sa pun mai multe plante naturale...s care specii nu ar fi compatibile?
[Email] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

Am observat ceva..din cei 7 neoni cel care ii alearga pe ceilalti 6 se plimba normal prin acvariu,nu are treaba iar ceilalti stau ascunsi dupa planta respectiva...iar cand se hotaraste cate unul sa iasa de acolo sa mai colinde acvariul este alergat de cel agresiv. stau acolo din cauza ca le e frica de el? ce sa fac in cazul asta?
[Email] [Yahoo!]
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

incearca sa il scoti pe acela juma de ora si vezi daca isi schimba comportamentul restul pestilor dar nu cred sa fie vre-o problema intre ei,dor sunt pesti de card...

[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Este normal, lasa pestii in pace. Ai bazinul prea mic, prea putini neoni, nu vor alerga la tine din stanga in dreapta. In acvariul tau ai probabil vreo 40-45 litrii de apa, deci ai deja destui pesti; cory sunt prea putini, nu o sa le convina, ancistrus nu are loc acolo, iar 3 femele de gupi vor face pui nonstop. Incearca sa mai citesti cate ceva sa vezi cam ce ai vrea inainte sa te apuci sa mai dai bani pe cine stie ce aiurea.Neonii sunt putin mai sensibili, se obisnuiesc mai greu in bazine noi, se feresc la inceput de lumina..sunt mai precauti...
[ICQ]
Gabitza P
Junior member

IP:

Multumesc pentru lamurire,o sa plantez mai mult acvariu zilele urmatoare iar despre pesti...mai incolo vreau sa iau un acvariu de peste 100l sa se simta mai in largul lor, merci inca o data,bafta!
[Email] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

Am facut niste modificari in acvariu si astept sa va dati cu parerea ,accept orice fel de critica. ape limpezi! http://www.youtube.com/watch?v=JxQfqgo72EQ&feature=youtu.be
[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Nu arata rau, mie personal imi place, cu mici exceptii. Scoate scoicile, nu au ce cauta acolo si mai scote furtunul ala de aer. Orienteaza iesirea de la filtru sa faca mici valuri la suprafata apei ca sa ai oxigenare, sa se faca schimbul de gaze. Butoiul acela, daca tie iti place, aia este, insa il vei scote singur curand, nu la insistentele noastre. Pe viitor, incerca si ceva in negru ca fundal, poate iti va placea mai mult.
[ICQ]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

se vede ca ai avea potential, nefiind "instruit" parerea mea ca ai ochi si gusturi.
in schimb eu vreau sa te intreb cu ce ai filmat, mai putin aparatul de filmat cat trepiedul?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

Multumesc narcis, pai scoicile nu sunt adevarate,fac parte din decorul ala butoi care mi-a placut f mult deci nu pot scapa de ele iar furtunul l-am pus pentru ca inainte aveam cu zici tu de imi facea valuri in acvariu si mi-a rupt o planta inalta din stanga nu stiu cum ii zice si tot timpul fluturau plantele aiurea in acvariu,cu butoiul nu stiu ce sa zic..am de gand pe viitor sa imi achizitionea un acvariu mai mare de 150-200l si poate tot ce o sa fie in el o sa fie natural. merci de remarci,apreciez. bafta
adu am acvariul de 2-3 saptamani si l-am modificat de 2-3 ori ca nu prea stiam ce si cum,am avut si plastice inainte dar am scapat de ele,acum imi pare rau ca am dat banii pe ele,in fine de filmat nu am filmat cu vreo camera speciala cu trepied ci doar cu telefonul meu mobil htc sensation si am incercat pe cat posibil sa nu-mi tremure mana ),a iesit destul de bine,ape limpezi!
[Email] [Yahoo!]
BigWyzy
Junior member
[Avatar]

IP:

un singur lucru nu imi place:fundalul,in rest esti pe drumul cel bun.
vei vedea ca dupa ce il schimbi iti va da alta imagine a acvariului,si vei incepe sa muti mereu cate ceva pt a arata cat mai bine...

[Email] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

aaa si inca ceva, poza aia din fundal are 2 fete si partea cealalta e mai inchisa,e asa cu niste pietre asa..un gri inchis...as putea s-o incerc
[Email] [Yahoo!]
Gabitza P
Junior member

IP:

si inca o neduremire de care am uitat sa pomenesc..ce mancare ar trebui sa le dau pestilor? s-o schimb regulat sau cum se procedeaza? am o cutie de tetra discus -niste granule rosi cu care am inceput de cand am acvariul si am luat o cutie de tetra guppy- mini fiocchi scrie pe ea,nu stiu exact ce e...e buna mancarea pe care o am sau sa mai cumpar si altceva?pestii ii hranesc o data pe zi cu putin din ambele cutii
[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Le place diversitatea, deci le poti da mai multe feluri, cu conditia sa ai grija sa manance toti, nu dai granule mari la neoni(ca sa intelegi ce am vrut sa spun), ai grija si de cei care nu se ridica la suprafata(coridoras).
[ICQ]
Gabitza P
Junior member

IP:

ok,multumesc!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: