[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Vecinii mei Nelu si Sandu . De ce intrebi ?
Benu wrote:Dimensiuni: 50 H x 50 L X 40 l. Suficient pentru 1 pereche ?
Merge, da' trebuie sa fii atent. E al naibii de instabil un acvariu asa mic . Cu atit mai mult cu cit folosesti apa foarte moale de la instalatia de osmoza.
O pana de curent de 2-3 ore e suficienta sa-ti moara toti puii. Am patit-o eu, m-am enervat si mi-am luat UPS .

Benu wrote:Steril, doar cu un tub PVC pentru depunere. Cum se cicleaza un acv. steril ?
Se cicleaza destul de greu.

Benu wrote:In care nici filtru am inteles ca nu ar fi indicat. Care e atunci suportul pentru bacterii ? Cat timp se cicleaza ?
Ba trebuie filtru. Da' sa nu traga puii, sa nu faca un curent de apa prea puternic si sa nu fie negru ca poate intra puii in el .
Eu mi-am facut pe o laterala a unui acvariu cu dimensiunile apropiate de al tau un filtru intern de volum mare care isi trage apa printr-o "gaura" cu suprafata mare acoperita cu burete. "Scuipa" apa printr-o teava cu gauri lunga cit acvariul.

Benu wrote:Ar fi OK sa schimb apa doar o perioada de timp pe zi, adica cat timp sunt acasa?
Da. Numa' sa fie cu aceeasi parametri.

Benu wrote:Ma gandeam sa adun apa intr-o galeata si sa o tot arunc ...
Merge cu atentie sa nu se umple galeata .

Benu wrote:Schimbarea trebiue sa mearga si dupa ce depun ?
Poate sa mearga sau nu. Important e sa nu varieze pH-u' si sa nu se adune amoniac, nitriti sau nitrati.

Benu wrote:Cum suporta schimbarea brusca de duritate de la 8-9 cat am acuma la cat o scoate osmoza ? Sa pun mai bine la inceput apa din acv comun si sa incep schimbarea cu apa de la osmoza cu ei inauntru ?
Bine ar fi sa nu se modifice brusc duritatea.

Benu wrote:Sa mai pun dupa osmoza si un filtru cu turba?
Nu.

Benu wrote:Iluminatul merge ca la comun, adica zi-neoane, noapte lumina de veghe ? Sau trebuie cateva zile neoane permanent ?
Dupa ce depun si pina "zboara" puii e bine sa lasi o lumina slaba si noaptea. Dupa ce "zboara" puii lasa si noaptea un tub fluorescent. Macar citeva zile pina mai cresc puii. Apoi poti reveni la lumina slaba noaptea.
giostana wrote:problema e ca lipiturile erau cam obosite si le-am racat cu o cartela.acuma cu ce as mai putea sa dau sa le curat mai bine,asa incat sa se mai prinda silliconul nou de ele.
Incearca cu o lama sau/si cu o perie de sirma (daba™ ). Trebuie sa nu ramina deloc silicon vechi acolo. Dupa ca ai curatat tot siliconu' degreseaza cu alcool din ala tare si lipeste-l ca lumea.
Razvan M wrote:Este vreo problema daca am un acvariu la care depasesc 1w\l ? (N-am indraznit pe moment sa depasesc ptr. ca , mi-e frica de pesti , respectiv neoni & discusi sa nu-i "omor" cu lumina ....)

Daca acvariul e foarte plantat nu-i nici o problema cu neonii. Daca nu le convine se pot retrage la umbra. La discusi nu prea le place, da' ii poti urmari si daca nu le convine, reduci lumina.

Probleme pot aparea cu algele daca depasesti 1 W/litru brusc. Daca o faci treptat, atunci cind o cer plantele, poti sa pacalesti algele. Eu am reusit uneori, alteori nu.
RIS77 wrote:Sa inteleg ca o curatare la 2-3 luni este suficienta?

Asa zic si eu. Asta in cazu' unui acvariu populat corect , pesti hraniti cu masura si plante care merg bine (adica nu se descompun = murdarie) .

Vorba lu' Carja Ioan: filtrul nu e lada de gunoi a acvariului . In filtru au loc doar niste transformari ale deseurilor din acvariu.
Gabriel wrote:De ce nu pot face edit la mesaj????
A fost scos butonu' "Edit" pentru ca unii s-au suparat si si-au mutilat propriile posturi rezultind topicuri iposibil™ de inteles.

Daca vrei sa-ti editezi un post cere ajutorul unui moderator sau administrator.
bilti wrote:ai putea incerca ludvigia. planta din poza era din acvariul meu (0.38W/l).
Daca e aia de la mine e Ludwigia repens "rubin" . Chiar e rosie . In poza se vede doar dosu' frunzei. E la fel de rosie si pe fata?

Razvan M wrote:Si eu am aceasta planta care merge la 0.2w\l (acvariu 60 x 30 x 50, cu un osram fluora 77)

Ma indoiesc ca Ludwigia repens "rubin" se face rosie cu adevarat la 0,2 W/litru . Presupun ca de planta asta vorbeai.

Razvan M wrote:daca ai peste 0.5w\l poti tine ce vrei ... am inercat-o pe propria piele

Peste 0,5 W/litru e si 0,6 W/litru si 1,5 W/litru. Citi W/litru ai incercat si ce plante rosii ai tinut?

Cred ca singura planta rosie care se si face rosie la lumina mai slaba e lotusu' . Alta nu-mi vine in minte.
aquamagic wrote:inaltimea acvariului este de 60 cm

aquamagic wrote:Care ar putea fi motivele ca acest acvariu sa crape daca nu a crapat pana acum?
Tensiunile foarte mari din sticla foarte subtire.

Am vazut/auzit de acvarii crapate la citeva luni/ani dupa ce au fost umplute cu apa.
osa wrote:habar nu am ce poate fi

O fi vreo carenta de ceva element(e). Impreuna cu temperatura ridicata (28 C) care nu prea-i place Valisneriei.
johnny6600 wrote:cum se face ca Aquaglo e recomandat atat pentru plante cat si pentru pesti desi are 10000 k iar sunglo care are 4700 parca e doar pentru pesti?Tinand cont ca cel mai bun pentru plante e Floral Glo la 2700 k , nu inteleg cum poate fi aquaglo mai bun ca sunglo

Nici io nu inteleg de ce Hagen face tubu' special pentru plante la 2.800 K, Sera il face la 4.900 K iar la acvariile de le concursuri vedem lumina la 6.500-10.000 K . Probabil combinatia de tuburi diferite e cea mai buna idee.

P.S. Pe ambalaju' de la AquaGlo scrie 18.000 K. SunGlo are 4.200 K iar FloraGlo are 2.800 K .
cip wrote:pestilor le place mult AQUAGLO!

Pentru ca AquaGlo da mai putin de jumatate din lumina pe care o da SunGlo (asa scrie pe ambalaj), presupun ca pestii se aduna acolo unde lumina e mai slaba.

Eu folosesc trucu' asta cind ma enerveaza niste discusi mai speriosi: iluminez mai puternic zona din acvariu in care nu vreau eu sa stea pestii .
kata wrote:
MARELE ALB wrote:
giostana wrote:care este distanta optima pentru amplasarea neonului fata de suprafata apei pentru ca m-a rupt condensul si am ars 2 neoane in 1 luna.

Tuburile mele de neon stau la 2-3 cm de suprafata apei si nu se ard. Alta trebuie sa fie cauza. Probabil stropii de apa .

Nu ai probleme cu stropii de apa de la pietrele pentru. aerare?

Nu folosesc pietre pentru aerare . Nici jetu' nu l-am pus sa bata in sus . Pestii sint putini si nu-i nevoie.
giostana wrote:care este distanta optima pentru amplasarea neonului fata de suprafata apei pentru ca m-a rupt condensul si am ars 2 neoane in 1 luna.

Tuburile mele de neon stau la 2-3 cm de suprafata apei si nu se ard. Alta trebuie sa fie cauza. Probabil stropii de apa .
Fiti siguri ca n-o sa atinga discusii de virsta aia in acvariile de 80 litri in care vad ca-i la moda sa-i tinem smilie .
Carasii la fel .
lazarginel wrote:intensitatea luminoasa este afectata de multi factori si de la suprafata apei si pana la baza substratului este cale lunga si procese destul de complexe.
In primu' rind cred ca e afectata de ....... masa vegetala . Principalu' element care umbreste un acvariu e chiar vegetatia - plantele isi tin umbra la greu cind se indesesc. Intensitatea luminoasa variaza de la o saptamina la alta dupa cum cresc plantele.

Daca lumina nu-i suficienta, se poate observa ca plantele de jos vor avea intrenoduri lungi, plantele covor se vor intinde in sus in loc s-o ia pe orizontala, plantele rosii vor da lastari decolorati la baza, unele plante vor pierde frunzele de jos ....... iar altele nu vor creste deloc.

P.S. Frumusetea cresterii plantelor sta chiar in experienta acumulata urmarind ce se intimpla in propriul acvariu . Nu-i totuna sa stii ca Glossostigma o ia in sus la lumina putina citind dintr-o carte sau de pe net sau sa chiar observi femomenu' in acvariu' tau. S-o vezi tu cum o ia in sus si apoi cum se culca ascultatoare dupa ce i-ai mai dat doua tuburi de neon .
blackangel0203 wrote:turba de la florarie nu e tratata(de obicei pe ambalaj scrie sa folosesti manusi, sa nu intre in contact cu pielea...)?e buna si pentru acvarii?sau numai acest fel de turba Potgrond se poate pune in acvarii?
Se pune sub un strat de 3-4 cm de nisip fin. Nu trebuie sa ajunga in contact cu apa .

Allen_g30 wrote:Turba Potgrond, olandeza, se gaseste la orice florarie serioasa
Spune-mi o florarie din Bucuresti unde este. O sa trimit pe cineva sa-mi ia.
kata wrote:Picioarele rastelului din ce sunt facute? Sau pe ce stau?

N-are picioare . Partea de jos e un cadru' dreptunghiular care sta pe jos cu niste scirt sub el. Sa cistig spatiu .

kata wrote:Camera in care e rastelu' e la etaj? Tine planseul?

Camera e la etaju' 1 . Linga un perete de rezistenta.

kata wrote:Cam ce greutate e pe rastel?

Porcu', in 27 februarie wrote:Tine mai mult de 1.500 kg.
Imi place . Nu pricep cum ai reusit sa faci Valisneria aia sa stea la locu ei si nu se intinda prin tot acvariu' . Eu am renuntat la planta asta pentru ca se intindea ca nesimtita peste tot - punea intotdeauna stapinire repede pe intreg acvariu' asa ca i-am dat un sut definitiv si irevocabil .

Simt lipsa plantelor rosii (obsesia mea) si a unui covor in fata. Poate ca pentru Glossostigma ar mai trebui lumina, da' Micranthemum micranthemoides merge .
arnoldx wrote:Sper sa fie cu iertare da nu prea am avut timp sa ma duc im BAia Mare

Nici o graba. Trebuia sa dau si io vina pppaaa cineva pentru fapta de mare icooltura™ acvaristica de a tine impreuna speciile alea icompatibile™ .

Anubias wrote:zici cati w/l ai acolo?

20 tuburi de 36 W (8 x Osram Fluora + 12 Philips TLD 830) la 1.200 litri de acvariu . Cred ca apa sint vreo 1.000 litri, poate mai putini.
Pentru ca s-a reparat galeria am pus si ultima poza cu buturuga ce abia se mai vede de Anubias, Microsorium, Bolbitis si muschi :

image

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: