[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor melci :(  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MihaiF
Senior member

IP:

Cand am inceput proiectul primului plantat din viata am introdus si un nr de melci .
Anume 6 Neritina Zebra si 4 de substrat ( cei cu cochilia fusiforma ).
Din ce am inteles neritina nu se pot reproduce in acvariul de apa dulce . Asa este ?
In schimb cei de substrat au inceput sa se inmulteasca foarte tare. Pe langa ei au mai aparut si alti melci ( comunitari cred ) - cel mai probabil veniti impreuna cu plante.
Intrebari :
1. Melcii de substrat si cei comunitari au obiceiul sa manance plantele ?
2. Pot sa fac ceva impotriva lor ?
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu ma pricep prea bine dar, din ce am citit pe aici pe forum, nu am auzit pe cineva sa se plinga de faptul ca melcii i-ar fi mancat plantele... dar un lucru e sigur.. te scapa de multe tipuri de alge
Cum a spus un coleg de al nostru, nu e problema ca se inmultes,trebuie sa menti o limita si faptul ca sunt mai multi sa nu te sperie... ceea ce ei consuma, daca nu ai avea,s-ar fi transformat in amoniac-nitriti-nitrati...Deci nu sunt pagube la casa omului atata timp cit nu ajung sa fie in exces... ca si orice altceva ,in exces, dauneaza.
pentru combatere sunt mai multe metode.. prima ar fii cu melci asasini,dar, nu cred ca e recomandata daca vrei sa mai ai si alt tip de melci in bazin...astia papa tot si a doua ar fi ca atunci cind ai vezi, mai cu gramada ,ai culegi cu o plasa.ASA ai mai ti in scurt cu inmultirea

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: