[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discusi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

4 Discusi sunt fericiti si mancaciosi. Intre ei e un sef mare si unul mai mic sau adjunct cum s-ar zice. Ceilalti doi sunt pasnici. Unul se fereste de atacuri, iar celalalt se fereste dar riposteaza stand cu fata la atacator.
Al cincilea sta intr-un colt si chiar ii alunga pe cei care vin acolo (in afara de sefi) si nu mananca, e complet dezinteresat si uneori se freaca de filtru. Cand i-am luat era cel mai mare. Singurul peste pe care il accepta si nu-l musca este cel de-al saselea care era cel mai mic, nu mananca nici asta deloc si acum e si mai mic.
Am observat, de cand l-am luat ca are coada usor arsa si nu-i trece deloc. Era pe o parte si l-am readus la viata cu schimburi de apa, temp. ridicata la 31,5-32 g , albastru de metil si cloramfenicol.
Mai mult nu stiu ce sa le fac si mi-e mila de ei.
Ceilalti au crescut s-au colorat, pe unii au disparut complet dungile verticale si sunt foarte fericiti, ceea ce ma face sa cred ca nu ar fi probleme de la mine, mai ales ca asa i-am cumparat, bolnaviori, ca atunci nu stiam sa-i aleg si am luat pesti mai ieftini (adica pe cei mai slabi, ca doar cel ce vinde se pricepe).
Repet, 4 sunt "pe picioare", ce sa fac cu amaratii aia ? Ala mic zici ca e o mumie, un schelete. A ... sa nu uit .... uneori nu misca decat o inotatoare ...

Multam! din partea pestilor !
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Endo_ro wrote:de-al saselea care era cel mai mic, nu mananca nici asta deloc si acum e si mai mic.
Bubonica situatie . Daca nu faci nimic vor muri.

Eu as face asa: i-as scoate pe cei doi bolnavi intr-un acvariu separat de vreo 40 litri. Pentru inceput la temperatura de 30 C. Treptat - cite 1-2 C/zi - as creste temperatura la 34-35 C. Cind sint deja 34-35 C as pune Metronidazol - o pastila la 20 litri (sau o pastila la 40 litri). Cu aerare puternica (oxigenu' e putin la caldura aia). Un burete bolborositor e bun. Inca din ziua in care ii pui la separeu da-le cite 2-3 Tubifexi vii (e hrana care-i ispiteste cel mai mult). Daca nu-i halesc in 1-2 ore, scoate Tubifexii sa nu moara si sa strice apa. Dupa vreo saptamina de cind i-ai separat s-ar putea sa manince. Daca se intimpla minunea vedem noi ce facem.
Nu garantez ca se vindeca, da' daca spui ca deja se vede ca s-au micsorat, nu vad alta solutie.

Endo_ro wrote:nu stiam sa-i aleg si am luat pesti mai ieftini (adica pe cei mai slabi, ca doar cel ce vinde se pricepe).
Data viitoare vei sti. Pacat c-a trebuit sa inveti pe pielea ta. Aveti crescatori de discusi in Bucuresti de unde puteti lua pesti sanatosi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Eu zic sa conditionezi apa cu sera aqutan. Aqutanul leaga metalele grele, neutralizeaza cloramina si contine un complex de vitamine din gama B-urilor. In plus, protejeaza tegumentul si are grija de mucusul secretat de pestani. Ar fi bine sa-i separi, asa cum ti-a spus MA.
[Yahoo!]
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

De unde iau metronidazol si aqutan ?

Si o intrebare stupida pentru un acvarist mai vechi !!!!

Tubifex sunt tubii aia de la piata, despre care se spune ca sunt destul de periculosi pentru discusi ? 5 mii gramada?
attilio
Member
[Avatar]

IP:

daaa !!! aia sunt
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Endo_ro wrote:De unde iau metronidazol si aqutan ?
Metronidazol gasesti la farmacie. E vreo 12.000 lei/cutie cu 20 pastile. Aqutan gasesti la Shop sau poate la magazinele cu pesti.

Endo_ro wrote:Si o intrebare stupida pentru un acvarist mai vechi !!!!

Tubifex sunt tubii aia de la piata, despre care se spune ca sunt destul de periculosi pentru discusi ? 5 mii gramada?
Aia sint. Nu-i recomand la discusi dar in cazu' pestilor tai situatia e bubonica tare de tot si nu vad alta hrana care sa le faca pofta.

Inainte de a da Tubifexu' tine-l in apa cu Metronidazol vreo 2-3 zile (poti pune o pastila la 1/2 litri). Dupa ce pui pestii pe "picioare" va trebui sa-i deparazitezi. Mai poti folosi pentru deparazitarea Tubifexului si medicamente care contin ca substanta activa praziquantel (droncit). De la farmacii veterinare.

Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Mai fratilor !!!!
Le-am dat ieri tubifex d'aia. Vestea buna este ca ala mai mare care nu manca a halit cu pofta. Ala mic nu. Dupa aceea nu l-am pacalit pe ala mare sa mananca si granulata.
Trebuie sa recunosc ca le bagasem cu o zi inainte metronidazol.
Dar spuneti-mi si mie ca nu stiu cum naiba sa tin tubii aia vii.
I-am tinut in apa, i-am tinut umezi, i-am tinut uscati, in frigider sau afara, in borcan acoperit sau descoperit, la intuneric sau la lumina scazuta. MOR !!!!!
SE IMPUT !!!! Ieri nu le-am mai dat a doua oara ca mi-a fost frica.
Daca mai pun si metronizadol d'ala nu mor ?
La mine nu stau decat cateva ore.
Ziceti cum sa-i tin ca sa il scap macar pe ala mai mare, ca altceva nu vrea. Si cum ii separ pe aia care mai mor de ceilalti, ca la mine in loc sa se stranga cand ii atingi, daca ii clatesc cu apa se ridica si se imprastie de nu-i mai alegi.

Eu le-am dat la toti cate putin.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Intrebare: I-ai separat pppaaa aia doi bolnavi?

Endo_ro wrote:Vestea buna este ca ala mai mare care nu manca a halit cu pofta. Ala mic nu. Dupa aceea nu l-am pacalit pe ala mare sa mananca si granulata.
Eu zic sa-l tii cu Tubi pina mai pune ceva carne pppaaa el. In paralel cu hranire cu Tubi faci tratamentu' cu Metronidazol.

Endo_ro wrote:Dar spuneti-mi si mie ca nu stiu cum naiba sa tin tubii aia vii.
I-am tinut in apa, i-am tinut umezi, i-am tinut uscati, in frigider sau afara, in borcan acoperit sau descoperit, la intuneric sau la lumina scazuta. MOR !!!!!
Eu ii tin cu 0,5-1 cm apa. Si ii spal de doua ori pe zi. Presupun ca ai tai mor in halu' asta pentru ca i-ai luat pppaaa jumate morti. Se mai intimpla. Ia altii. Sau ai o apa penala rau la retea. Daca apa e de vina, tine citiva litri intr-o galeata dddaaa pppaaa o zi pppaaa alta sa iasa macar cloru'.

Endo_ro wrote:Daca mai pun si metronizadol d'ala nu mor ?
Tubifexu' nu moare dddaaa la Metronidazol. Le-am dat dddaaa nenumarate ori.

Endo_ro wrote:Ziceti cum sa-i tin ca sa il scap macar pe ala mai mare, ca altceva nu vrea.
Dupa cum spuneam mai sus trebuie sa manince ceva pina se pune pppaaa picioare. Daca numa' Tubifex vrea, asta dai. E prea slabit sa mai astepti.

Endo_ro wrote:Eu le-am dat la toti cate putin.
Nu asta am spus . Sa nu ai probleme mai incolo.

Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult !!!
0,5 -1 cm de apa cam la cati viermi ?
Sa-i acopere sau sa stea si in afara apei ?

Scuze de insistenta !
miky
Member
[Avatar]

IP:

poti pune tibi intr-o galeata de vre-o 5 litri de apa plina (apa rece binenteles) si intr-un loc mai racoros in baie eventual si sa-i speli de macar o data pe zi
sau daca nu o alta varianta tinuti cu foarte putina apa doar pe fundul vasului (dar conditia e ca trebe sa fie cantitate mai mare ca altfel nu prea merge si in cazul asta tot trebe spalati de cateva ori pe zi
sau intr-un vas in care curge un fir de apa rece

nu se spala cu apa calda in caz ca te gandesti la varianta asta

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Endo_ro wrote:0,5 -1 cm de apa cam la cati viermi ?
Sa-i acopere sau sa stea si in afara apei ?
Eu tin in lighean cam 1 kg tubi. Baza ghemului e in apa, partea de sus afara.

lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

putin off topic, insa nu a incercat numeni sa ii dea congelati?

nu am avut discusi, insa toti ceilalti pesti pe care i-am avut si crescut cu tubi congelati sunt bine mersi! Asta dupa ce i-am tratat termic, deci scapi si de problema parazitilor din tubi.

bafta si daca incerci, spune-ne si noua de rezultate!

http://www.seachem.ro
[Email]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Am incercat eu sa-i dau congelati si merge dar binenteles dupa ce i-am tratat termic.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Zi neagra in viata mea !!!

Ala micu' s-a dus ! Bineinteles dupa ce am tras apa !!!

Celalalt mananca, insa nu vrea decat tubifex.

Ii fac hatar, n-am incotro, mai ales ca e cel mai mic si o mai ia si pe coaja.

Credeti ca e posibil sa fie bolnavior, sa-si revina mancand tubii si mai tarziu sa accepte si mancare de alt fel ?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Endo_ro wrote:Credeti ca e posibil sa fie bolnavior, sa-si revina mancand tubii si mai tarziu sa accepte si mancare de alt fel ?
Daca e bolnav trebuie tratat.
La ce temperatura e acuma? Se pare ca nu l-ai separat.
Tubifexu', fiind singura hrana pppaaa care o accepta, il ajuta sa nu ....... o ia dupa ala micu' .

ADXX
Member
[Avatar]

IP:

Ceva este neclar...
1. Intr-un post anterior spuneai ca au probleme "cel mai mic si cel mai mare". Acum spui ca cel mai mic s-a dus... Inseamna ca a ramas cel mai mare... Pai atunci cum se face ca
Endo_ro wrote: ... e cel mai mic si o mai ia si pe coaja
Au crescut ceilalti asa repede incat l-au depasit toti?

2. Nu i-ai separat pe cei cu probleme??? Sunt in acelasi acvariu cu cei sanatosi? Asta inseamna ca toti discusii tai halesc tubi! Daca este asa, sper ca iti dai seama ce risti...
[Email]
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

"E" adevarate ambele !

Ala mare a stat nemancat pana a devenit cel mai mic. smilie In afara de raposat. Am uitat sa mentionez asta.

Pe de alta parte e adevarat ca mananca si ceilalti tubii si stiu ca nu e recomandat dar am considerat ca pot face asta provizoriu.

Mai tre' sa spun ca la inceput nici ceilalti nu prea mancau altceva decat mancarea obisnuita (niste granule rosii, parca tetra discus). Dupa un timp au gustat si sera discus - albe. Asa si asta cu regimul alimentar. Cred ca nu e obisnuit cu ele. Vine la mancare se uita :o dar nu stie cum s-o apuce. Uneori a mai gustat.
I-am mai invatat la doua feluri de mancare pe ceilalti si anume Tropico si Tetramin. :p
Credeti ca e vreo problema ?
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

Acuma ca i-ai spurcat pe toti la tubi, nu stiu ce sa mai zic... Da-i inainte tot asa si dupa ce se pune sclifositu' "pe picioare", nu le mai da. Tine-i o zi (sau doua) nemancati, pune-le niste "epsom salt" (sare amara) in acvariu (sa le spele matele ) si reincepi sa le dai granule (Sera sau Tetra) (la inceput 2 - 3 bobite si daca nu le mananca, le scoti si mai incerci ziua urmatoare) Dupa ce incep sa haleasca bobitele, fa-le tratamentu' lu' M.A., dar dizolva pastilele de metro intr-un paharel cu apa, pui dupa aia portia de bobite in acelasi paharel si dupa un minut versi totul in acvariu. Dupa asta poate va fi nevoie sa faci si un tratament pt viermi rotunzi...
Oricum, vezi ce mai zic si altii...
[Email]
Endo_ro
Junior member
[Avatar]

IP:

De unde iau sare amara ? si cat sa pun ?

De ce trebuie puse bobitele in paharul cu metronizadol ?

Ce-s aia viermi rotunzi si de la ce se fac ? Eventual cu ce se trateaza ?
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

Endo_ro wrote:De unde iau sare amara ? si cat sa pun ?

de la pet-shop-uri iei epsom salt iar din farmacii iei sare amara (sint unul si acelasi lucru (sulfat de magneziu)). Pui 2 lingurite la 45 litri
Endo_ro wrote:De ce trebuie puse bobitele in paharul cu metronizadol ?

Pai bobitele uscate sint higroscopice (absorb apa). Asa ca apa aia in care s-a dizolvat metro, intra in bobite. pestii le halesc si asa metro ajunge pe calea cea mai scurta, direct la tinta (in stomac)
Endo_ro wrote:Ce-s aia viermi rotunzi si de la ce se fac ? Eventual cu ce se trateaza ?
Sant aia care nu sunt lati . Sectiunea este un cerc. Se trateaza cu Rombendazol (il gasesti la farmacii veterinare). Detalii despre tratament, vezi pe site, in articolul lui Corneliu Oprescu.

Dar, ATENTIE! Vezi ce mai zic si altii. Nu te apuca sa faci un lucru decat dupa ce esti sigur ca stii ce faci!
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: