| Message |
|
|
hans wrote:Iar s-a tulurat apa.
Si la mine  . Idubitabil™ e ceva diavolesc la mijloc  .
Cind il prind pppaaa vinovat sa vedeti ce ninsori si viscole dau pppaaa capu' lui  .
|
 |
|
|
andy_ostafi wrote:dar sa fie si sticla de calitate! ai grija de unde o cumperi...
Asa zic si eu  ....... Am vazut sticla plina de incluziuni de aer si curbata ca naiba  . Te uiti la muchie pe lungime si vezi un arc de cerc in loc de o linie dreapta  .
Daca sticla e float merge de 10 mm. Da' cu cit e mai groasa e mai bine  .
Parca postase g.g un acvariu de 3 m x 1 m x 1m din sticla de 10 mm, da' sticla de calitate  . Daca-mi amintesc gresit ( mi se cam intimpla, saptamina asta am visat ca stau de vorba cu Vlad Tepes ), rog sa fiu corectat  .
|
 |
|
|
zerillos wrote:nu are bule insa geamurile nu erau taiate parfect la unghi de 90 de grade....o sa-i fac proba in baie si vad eu daca o sa crape...
Lasa-l la uscat pina nu mai miroase deloc a silicon inainte de a pune apa. Minim o saptamina.
La dimensiunile alea, facut din sticla de 8 mm, n-are cum sa crape daca sticla n-are defecte si suprafata pe care sta e plana. Lipitura nu se poate desface daca n-are bule si au degresat inainte de lipire.
E bine sa dai cu silicon pe interior sa nu intre algele in lipitura. Foloseste niste banda scotch ( o pui acolo unde vrei sa nu ramina silicon  ) ca sa-ti iasa dreapta linia de silicon. Dupa ce pui siliconu', dezlipesti banda inainte de a se usca lipiciu'  .
|
 |
|
|
gabi_efi wrote:...daca e sa renunt la ceva la carasi si crapi nu..  ..oricum sunt mici....si toata bucuria e sa-i vezi cum cresc...
Exact chestiile astea ma supara la culme  . Ti se spune ce sa faci, nu tii cont de sfat si vrei sa rezolvi problemele cu pestii aia in acvariu. Ei bine, nu se poate.
Crapii aia sint pentru lacuri nu pentru acvarii. Cresc pina la 65-70 cm.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:numai sa fii atent sa nu creasca presiunea prea tare.Daca creste desurubezi un pic capacul de la stical si fasssss.... 
Murphy spune ca treburile astea se intimpla cind nu esti acasa sa desurubezi capacu'    . Legile lui se respecta intotdeauna  .
|
 |
|
|
Cu o lama tai lipitura, cureti TOT siliconu' pina faci depresie   , degresezi ....... si apoi lipesti acvariu' din nou  .
Ca sa-l lipesti pui silicon pe "taiatura", asezi sticlele in pozitia corecta si nu le mai misti deloc. Un amic care sa te ajute ar fi necesar fiind primu' acvariu pe care-l faci.
|
 |
|
|
l3n3a wrote:Fertilizantele sub forma de tablete de la Sera (Sera Florenette si Sera Floreplus) se introduc in substrat din prima zi a acvariului?
Poti sa le pui. Am senzatia ca elibereaza haleala pentru plante un pic mai repede decit Terralitu' care cred ca e pe termen mai lung.
l3n3a wrote:Aceeasi intrebare si pentru folosirea Sera Florena? Oare nu este necesara intai ciclarea acvariului pentru a evita o invazie de alge?
Avind in vedere ca ai substrat fertil, pentru inceput nu pune fertilizant lichid. O sa-l folosesti mai incolo cind o sa ai masa vegetala capabila sa-l absoarba (plante care se hranesc din masa apei).
l3n3a wrote:Mai este nevoie de robinet pentru reglarea debitului de gaz avind in vedere ca aceasta "bomba cu gelatina " ar fi mai linistita decit cea clasica cu drojdie si zahar?
E riscant sa pui robinet la bomba. Daca produce mai mult gaz decit lasa robinetu' ai sanse sa faca booooooom  . Redecorezi apartamentu'    .
|
 |
|
|
c0rn3l wrote:sa pun polistiren sub acvariu si problema asta s-ar rezolva, ce vreau eu insa, este sa aud si parerea voastra, daca e  sa pun polistiren sub fundul acvariului astfel incat el sa se "muleze" mai bine pe suprafata unde este pus...
Eu folosesc polistiren la toate acvariile  .
|
 |
|
|
Aqua-kid wrote:2 carasei ....... 3 femele de betta si un mascul ....... 1 gourami cu ceva portocaliu pe burta ....... si 2 sanitari roz cory cred ca se numesc
Parerea mea: Fara carasi si fara gourami.
4 betta si 2 cory ar merge, da' mai bine 2 betta si 2 cory  .
|
 |
|
|
giostana wrote:imi spui sa dezmembrez acvariul ???sau la care taietura te referi?
Pentru ca spuneai ca lipitura e obosita, trebuie sa-l desfaci  .
Nu m-am gindit ca vrei doar sa-l cureti de siliconu' care a iesit printre sticle. Rezistenta acvariului e data de siliconu' dintre sticle - ala de pe "taietura". Daca siliconu' ala e imbatrinit, trebuie refacuta lipitura.
|
 |
|
|
cichlidu wrote:mare curaj ai avut sa il incerci... 
De ce? Pare chiar asa fragil? Sau prost sudat? Fii mai precis.
|
 |
|
|
bogayman wrote:Pedeapsa e ca trebuie sa stea singur intr-un acvariu mic(pedeapsa maxima)... dar asta e pana ce fac rost de un acvariu mai mare...
Io cred ca pedepsa trebuie data, da' nu carasului    ci posesorului  .
bogayman wrote:care ar fi acvariul minim pentru 3 carasi?
Pentru ca acesti pesti cresc mai mari de 1 kg  , parerea mea e ca nu se tin in acvarii mai mici de 300 litri  . Da' presupun ca n-o sa ma creada nimeni pe cuvint  ....... argumente ca traiesc si intr-o suta de litri se gasesc mereu  .
|
 |
|
|
INTROS wrote:Ei pot controla si corecta independent toate variatiile unor macro- si chiar micronutrienti, avand solutii monocomponent
A postat cindva (cind era activ pe forum) ca poate aduce de la Seachem tot felu' de chestii coolte™. Erau acolo tot felu' de fertilizanti. A renuntat la idee din lipsa de "audienta"  . Nimeni n-a vrut nimic d-acolo  .
INTROS wrote:Solutia ar fi bineinteles solutiile monocomponent cu care sa jonglam cu corectii selective ale diversilor parametri.
Pe linga solutiile monocomponent avem nevoie si de teste. Un cumparator de asa ceva trebuie sa indeplineasca doua conditii:
1. sa aiba cu ce cumpara
2. sa aiba pasiune pentru plante, sa priceapa cum e cu nutritia plantelor = sa inteleaga utilitatea acestor produse
Citi dintre forumisti le indeplinesc? Nu-mi raspundeti mie (ca dam iar intr-un megaofftopic ), raspundeti-va voua.
|
 |
|
|
INTROS wrote:Cum va mai merge H.C. -ul ?
Pe mine m-a trecut prin toate starile posibile  . La inceput a pierdut toate fruzele. Cind credeam ca n-o mai am, s-a apucat sa iasa din nisip  . O ia frumos da' incet (foarte incet) pe orizontala. Are 80 W (830, Osram Floura, Phillips Aquarelle) la vreo 70 litri apa.
|
 |
|
|
|
Da. Mai ales speciile mai timide.
|
 |
|
|
bogayman wrote:Ar mai fi o alta intrebare: in xls-urile astea se pune coloana de apa sau inaltimea acvariului?
Presiunea este data de inaltimea coloanei de apa  .
|
 |
|
|
giostana wrote:spirtu e bun?
Nu prea  . Nu se evapora complet, lasa urme. Daca-l folosesti, da cu o cirpa uscata care nu lasa scame.
Mai bine alcool din ala tare  .
giostana wrote:daca dau cu o perie de rasma nu zgarii si sticla?
Dai cu peria de sirma numa' pe "taietura" sticlei.
Acolo unde e neteda sticla merge cu lama.
|
 |
|
|
blackangel0203 wrote:sunt din cluj si am vazut aici pe forum ca apa in cluj e foarte moale. as putea sa pun marmura in acvariu ca substrat sau afecteaza pestii?
Trebuie sa stii exact cit e duritatea la retea. Si trebuie sa stii cit vrei s-o ai in acvariu. Asta depinde de ce pesti vrei sa tii.
Pentru plante KH-u' e bine sa fie intre 3 si 6 - optim 4-5.
|
 |
|
|
b93dcr wrote:am un acvariu de 40 litri si am urmatoarele rase de pesti : un beta, 5gupi, 2scalari mici, 3 sanitari mici, 4platy, 4moulinezia, 4 neoni, 3 zebre cu voal, 2 carasei orange
b93dcr wrote:stiu ca am cam multi dar asta e in fine nu e asta problema
Chiar asta e cauza tuturor problemelor din acvariul tau. Sint multi, incompatibili, fac multa murdarie care e toxica. Oricite tratamente ai face nu rezolvi aproape nimic.
Singura rezolvare corecta e sa dispara pestii de acolo  . URGENT: scalarii si carasii.
Eu as tine acolo doar citiva neoni si 1-2 Corydoras.
|
 |
|
|
l3n3a wrote:- in primele 2 saptamini voi merge pe iluminarea acvariului
- in urmatoarele 2 saptamini voi mai monta 2 tuburi (un aquaglo si un sunglo de 30W)
- dupa doua luni de la set-up voi mai monta inca 2 tuburi (TLD 830 de 30 W sau tot un aquaglo si un sunglo)
Mie nu-mi place deloc lumina de la SunGlo. Da senzatia ca fura culoarea plantelor  . Nu-mi place si gata.
In loc de AquaGlo as pune PowerGlo (e mai puternic  ) sau FloraGlo (daca gasesti de 30 W). N-as negliga nici 830  .
Mai gasesti pe shop tuburi Sera pentru plante.
l3n3a wrote:In final voi ajunge la 196 W adica la ~ 0,9 W/l.
l3n3a wrote: - Sera Floredepot
- Terralit
- JBL Aqua Basis
Am folosit Terralit si mi se pare bun  .
|
 |
|
|