[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MihaiF
Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF

Nu
In 5 ore cu 2 bule/sec cu lichid proaspat , am plecat de la 3 mg/l cat arata minim si am ajuns la 12mg/l . Zic eu multumitor , dar sa vedem daca mai creste pe marker sau ramane asa.
Buuun , deci sa va tin la curent :
- t3rmen valabilitate chimicale pana in 2020
- pus chimicale proaspete
- schimbat si abtibild-ul de pe cutia imersata in ideea ca poate de la lumina s-a decolorat si nu mai pot citi cor3ct
- am urmarit reactorul , la iesire bulele sunt mai mari si apoi pana ajung sus devin mici de tot exact cum ati spus voi. Asta inseamna ca el dizolva bine dioxidul. Acum mai ramane sa astept sa vireze marcherul si sa vad. E din chimicale treaba sau va trebui sa umblu si la valurire.

P.S. la ce adancime fata de luciul de apa ar trebui sa fie partea cea mai superioara a r3actorului ?
Bun , pai am sa o iau pas cu pas ( cum zice dl presedinte ). In primul rand sa verific solutiile daca sunt in termen, apoi sa le improspatez. Daca lucrurile nu se schimba voi face modificari la valurire si apoi mai departe tot ce e necesar. Informatii am primit suficiente har domnului si pe aceasta cale va multumesc.
Reactorul se afla in in coltul diametral opus al acvariului daca se poate spune asa fata de testerul permanent. Asta are vreo influenta ?
Asa si asa cu easy . Am cristmas moss , am echinodorus tennelus , criptocorine wendeti brown, am sagitallia pusila si urmeaza sa plantez monte carlo, deci partea cu easy cam sare din schema. Am multe plante easy , dar am si multe medium.
Nu am stiut unde ar fi bine sa postez , la rubrica apa sau la atelier. Pana la urma fiind vorba de scule am pus aici. Sa va explic nervii mei si pe ce.
Am instalatie de CO2 cu butelie de 2 l si reactor JBL. Testul permanent de co2 tot jbl.
Difuzez co2 24 din 24 cu o viteza de 2 bule pe secunda si indicatorul pe test sta mort in zona 12 mg/l. Imi vine sa sparg testerul . Ar trebui sa incerc sa bag 3 bule pe secunda ? Care o fi problema ? Eu sincer cred ca testerul JBL nu e precis , ori ochii mei nu percep corect culorile de pe scala. Dar la un bazin de 180 l cat ar fi el de bine plantat pana la urma ar trebui sa ajunga nivelul dioxidului la 20 mg/l. Pls help orice sfat e bun.
A doua chestie suparatoare care cred ca tot de la chimicalele jbl vine :
Oricate teste fac ( teste picatura - jbl test lab ) am urmatoarele valori in apa la NO2 0,05 mg/l.
Cum este posibil asa ceva cand am NH4 0 si NO3 10 mg/l , dar atentie mie NO3 imi statea pe 3-4mg/l datorita consumului acum ii la 10 mg/l ca fac aditie de NPK proscape de la.JBL.
Ieri schimb 40 de l de apa , azi fac expre test doar pentru NO2 , ghiciti cat e voare !
0,05 mg/l deci nu stiu ce sa mai cred. Ori ochiul meu nu percepe bine scala ori chimicalele astea nu sunt ok. Sigur ca o valoare de 0,05 nu ma streseaza , pentru ca e prea scazuta sa faca rau dar ideea in sine.
Gabi C wrote:Cred ca un marin are farmecul lui aparte. Mai mult ca sigur la un moment voi incerca unul dar acum nu cred ca as avea timpul si nici nervii sa incep asa ceva . Si o poza necosmetizata cu bazinul din seara asta . Pestii sint cam blurati , echipamentele nu sint scoase althernatera inca nu a iesit de dupa lemne ....
Silviu la ce te referi cind spui sa fac un landscape dupa prima poza ?
[/img]image

Exceptional ! Poate e cea mai reusita poza a bazinului ! Sigur ochiul meu percepe asa. Altii poate vad altfel .
Cateva intrebari daca imi permiti
Mentenanta asta minimala a ta ma atrage maxim
1.NPK - ul e tot de la Dennerle ? Il dozezi zilnic ?
2. Scapers green -ul acesta are rol de micro ? Il dozezi in doza unica/saptamana dupa schimbul de apa ?

Eu sunt pe linie jbl. Cu substrat aqua basic si vulcano si fertilizare in apa ProScape fe+micro si ProScape NPK . Sunt multumit de cum merg plantele , dar dozarea zilnica
Arata foarte bine pentru un bazin cu mentenanta minima
Cand am inceput proiectul primului plantat din viata am introdus si un nr de melci .
Anume 6 Neritina Zebra si 4 de substrat ( cei cu cochilia fusiforma ).
Din ce am inteles neritina nu se pot reproduce in acvariul de apa dulce . Asa este ?
In schimb cei de substrat au inceput sa se inmulteasca foarte tare. Pe langa ei au mai aparut si alti melci ( comunitari cred ) - cel mai probabil veniti impreuna cu plante.
Intrebari :
1. Melcii de substrat si cei comunitari au obiceiul sa manance plantele ?
2. Pot sa fac ceva impotriva lor ?
Mort
Foarte frumos bazin , imi place
Pushkatu wrote:Ai inceput tratamentul? Cum o duce pestele? A evoluat boala?

Boala nu a evoluat de ieri pana azi. Pestele a fost bagat intr-un bazin mic pentru doua ore , unde a facut baita cu un tratament de la Sera. Din pacate am uitat numele produsului. Apoi s-a intors in bazinul mare. Azi urmeaza aceasi schema si tot asa. In bazinul mic . Pun zilnic inainte sa bag pestele apa "proaspata" din bazinul lui de provenienta astfel incat pestele sa nu fie afectat de schimbari de chimie. Restul pestilor nu au nimic . Pestele afectat este activ si duce munca dr curatenie ca si inainte de boala. Nu am observat nimic ciudat la el inafara de aparitia petei. Va tin la curent.
Pe capacele Juwel Rio si Vision cel putin , exista 2 decupaje. Unul pentru hranitor si celalalt nu stiu pentru ce este. M-am uitat la ei pe site si nu prea m-am lamurit. Stie cineva ?
Am 3 oto in acvariu

Ieri am facut teste si aveam

Ph 7
NO3 10 mg/l
NH4 0
NO2 0,05 mg/l

Temperatura apa 26-27 grade
O sa se ia si pe ceilalti pesti ? Sau e suficient sa il izolez si tratez pe acesta singur ?
Pushkatu wrote:Salutare. Te rog ofera si cateva detalii legate de acvariul tau (mancare, filtrare, schimburi de apa etc.)

Din cate imi dau seama din poze, pare a fi saprolegniaza(mucegaiul pestilor), care ii afecteaza mucoasa pielii, dar poate afecta si organele/inotatoarele pestelui in stagii mai avansate. Poti incerca sa identifici singur boala: https://www.jbl.de/en/online-hospital
Daca pestele e intr-un bazin comunitar, indicat ar fi sa aplici un tratament in tot acvariul. Uite aici: http://www.animale.ro/articole/saprolegniaza-la-pestii-de-acvariu

Boala este tratabila. Pestele tau nefiind inca foarte afectat, are sanse de vindecare.

180 l brut cred ca vreo 140 l net
filtru Eheim 2273 prof 4 , mancare dau maxim o data pe zi de regula jbl granule sau fulgi
Schimburi apa 40-50 l o data pe saptamana
narcis wrote:Probabil ai amoniac in apa, de aceea ai valori mai mari la amoniac si nitriti, posibil asta e si problema cu otto. Daca ai otto in bazinul asta, pentru inceput schimburile de apa sunt necesare.

NH4 este 0
Doar NO2 e usor crescut dar si asa este in norme acceptabile
image
image
image
narcis wrote:1 Valoarea no3 e ok pentru plantat. In schimb, nh3/nh4 trebuie sa fie 0 .
2 La co2, probabil ca ai un test permanent dupa care te orientezi. Aici parerile sunt impartite, cei care nu folosesc un controler de ph cu electrovalva opresc sau nu pe perioada noptii co2, eu personal il las nonstop.

la NH4 asa este indicat pe testul meu , cand nici o culoare nu corespunde cu valoare de comparatie la JBL Lab este trecut < 0,05 mg/L nu scrie 0. De aceea am scris asa.

La NO2 am valori mai mici pe scala. De fapt nici eu nu inteleg de ce e asa mult , pe vremuri era mai jos, dar am si un neon lipsa in acvariu si poate de asta .

Forum Index » Profile for MihaiF » Messages posted by MihaiF
Go to: