Message |
|
:bravo2: :foto:
super raspuns
ar trebui facut sticky
|
 |
|
Dolly wrote:P.S. Ce desen sugestiv ai facut...
ma chinui si eu cum pot  ... e bine ca ati inteles
pentru a nu-i pierde (sa se inmulteasca XXXXXXXX in continuare) ce trebuie sa fac?
poate ma vedeti pe la VANZARI "VAND 2 KILE DE TANTARI" 
|
 |
|
ca sa zic asa, in general lumea le da cu "flit" si tu ii cresti  ... o sa te certi cu vecinii  ...
tare  ... cand o afla nevastamea sa vezi ce-mi trage  ...
dar nu spun nimic  iar de azi incep sa-i strang ! cu ce sa-i prind ?
cum ma apropii de apa cum se dau la fund 
|
 |
|
negrii
pentru deplasare se arcuiesc repede
aseara i-am vazut prima data
tin radacinile afara cam de 2 luni
|
 |
|
multumesc
sigur sunt larve de tantari, da?
|
 |
|
nu m-am gandit... cand ajung azi acasa ma uit sa vad daca mai sunt. larvele de tantari inoata in apa?
pot fi date la pesti ca hrana? :-)
|
 |
|
acum 2 luni am pus 2 radacini de vita de vie in apa afara. schimb de apa zilnic, sau aproape..
din cauza ploilor de o saptamana nu am mai schimbat apa iar ieri m-am trezit cu noi specii
au cam 3 mm si arata asa
scuze pt desen
nu le-am schimbat apa pentru ca nu stiu ce sunt ? sunt mormoloci ?
cand se deplaseaza in apa se arcuiesc si au ceva viteza
am observat ca le place sa stea la suprafata.
stie cineva ce sunt?
|
 |
|
Horea nu ma contrazic cu nimeni
sa ma contrazic cu batranii ?  eu de la ei vreau sa invat ceva... 
|
 |
|
am un acvariu cam de 50 litri, cu nisip, plante filtru burete cu pompa de aer no name, incalzitor 50W no name, temperatura apei 24C, lumina tub cu 14W, lumina 4-5 ore pe zi.
cred ca ar trebui marita temperatura pe la 27 C, din cate stiu  asta e temperatura la care se tin Scalarii .
|
 |
|
stiu, dar stau la curte si apa e din put  . ma gandesc ca e mai dura
cand le schimbam saptamanal am avut probleme cu ei si asa am tras concluzia ca e din cauza apei aaa...si apropo nici plantele nu mai cresteau iar de cand am rarit schimbul si-a revenit la normal.
trebuie mentionat ca nu am multi pesti, in 110 litri am 3 ancistrusi, 2 gourami, 2 sanitari si 2 Platydoras costatus iar acvariul e foarte bine plantat [invalmaseala mare(adica multe plante talmes balmes :-) )]
|
 |
|
ar putea fi din cauza apei !
am avut si eu probleme odata, si am rarit schimbatul apei de la 1 sapt. la 2 sapt. dupa care si-au revenit.
probabil apa prea dura?
|
 |
|
... daca nu va potoliti cu replicile astea, am sa inchid topicul ! ...
cristi !!! tare imi este ca romi are mare dreptate
Unde sa-i muti ? In 15 l ? Ca sfat ... renunta la ternetzi, la betta, la neoni, la zebre si mai ales renunta la scalari. Ia 4-5 guppy si 4-5 platy. Si sa zicem 1 sanitar. De ce sa renunti ? Unii din ei sunt pesti vioi si au nevoie de spatiu mai mare, altii cresc prea mari pentru 40 l, nu sunt compatibili ...
si cu parere de rau o spun dar cred ca si adi_ci23
stand de vb cu tine pe yms cred ca nu-ti prea pasa de ei...
pacat ... incearca sa uiti de acvariu si incearca altceva ! cand doi oameni iti spun ca esti  ... dute la culcare .
fara suparare, "colega" .
|
 |
|
rai sunteti !
dar sigur or fi fost peste 200 ? sau i-a inmultit cu 7 si s-au facut 200 (doua sute)?
hmm...sa fi fost 30 ? sau :321:
nu mai stiu nimic...m-am icurcat 
|
 |
|
daaa !!! aia sunt 
|
 |
|
 scuze daca te deranjeaza, dar ai dreptul la un avocat :-).
oricum multa bafta si noroc, iar daca te pot ajuta ? dar nu cred, nu? :-)
|
 |
|
am avut o parere foarte buna.. problema e ca nu am pesti mici, deci pot sta linistit ! :-) .
oricum, GeorgeB ai mare grija si cu Scalarii !!! MARE ATENTIE ca sunt tare mancaciosi  si le plac carnea frageda, tanara... cui nu place ? 
|
 |
|
mai oameni buni ! chemati un preot pentru o slujba...  mai stii ? o fi intrat ala rau in ei 
|
 |
|
la mine stau toata ziua ascunsi..nici nu le vezi culoarea  .inca nu am observat nimic suspect, sunt cu ochii pe ei :o .la prima miscare gresita...  .
|
 |
|
asa dar georgica...  daca nu intrebam si noi inainte, vezi? eu tocmai am dat doi rai... acum inca doi...
cine stie ce caracatite mai am prin acvariu 
|
 |
|
multumesc voi care ma-ti ajutat
multumita voua toti pestii sunt bine sanatosi si mai nou vor la iarba verde
 alina_g 
|
 |
|