| Message |
|
|
RaresLuc wrote:Prima poza e echinodorus 100% dupa dispunerea nervurilor pe frunza iar a doua planta eu cred ca este o varietate de anubias.
guleag wrote:undeva sa inteles gresit 
In linkurile alea io vad doua poze aceeasi planta - Echinodorusu'.
Pentru ca galeria face figuri nu toata lumea vede aceeasi poza la linku' al II-lea  . Am mai patit-o. D-aia a aparut confuzia.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Ar fi bine sa cauti turba Pot-Ground
E Potgrond  . Daca o vedeti pe undeva anuntati-ma si pppaaa mine  c-o caut de vreun an  .
|
 |
|
|
|
Era sa uit: e bine sa lasi macar vreo 15 cm intre marginea superioara a unui acvariu si teava de deasupra sa ai loc sa lucrezi in acvariu. Eu l-am facut p-al meu cu patru nivele si-am cam redus spatiu' ala la 10-13 cm si e destul de icomod uneori sa lucrez in acvariu.
Daca-l faci doar cu trei nivele presupun c-o sa ai loc destul.
|
 |
|
|
fishtecine wrote:Rotala rotundifolia chiar e o varietate 'red' sau s-a facut asa de la lumina? La mine e roz roscat(initial a fost verde) si ma intreb de la nitrati scazuti sau de la TLD830?
E o varietate "red"  . Printre preferatele mele  . S-a nimerit sa fie chiar sub armata de 830  , virfurile au ajuns la suprafata, s-a bronzat si s-a facut rosie de tot.
Am acolo si Rotala de care spui tu, e undeva dupa buturuga, si e roz roscat la virf.
fishtecine wrote:Folosesti nutrienti (si daca da de care) sau iti e suficient schimbul de apa la picatura?
Folosesc HP. Din cauza geometriei locului  n-am picatura  . Schimb clasica treime la 1-2 saptamini.
fishtecine wrote:Oare userul tau nu ar trebui sa se numeasca Marele rosu? :brosu:
Cind o s-apara rasa de porci "Marele Rosu"  asa o sa-mi spun  .
|
 |
|
|
hans wrote:Io am crezut ca m-ai uitat ...
Uite Lobelia ta cum asteapta in sarcofag  :
Rotala rotundifoloia "red" . Se vede printre firele de Rotala si o inflorescenta de Myriophyllum tuberculatum iesind din apa.
Micranthemum micrantemoides facind in sfirsit covoru' mult dorit.
 .......
Niste Anubias sa-i fac concurenta lu' Dalles  .
 .......
Bolbitisu' iesind din spatele buturugii:
Si, cu mica intirziere, niste flori Myriophyllum tuberculatum  si Anubias pentru toata partea feminina a forumului  .
 .......
P.S. Cred c-am stricat galeria  . Vroiam sa mai pun o poza si nu mai merge  .
|
 |
|
|
|
Nu e nici Echinodorus 'rubin' nici Cryptocoryne. Probabil ca-i Echinodorus barthii.
|
 |
|
|
bilti wrote:sunt cool! am castigat un concurs! :-)
Esti si cool  ....... da' mai important e ca esti extrem dddaaa coolt    !
P.S. Poate se mai scutura dddaaa lene si altii si participa la concursuri .
|
 |
|
|
Sandu wrote:Inainte sa-i bagi pa™ goarna (ca numa la foale va e gandu`) poate ma ai si pe mine in vedere cu niste micuti.
Numa' sa se-ncalzesca un pic vremea  si-i pun la posta  impreuna cu plantele pentru Hans - plante cu care-l tot amenint de vreo doua luni :paperbag: .
Sandu wrote:toti sunt blonzi cu ochii rosi 
Bine ca nu-s si voalati  .......
|
 |
|
|
Sandu wrote:..cu amestecatura de pesti
Amestecatura e generata si de plecarea din sarcofag a scalarilor si a leerilor  . In acvariu' ala sint vreo 220 litri apa si vreo 300 W lumina  .
Sandu wrote:de ce e tulburica apa...e rezultatul lu` buba cu alga vede da™ balta?
Nu e de la alga. Alga disparuse la timp (cu vreo 2 zile inainte) de frica lu' bilti  . Tulbureala e de la schimbu' partial de apa de dimineata. Nu mi-a zis omu' din timp ca face poze  ca nu mai schimbam apa.
Sandu wrote:2. ala e Pomacea d`ala maron ca pa™ vremuri ?
Aha  . De pppaaa vremea faraonilor  . Daca-i adun pppaaa toti cred c-am un kg. Cred c-o pun de-o tocana  .
P.S. In sarcofag au ramas 5 Ancistrusi, 7 Loricarii (sau Rineloricarii  ) si vreo 40 neoni - negri, roz si clasici.
|
 |
|
|
Magda wrote:Mai da' ce de-a pesti!  Leerii cu Scalari cu niscai killie si ...discusi?
Sti care-i culmea stupidului in acvaristica? Cu cit ai mai multe acvarii, cu atit ai mai putin spatiu pentru pesti si-i amesteci in toate felurile posibile   . Ii pui dintr-un acvariu in altu' si tot asa pina nu mai stii ce si unde ai  .
Adevaru' e ca singuru' vinovat e arnoldx ca nu vine dupa scalarii si leerii aia  . Nicidecum eu :paperbag: .
|
 |
|
|
Desen  :
Poza:  :
Sper ca se intelege ceva. Partea din fata (si aia din spate  ) arata exact ca o scara. Se imbina intre ele prin surube cu ajutorul unor bare cum se vede din poza. L-as fi sudat tot, da' nu-l puteam baga in camera  .
In partea de sus e prins in perete cu niste suruboaie mari sa nu pice pppaaa mine  .
Acvariile stau pe cadrul dreptunghiular cu niste fisii de polistiren expandat pe rama. N-am pus pal. In schimb i-am imbolnavit de nervi pppaaa tipii care au facut sudura - sa iasa cadrul de sub acvarii plan. Au folosit saracii oameni bolobocu' pina au dat in depresie  .......  !
|
 |
|
|
bilti wrote:ce ziceti de cutia de margarina?! 
Nu te-ai putut abtine  ?
Aia nu-i o cutie de margarina obisnuita  ! E Rama™  !  
Degeaba mi-am mituit discusii sa stea in fata cutiei sa nu-i poti face poza  , m-au tzapit  . Pedepsa: o saptamina fara mincare  .
|
 |
|
|
Bradone2 wrote:vechiul vostru forumist Bradone (actualmente Bradone2, ca mi-am pierdut parola).
Io ma gindesc sa-ti schimb parola, ti-o trimit pe PM, apoi ti-o schimbi tu cum vrei si revii la vechiu' Bradone. Ce zici?
|
 |
|
|
b0gDaN3l wrote:(Pe @MA nu l-am pus la nr....ai gasit pe cineva sa ti le aduca?)
Taiati-ma dddaaa pppaaa lista . Schimbare dddaaa planuri. Scuze daca v-am incurcat .
|
 |
|
|
c0rn3l wrote:
MARELE ALB wrote:
De unde sa stim ce neon ai gasit prin casa  ? Ce scrie pe el?
pai... tocmai aici e chestia ciudata, ca nu scrie nimic pe el... 
In cazu' asta mai mult ca sigur ca-i un tub din ala penal cu lumina aia oribila  ....... am gasit si io prin casa citeva din astea  ....... nu-l folosi.
|
 |
|
|
Cousteau wrote:1. Ce tip de substrat sa pun ?
2. Ce fel de plante?
3. Ce instalatie de CO2?
La latimea aia de numa' 40 cm eu zic sa nu pui decor. Pune doar ceva inchis la culoare in spatele acvariului.
1. In functie de citi bani vrei sa investesti in substrat poti face alegerea. De la pietris de 3-5 mm luat de la balastiera (solutia ieftina) pina la diverse substraturi fertile.
2. Plante vei alege in functie de cita lumina esti dispus sa pui acolo.
3. Tot banii pe care vrei sa-i investesti hotarasc ce instalatie de CO2 vei folosi.
Hotaraste cit vrei sa investesti, si apoi putem sari pppaaa tine cu sfaturi    . Faza e ca n-are rost sa folosesti, sa zicem, o instalatie de CO2 scumpa daca n-ai chef sa pui lumina multa si invers ....... toate se leaga intre ele si n-are rost sa investesti intr-o directie si sa neglijezi in alta.
|
 |
|
|
Cip20 wrote:Ce face piatra calcaroasa?De ce e daunatoare acvariului?
Se dizolva lent si creste duritatea apei. Apa care in Bucuresti si Ploiesti e si asa mai dura decit in apele de origine ale majoritatii pestilor si plantelor din acvariile noastre.
Daca ai fi din Baia Mare, Sibiu sau Alba Iulia unde apa e foarte moale - prea moale ti-as recomanda un pietroi calcaros.
|
 |
|
|
florin0_2001 wrote:Din pacate se pare ca nu mai e nimeni atat de neinspirat ca mine incat sa isi faca intai acvariul si apoi sa isi puna problema iluminarii.
Ba sa stii ca mai sint si altii  .
Daca se ofera cineva sa-mi trimita tuburile prin posta la Baia Mare iau 3 tuburi de 30 W / 90 cm si 4 tuburi de 36 W / 120 cm.
Ofer eventualului binevoitor ce plante doreste si am ca daune morale pentru intilnirea cu proastele de la posta    .
P.S. V-a fost dor de discutiile despre posta ?
|
 |
|
|
O sa fac niste poze la rastelu' meu de 150 cm lungime si 60 cm latime   . Ca daca m-apuc acuma sa-ti explic cum l-am facut, sigur n-o sa pricepi nimic ....... am un talent in a ma face inteles  ceva de speriat  .
Tine mai mult de 1.500 kg. E din teava rectangulara de 3 x 4 cm. Peretele tevii e bine sa fie cit mai gros. Unele imbinari sint sudate, altele cu surube - sa fie demontabil - altfel nu-l puteam baga in camera.
P.S. Pozele o sa le fac probabil spre sfirsitu' saptaminii daca n-o sa fie prea tirziu ....... ca zilele astea o sa dau cam rar p-acasa .
|
 |
|
|
hans wrote:
MARELE ALB wrote:Spre consolarea ta si sarcofagu' meu e sub stapinirea zeului intunericului de vreo doua zile  .
Nu-i nici o consolare .....
Zeul intunericului si-a facut datoria  ....... a crapat nenorocirea aia dddaaa alga si la mine  .
|
 |
|
|