| Message |
|
|
c0rn3l wrote:eu am gasit prin casa un neon de 20W  , o sa-l pun pe asta pana mi se cicleaza apa (cred ca o sa-l las vreo 2 sapt, e bine???)
De unde sa stim ce neon ai gasit prin casa  ? Ce scrie pe el?
c0rn3l wrote:nu vreau sa am acvariul plin de alge, si totusi 80W lumina nu e prea mult???
Nu pui de la inceput 80 W. Cind o sa ia plante foarte multe care-si tin umbra una alteia n-o sa fie mult 80 W.
P.S. Completeaza-ti la locatie "Craiova".
|
 |
|
|
Hans wrote:ar trebuii sa te ocupi si sa raspunzi ca atare ... lacuste, ploaie de meteoriti si tot tacamul
Dolly wrote:Pai de, Marite Faraon...se mai intoarce roata...  ) Aia de i-ai "blestemat" or fi pus mina de la mina
Las' ca-l prind io p-ala cu blestemu' ....... si cind mi-oi pogori asupra impricinatului toata cooltura™ mea blestemateasca ....... il blestem sa raspunda la toate posturile anapoda dddaaa pppaaa forum  ....... pin-o sa se roage sa-i dau lacuste sau ploaie de meteoriti  .......
|
 |
|
|
hans wrote:Am reusit sa scap de porcaria aia  Am tinut bazinul inca 5 zile fara lumina si schimb de apa cam 40-50 % din volum.
Spre consolarea ta si sarcofagu' meu e sub stapinirea zeului intunericului de vreo doua zile  .
Care ne-ati blestemat acvariile  ?
|
 |
|
|
mg_cmt wrote:pai eu nu inteleg cum poate un acvariu sa produca o tuse...
O fi alergic piticu' la cine stie ce din acvariu ala. Fiind acolo 8 piranha, poate ca elimina acvariu' ala ceva mirosuri stranii  .
Pe de alta parte daca acvariu' are un capac bun, nu prea elimina nimic in aer. Adevaru' e ca doar un medic poate emite o parere de bun simt.
Poate ar fi bine sa doarma copilu' in alta camera - asa o sa se lamureasca daca e acvariu' vinovat.
|
 |
|
|
sykes wrote:m-am gandit sa pun si pe laterale intaritoare si una pe mijloc .Fac bine sau nu? 
Intaritoare pe laterale n-are rost sa pui. Aia transversala pe mijloc e buna  .
|
 |
|
|
cip wrote:ce sa fac cu planta care s-a desprins  ?
Planteaz-o  .
|
 |
|
|
fr0ggy wrote:pastreaza o pereche.
Idubitabil™ ca asta-i singura solutie de bun simt  .
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:nu-l umple mai sus de 30 cm.Pune intaritoarele pe la inaltimea de 27-28 cm , din sticla de 6 mm.
Cam asa zic si eu. Cu precizarea sa pui intaritoarele la vreo 30 cm de fund si sa-l umpli pina la 1-2 cm sub intaritoate. Intaritoare pe care le-as face doar de vreo 75 cm lungime sa ramina suficient loc pentru firele de la incalzitor, filtru sau, de ce nu, pentru furtunele de la un eventual filtru canistra  . E riscant sa-l umpli pina sus. Poti pune tuburile de neon in cei 5-6 cm ramasi deasupra nivelului apei.
johnny6600 wrote:dar numai daca le pui pe exterior.
Nici eu n-am inteles cum e cu intaritoarele pe exterior  .
|
 |
|
|
Razvan M wrote:Solutii ?
Spune-ne marimea acvariului si o sa vina solutiile.
|
 |
|
|
Sandu wrote:discutam pe argumente mai usor de perceput chiar si pentru oameni mai putin initiati
Chiar d-aia am pus si poza. Nu cred ca exista argumente mai credibile decit pozele  .
P.S. Din cele 7 tuburi 830 cite erau pe acvariu' ala, doua le-am inlocuit si Sylvania Grolux si unu' cu Sera PlantColor. Astept cu nerabdare rezultatele .
|
 |
|
|
seth0x2b wrote:Am tot cautat info despre betta si am vazut ca parerile sunt impartite.mi s-a spus fie ca un betta si 2 femele(sfat pe care l-am si urmat), fie un singur betta(mascul)
Parerile sint impartite deoarece comportamentu' nu-i mereu la fel. E posibil sa traiasca un mascul si doua femele impreuna mult si bine pina intr-un moment in care se intimpla ceva si incepe "razboiu" .
La fel de bine se poate sa traiasca linistiti pina mor de batrinete.
|
 |
|
|
Citat din Regulamentu' forumului:
Exprimati-va cat mai corect. Nu vi se cere sa nu aveti greseli gramaticale sau ortografice, dar incercati sa le evitati. Nu abuzati de smile-uri, de "k"-uri, de "sh"-uri, "tz"-uri, de majuscule sau de replici de 1-2 cuvinte (de genul "Cool", "lol"...etc.)
Te rog sa incerci sa scrii mai atent  .
|
 |
|
|
Dalles wrote:Interesant de remarcat afirmatia de la TLD 830: "NU e bun pentru plante. Rezultate proaste."
Asta s-o spuna ei tufei mele de Rotala macranda crescuta la 830. Daca astea-s rezultate proaste, ma intreb cum arata Rotala macranda la alt fel de tuburi :nutz: .
Acvariu' are vreo 300 litri - asta ca sa se vada dimensiunea tufei.
Nu-s in masura sa-i contrazic pe tipii d-acolo. Ei sint profesionisti  iar eu un biet amator  . Da' nici sa sa ma prefac ca 830 da "rezultate proaste" nu pot, vazind in propriile mele acvarii plantele.
Nu vreau sa spun ca alte tuburi concepute special pentru plante nu dau rezultate. Trebe sa fii batut in cap sa sustii asta - acvariile de la concursuri sint dovada clara.
Folosesc si Phillips Aquarelle, Osram Fluora, mai nou incerc Sylvania Grolux si Sera Plant Color, nu-s adeptu' ideii " numa' 830 e bun", da' chiar nu pricep de ce tipii de acolo spun ca 830 nu-i bun  .
|
 |
|
|
seth0x2b wrote:cred ca imi voi lua niste injuraturi serioase acum...
*@&#%$#@%^#^!@(*!^%#@!@(*!_

seth0x2b wrote:astept raspuns la ce pot sa fac in cazul in care decid sa pastrez acest acvariu de dimensiuni mici(nu stiu daca voi cumpara unul mai mare in curand..sunt sincer macar ;)
Daca-l apuca damblaua pppaaa masculu' dddaaa betta poate sa fugareasca femelele pina le ucide. Cred c-ar fi bine sa renunti la betta si sa pui creveti  sau sa mai faci un acvariu (mai mare bineinteles  ) in care sa separi eventualele tinte ale furiei masculului.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
ezra wrote:e posibil sa-i ucida pe micuti?
Daca le vine sa depuna din nou, probabil c-o sa scape de orice alti pesti din acvariu. De ce nu scoti puii d-acolo?
|
 |
|
|
mikehorizon wrote:Dar de canistrele de la Sera ce parere ai?
Daca pe mine ma intrebi  nu stiu nimic despre canistrele Sera. Nu mi-a trecut nici una prin mina  .
|
 |
|
|
Ant wrote:Momentan are cam 15-18
.........
are program de hranit, de bai de soare,temperatura din apa e cea recomandata, meniul e variat, bolovanii din acvariu isi indeplinesc rolul de platforma si de tocire a ghearelor, periodic are parte de un tratament profilactic cu calciu si vitamina A, la spalarea acvariului face si el baita cu periuta
Sint convins ca ai grija de broasca.
Da' nu ma poate nimeni convinge ca un animal de 15-18 cm se simte bine intr-un acvariu cu lungimea si latimea doar de 2-3 ori mai lungi decit corpu' lui. Indiferent cita atentie ii acorzi.
Ant wrote:Asa ca nu toata lumea are loc de "sarcofag" :-) si am ales dimensiunie astea pe baza "cazului".
Io inteleg ca nu toata lumea are sarcofag  , da' nu pe mine trebe sa ma convingi. De broasca e vorba  . Cred c-ar trebui sa crestem animalele pentru care avem conditii. Lipsa spatiului nu cred ca poate fi compensata prin atentia acordata.
Ant wrote:un tub de silicon ajunge, sticla de 6 e ok sau nu ?
Ajunge un tub. Nu-mi dau seama ce lovituri cu pietre ar putea incasa sticla. Iti sugerez sa lipesti pietrele bine cu silicon de fundu' acvariului. Ar trebui sa-ti ajunga siliconu' ramas dupa lipirea acvariului.
|
 |
|
|
Cip20 wrote:Oricum cred k as merge tot pe firma Hagen, cu capac 100 x 40 si filtru Fluval 204.
La capac nu ma bag  . Despre filtrele canistra Fluval pot spune c-am auzit/vazut ca ba picura, ba iau aer, ba se rupe axu'.
In afara de asta suprafata prin care circula apa la canistra Tetra e mai mare decit la Fluval => viteza mai mica a apei prin materialu' filtrant => filtrare mai eficienta dupa parerea mea.
Cind desfaci ambele canistre si te uiti la detalii ai o senzatie puternica de calitate superioara la Tetra.
Si culmea e ca sint mai ieftine canistrele Tetra decit cele Fluval :soare: .
|
 |
|
|
Anubias wrote:
MARELE ALB wrote:Prin stringere si eliberare, face o agitatie destul de mare in substrat si scoate noroiu'.
Ce anume strangi/eliberezi? Furtunul? Sau cumva sticla aia nu e din sticla (geam) ci din plastic moale? 
Nu furtunu'  . Sticla de vodca o string  . E din plastic din ala ca sticlele de Cola. Pentru ca-i dreptunghiulara operatiunea e mai usoara decit la sticlele rotunde  .
Cam asa e si granulatia substratului meu: 3-6 mm. Daca ar fi foarte fin ar lua-o pe furtun.
|
 |
|
|