[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aspirare substrat  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Terve,

Cum aspirati voi substratul daca sunt o multime de plante pe substrat (gen gazon/tufe/etc)?

De exemplu am intr-un colt al acvariului o jungla de valisneria, si deunazi am smuls o parte buna din ele si le-am aruncat, pentru ca crescusera salbatic. Dupa aceea am aspirat substratul in locul de unde am smuls acele plante si ce a iesit de acolo a fost jale (am tubul de aspirat transparent si am vazit ce noroi am scos).

Ce faceti cei care aveti acvariile plantate sanatos ca sa aspirati substratul? Ca chiar nu imi dau seama....

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Folosesc o sticla de vodca cu fundu' taiat. Am ales felu' asta de sticla pentru ca-i dreptunghiulara si-i mai usor de folosit, daca va gindeati la altceva :p .
Pun furtunu' pe gura ei si o tin foarte aproape de substrat. Prin stringere si eliberare, face o agitatie destul de mare in substrat si scoate noroiu'. Dupa putin exercitiu, se puteti face operatiunea fara sa dezradacinati plantele covor. Eu reusesc cu succes sa aspir substratu' pe care e Micranthemum sau Glossostigma.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

MARELE ALB wrote:Prin stringere si eliberare, face o agitatie destul de mare in substrat si scoate noroiu'.
Ce anume strangi/eliberezi? Furtunul? Sau cumva sticla aia nu e din sticla (geam) ci din plastic moale?

Galeria mea
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva: care este granulatia substratului tau? Eu am approx 3-6 mm.

Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:
MARELE ALB wrote:Prin stringere si eliberare, face o agitatie destul de mare in substrat si scoate noroiu'.
Ce anume strangi/eliberezi? Furtunul? Sau cumva sticla aia nu e din sticla (geam) ci din plastic moale?

Nu furtunu' . Sticla de vodca o string . E din plastic din ala ca sticlele de Cola. Pentru ca-i dreptunghiulara operatiunea e mai usoara decit la sticlele rotunde .

Cam asa e si granulatia substratului meu: 3-6 mm. Daca ar fi foarte fin ar lua-o pe furtun.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: