Benu wrote:Dimensiuni: 50 H x 50 L X 40 l. Suficient pentru 1 pereche ?
Merge, da' trebuie sa fii atent. E al naibii de instabil un acvariu asa mic

. Cu atit mai mult cu cit folosesti apa foarte moale de la instalatia de osmoza.
O pana de curent de 2-3 ore e suficienta sa-ti moara toti puii. Am patit-o eu, m-am enervat si mi-am luat UPS

.
Benu wrote:Steril, doar cu un tub PVC pentru depunere. Cum se cicleaza un acv. steril ?
Se cicleaza destul de greu.
Benu wrote:In care nici filtru am inteles ca nu ar fi indicat. Care e atunci suportul pentru bacterii ? Cat timp se cicleaza ?
Ba trebuie filtru. Da' sa nu traga puii, sa nu faca un curent de apa prea puternic si sa nu fie negru ca poate intra puii in el

.
Eu mi-am facut pe o laterala a unui acvariu cu dimensiunile apropiate de al tau un filtru intern de volum mare care isi trage apa printr-o "gaura" cu suprafata mare acoperita cu burete. "Scuipa" apa printr-o teava cu gauri lunga cit acvariul.
Benu wrote:Ar fi OK sa schimb apa doar o perioada de timp pe zi, adica cat timp sunt acasa?
Da. Numa' sa fie cu aceeasi parametri.
Benu wrote:Ma gandeam sa adun apa intr-o galeata si sa o tot arunc ...
Merge cu atentie sa nu se umple galeata

.
Benu wrote:Schimbarea trebiue sa mearga si dupa ce depun ?
Poate sa mearga sau nu. Important e sa nu varieze pH-u' si sa nu se adune amoniac, nitriti sau nitrati.
Benu wrote:Cum suporta schimbarea brusca de duritate de la 8-9 cat am acuma la cat o scoate osmoza ? Sa pun mai bine la inceput apa din acv comun si sa incep schimbarea cu apa de la osmoza cu ei inauntru ?
Bine ar fi sa nu se modifice brusc duritatea.
Benu wrote:Sa mai pun dupa osmoza si un filtru cu turba?
Nu.
Benu wrote:Iluminatul merge ca la comun, adica zi-neoane, noapte lumina de veghe ? Sau trebuie cateva zile neoane permanent ?
Dupa ce depun si pina "zboara" puii e bine sa lasi o lumina slaba si noaptea. Dupa ce "zboara" puii lasa si noaptea un tub fluorescent. Macar citeva zile pina mai cresc puii. Apoi poti reveni la lumina slaba noaptea.