[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
surdulucian wrote:As vrea sa stiu cand vor fi puii in afara de orice pericol de a fi mancati de parinti (am inteles ca din cauza stresului isi manaca progeniturile).
Cit timp sint cu parintii, pericolu' exista. Cu atit mai mult cu cit parintii n-au experienta la cresterea puilor.

surdulucian wrote:Si ce as mai putea sa fac ca sa nu fie mancati?
Sa astepti, si daca dupa mai multe depuneri continua sa-si haleasca puii, atunci va trebui sa-i cresti separat.
osa wrote:Am 2 neoene de 18W Philips TL-D 54/765
Schimba-le. Incearca Osram Fluora, Phillips Aquarelle, 830, FloraGlo, Sera Plant Color .......

osa wrote:este in constructie bomba de CO2.
Grabeste-o .

Fertilizezi?
osa wrote:niste gaurele mici, de culoare maronie.
Carenta.
Da toate detaliile despre conditiile in care tii planta.
methos wrote:18.000 kandele
Aia 18.000 sint kelvinii - temperatura de culoare.

Pestii se pot invata cu lumina intensa daca le-o dai treptat.
l3n3a wrote:GH = ~ 2 ?!?!?!
KH = ~ 40 ?!?!?!
pH = ~ 8,5 ?!?!?!
Ce concluzii ar trebui sa trag eu din rezultatele acestea ?!
Maaaaamaaaa ....... Ce-i cu KH-u' ala :nutz: ? 40 ??? Eu sper c-ai tastat gresit si e vorba de KH=4 .

Daca ti-a iesit intr-adevar KH=40, probabil ca-s ceva carbonati da' in nici un caz de Ca sau Mg ca pe astia ii "vedea" si testu' de GH. Nu e bine deloc sa ai un astfel de KH. Cred ca prin fierbere poti elimina carbonatii astia. Se depun pe peretii vasului. Numa' ca trebe sa versi repede apa din vasu' in care a fiert sa nu apuce sa se dizolve.
Acvaristu'"]pana la urma e ceva contagios?[/quote:1bf38f19f2 wrote:Presupun ca pestele e intoxicat cu mizeria din acvariu. Ce boli s-or fi prins de el din cauza asta habar n-am. Pentru ca e in starea asta de 6-7 luni ma tem ca nu-l mai poti salva . Stii cum zice romanu': boala lunga, moarte sigura.

Acvaristu'"]intreb pentru ca intervine alta problema :am luat de curand 3 pesti (1 oscar si 2 citrinelumi - 3-4 cm) pe care i-am gazduit intr-un acvariu neciclat (20l)[/quote:1bf38f19f2 wrote:Ma intreb cum o sa stea acolo citeva luni pina vine acvariu' de 360 litri .

Acvaristu'"]what the hell should i do??[/quote:1bf38f19f2 wrote:Fa repede acvariu' ala mare ;) .
theo wrote:Ce tip de spuna as avea nevoie, toate sunt bune? Vopseaua care trebuie folosita..... si cel mai important solutia cu care trebuie sa ocopar spuma..........
Eu folosesc spuma Bison.
Nu acopar spuma cu nimic. O ard cu luminarea . Cu mare atentie sa nu ia foc toata: arde al naibii de bine. Dupa ce se afuma bine arata destul de coolt .
LooSeR wrote:urmeaza sa iau 2 Jack Dampsy !
Atentie mare cu pestii astia. Sint printre cele mai agresive cichlasome. Cresc foarte mari: peste 20 cm.
Cind o sa fie mari, daca ai norocu' (sau ghinionu') sa fie o pereche, probabil vor ucide tot ce misca prin juru' lor .

Crede-ma pe cuvint: am avut o pereche pe vremuri - extraordinar de frumosi, punctele albastre de pe ei sint teribile, pacat ca au un temperament violent. Dupa ce-au trait impreuna o vreme nu s-au mai inteles si-a trebuit sa-i separ. Altfel, femela ar fi fost ucisa de mascul. De citeva ori a trecut pe la "reanimare" .
Niciodata n-a vrut sa-mi creasca planta asta la temperatura mare. Se pare ca iubeste frigu' .
kata wrote:Toata lumea te-a avertizat in legatura cu scrisul, chiar ai luat si un avertisment dar tot nu ai inteles.

Se pare ca urmeaza si al doilea :ycard: . Cu parere de rau constat ca omu' nu vrea sa se conformeze regulilor noastre .Te rog io, nu te mai juca cu nervii nostri.
Asta e ultimu' avertisment inaintea celui de-al doilea :ycard: .
chitron wrote:nu prea au ce cauta cracile sau lemnele cum vrei sa le zici dar daca ai fi avut in bazin cyrtocare as bagat si ceva lemne.
Io parca vad doua Cyrtocare undeva in dreapta .
andy_ostafi wrote:cam cati m2 primesti? si ce pret?
Nu stiu inca nimic. Nici ce dimensiuni are o coala. Azi o sa aflu.
arnoldx wrote:(MA abia asteapta sa se apuce de lipit.)
Tocmai mi-am bagat codita imbirligata pe unde trebuia si un amic mi-a promis sticla Float de 12 mm din Cehia. Daca avem noroc, sarcofag iti tragem .
b93dcr wrote:Dooly
Trebe sa-i dai un miel .

b93dcr wrote:terog spune-mi si mie cum sa intru in rubrica cu cumparari si donari .
pppaaa cuvintu' meu de nu-l banez pppaaa ala care-i spune cum sa intre acolo .
Mai bine uite-te la "Anunturi si Sanctiuni". E ceva interesant acolo.

b93dcr wrote:cu vanzarile mam lamurit ,mersi
Te-ai lamurit si-ai hotarit sa cumperi tot ce se ofera .
Dalles wrote:
florin0_2001 wrote:I-a explodat cuiva sticla cu drojdie? Stiu ca sunt facute sa reziste la oarece presiune, dar totusi...

Da. Sunt 2-3 pe aici care au povestit ca le-a explodat.

Imi amintesc si eu de cei care si-au redecorat apartamentu' . Parca au prins furtunu' in dop cu oarece surube + piulite. D-aia n-a iesit furtunu' si a explodat bomba .
giostana wrote:pai si tine fundul acvariului?
Tine .
Si acvariu' Juwel mi se pare ca sta doar pe rama.

P.S. Asta nu inseamna ca sfatuiesc lumea sa nu puna pal + polistiren sub acvarii. Totu' depinde de planeitatea cadrului dreptunghiular.
Un cartonas galben :ycard: pentru b93dcr. Cu toate c-a fost avertizat ca incalca regulamentu', nu doreste sa se conformeze regulilor forumului nostru . Speram ca acest cartonas va avea ca rezultat schimbarea atitudinii lui b93dcr fata de noi.
Tare de tot acvariu' :nutz: .

Poate ca unii nu agreeaza crengile in bazine cu africani, da' mie mi-ar place acolo o creanga ramificata cu baza intre bolovani si ramificatiile iesind spre stinga.
MihaiCalin wrote:Am observat ca daca nu le schimb apa in ritmul asta sunt foarte stresati..stau toti intr-un colt...daca le schimb apa dupa un timp incep sa cerceteze bazinul
Probabil ca se aduna ceva nitriti, nitrati in apa si-i supara pe pitici. E ciclat acvariu'?
florin0_2001 wrote:Si daca nu pui robinet... cum reglezi numarul de bule pe secunda?
Greu. Iti faci mina experimentind. Cantitatea de drojdie iti da debitu' de gaz.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: