| Message |
|
|
|
Peste 2 saptamani fac o tunsoare si o mica reorganizare si vin cu poze.
Ca de obicei in ultima vreme. Scot plantele, tai partea de jos si replantez varfuri. E mai multa munca, dar din pacate cum v-am mai zis, partile de jos lasa frunzele si n-arata foarte grozav dupa oarece perioada de timp, asa ca nu imi permit luxul sa tai de sus.
|
 |
|
|
Da, parca e mai frumos asa organizat.
Intrebare: Ce ai pe buturuga? Nu pot sa-mi dau seama...
Sa mai comentez legat de roseata rotalei?  Nu mai zic nimic...
|
 |
|
|
N-am mai zis nimic de mult timp. Grigore e sanatos, voios, voinic si ar manca non-stop daca l-as lasa
Bilele de riccia merg muuult mai bine de cand am suplimentat lumina si adaug EC. Astazi le-am si tuns caci au crescut mari si una s-a desprins de pe piatra.
Tigerii, au mai ramas 3. Doi au sarit intr-o noapte, probabil inca neobisnuiti de prezenta lui Grigore s-au speriat...i-am tinut eu acoperiti o zi, dar aparent ar fi fost bine sa-i mai tin o perioada...iar unul a disparut. Nu stiu daca l-a halit Grigore sau a dat coltul si a fost ascuns pe undeva incat nu l-am vazut pana s-a descompus.
Restul care au ramas, par sa fie ok, adica au ceva timp de cand sunt in acvariu, cred ca vor rezista in timp.
Iar aseara, spre surpriza mea, am gasit o femela graviduta
Acum nu stiu exact ce sa fac cu ea. Puisorii sigur nu vor rezista lui Grigore. Niste chestii mici si miscatoare cred ca au sa i se para foarte interesante subsemnatului.
Daca pun femela in acvariul cu creveti, o linseaza...
Eventual sa astept aproape 30 de zile(cat dureaza gestatia) dupa care sa o pun intr-un borcan (la propriu) cu ceva muschi si eventual o pompa mica de aer si sa puna puisorii acolo, dupa care pe ea sa o intorc inapoi in acvariu iar puisorii sa ramana in borcan pana mai cresc...
Ce ziceti?
|
 |
|
|
Mersi Eugen  nu ma vad in poze, da oricum ma vad in fiecare dimineata in oglinda asa ca nu mai stau sa puric pozele, ca-s satul de mine
Referitor la melci, mie imi plac si aia, desi am tot mai putini prin acvarii. Cand fac curat ma uit cu mare grija sa nu arunc si melci  Altii au prea multi, eu prea putini...
Am dat comanda astazi de teste, mi-a promis domnul ca saptamana asta ma rezolva si preturile de asemenea sunt mai mici decat pe net
Ca fapt divers, sa vedeti cat de mult conteaza intensitatea valuririi apei la suprafata legat de pierderea co2-ului. Mi se colmatase internul (care se ocupa si de valurire) si avea un debit foarte mic, astfel si valurirea mult mai putin intensa. L-am spalat si l-am repus in functiune, debitul a crescut. Diferenta de ph e de 0.35 unitati (in jurul acestei valori). Adica ieri aveam ph-ul 6.87 si a urcat, acum valoarea fiind 7.22. Fara nicio modificarea la cantitatea de co2 care iese din butelie.
Problema cu filtrul asta e ca nici colmatat nu il pot lasa ca nu mai circula apa prin acvariu insa are si debitul prea mare atunci cand e curat...Greseala mea cand l-am cumparat. Era probabil numai bun fratele mai mic al lui, sp-1100. Am sa incerc peste 2 saptamani cand umblu iarasi la el, sa fac cumva sa-l mai obstruez si sa-mi mai scad un pic debitul.
Si acum sa ma destainui...de vreo 2 zile imi sta capul la un resetup  Din pacate insa, timpul nu imi da voie si probabil abia in octombrie voi face acest lucru.
Am ceva schimbari in cap, de la buturuga,filtru, plante si pana la pesti...
Timpul ne omoara...
|
 |
|
|
In mare totul e ok, inafara de ludwigia cuba, care nu prea o duce bine. Vreo 2 fire si-au dat drumul, restul cam stagneaza...mai vad ce se intampla.
Restul plantelor cresc, se lungesc, peste 2 saptamani intru iarasi in ele si le tund/aranjez.
Cei de la zoomania, ca romanii, am dat comanda acum 3 saptamani de teste, am asteptat 2 saptamani sa trimita comanda la furnizor, caci n-aveau cerere si acum cand am fost in week end, primisera produse de la jbl dar nu si testele mele. Mi-a zis un tip "probabil" pt ca nu erau pe stoc, desi ma indoiesc sa nu aiba niciunul din cele 3...mai probabil s-a pierdut comanda mea pe undeva...
Asa ca astazi ma duc tot la nenea de baza de la arcapet (v-am tot zis de el) si dau comanda acolo.
In rest ce sa va mai zic, mi-au aparut vreo 15 pui de molly, alti cativa de xipho...ca de obicei raman in acvariu si care scapa vad e uce fac cu ei...desi in timp nu prea au scapat
Mersi de interes Iuliane
|
 |
|
|
Pai baga si o poza de ansamblu
|
 |
|
|
|
Mici variatii e normal sa fie. Ziua plantele consuma co2-ul, dar noapte nu, acesta adunandu-se si astfel scade ph-ul.
Posibil sa nu se fi inchis datorita histerezis-ului controllerului. Probabil are o mica marja la care actioneaza.
|
 |
|
|
|
Imi pare a fi o varietate de ludwigia...dar nu stiu care anume.
|
 |
|
|
|
Muschiul are sa se prinda singur la un moment dat.
Totusi nu sunt cam maricele pietrele?
|
 |
|
|
|
Chiar nu cred ca e de la curenti. Eu repet chiar ca ar merge o idee mai tare, sa plimbe totusi un pic apa.
Acum nu stiu ce sa-ti zic vis-a-vis de el. Incearca totusi sa faci niste teste de apa...Si continua cu schimburile zilnice.
Eventual adauga-i in apa si niste vitamine lichide.
Si baga-i si o oglinda din cand in cand, poate e doar plictisit. Si al meu primele zile, prima saptamana a stat ca blegul, pana s-a obisnuit. Bine ca nici acum nu e cel mai activ peste din lume.
|
 |
|
|
|
Baga un filmulet...eu zau sa-ti zic, din filmuletul trecut nu cred ca ar fi curentul de apa prea puternic.
Din cate tin minte, acvariul nu a trecut printr-o ciclare obisnuita, nu? Niste teste de apa ai? Executa cateva inainte de schimbul de apa.
Cat de des ai schimbat apa pana acum?
|
 |
|
|
tarca.paul wrote:cat
Cu siguranta avea o galeata cu fertilizanti pe care o turna zilnic in acvariu
@Porcu: Ce-i drept, ma asteptam la ceva mai mare. Dar e simpatica in fragilitatea ei
|
 |
|
|
|
Nu vazusem in primul topic volumul, scuzele mele.
Eu as merge tot pe un filtru extern (cum am mers si la acvariul de 40 de litri, pe un jbl e700), desi e mai scump, stai fara griji pe urma.
Daca nu, ori un filtru intern mai mare, dar ceva care sa traga apa de jos si sa o treaca prin toate materialele (asta implica sa aiba si ceva volum pentru materiale filtrante...ca daca are doar un burete si ala grosier...). Zic sa traga apa de jos si nu prin laterale pentru ca la acvariul mare, am si un intern (resun sp1200) care trage apa prin laterale iar fantele sunt de jos pana sus; problema fiind ca trage mai mult prin fantele de sus iar ce e jos nu prea are treaba. Sper ca intelegi ce vreau sa spun.
Alta varianta, care personal mi se pare mai buna si am zis-o mai sus, ia un hang-on in care sa pui doar material filtrant biologic (si un burete pe teava de in ca sa nu intre mizerii si sa colmateze materialul) si un filtru intern mai mititel pe care sa il folosesti la circulatia apei si ceva burete plus material fin pt filtrare mecanica. Pe asta il speli cand vrei tu, iar la hang-on nu umbli deloc.
In felul asta sa ai o filtrare si mecanica si biologica cat mai buna posibil. Si de asemenea, cat mai putin spatiu ocupat in acvariu.
|
 |
|
|
|
Ai facut teste de apa? Cat timp a stat acvariul fara pesti? Ai pus ceva sursa de amoniac in timpul cat a stat fara pesti? Esti sigur ca-i ciclat?
Eu te-as sfatui sa pui urgent un filtru mai mare. Un extern ti-as sugera, daca nu, macar un intern bun cu ceva volum mai mare. Eventual un intern pt filtrare mecanica si un hang-on cu material biologic...asta daca n-ai bani de un intern. Inca n-ai zis ce volum are acvariul.
Si mai baga niste plante in el.
|
 |
|
|
|
Tot la 25 de grade il tin si eu pe Grigore si pare sa ii convina.
|
 |
|
|
Cioata e de milioane
|
 |
|
|
Porcu wrote:
stefanp wrote:In stanga myriophllumului ai niste rotala? Si mai in stanga ce e? Ludwigia rubin? A dracului de rosie e...
In stinga Myriophyllum-ului si in fata bolovanului e niste Rotala rotundifolia clasica, e usor roz. In spatele Myriophyllum-ului e Rotala rotundifolia "red". O poza de aproape:
Ai intuit corect, in stinga e Ludwigia repens "rubin"  .
Zau iti spun, da' tu sigur chemi zeii sa-ti aiba in paza plantele
Diferentele de culori de la verde la rosu parca citisem ca sunt date in functie de intensitatea luminii.
LE: Auzi, vino in Iasi o luna asa, iti ofer masa/casa/tot ce trebuie, numa' sa-mi binecuvantezi plantele
|
 |
|
|
|
Ce inseamna ca vrei sa-l treci la super acvariu? Daca te referi la aquascaping, probabil ca glumesti.
Ce volum are? Filtrul ala de 100 litri pe ora e ca si cum n-ar fi? Ai ciclat bazinul? Ce lumina ai acolo? Cumva o veioza pusa in spatele acvariului?
Taietura lambriului sau ce ai folosit ca sa incastrezi acvariul mie nu imi da senzatia de rustic ci de taietura cu barda si ochii inchisi...
Esti inregistrat acusi de 2 luni pe forum...ar fi trebuit sa fi retinut niste chestii in tot acest timp.
|
 |
|
|
Eheim substrat pro gasesti la zoomania, cutie de 250 grame la 30 si ceva sau 30 de lei. La arcapet nu stiu daca are. Intra pe arcapet.ro si suna la nr de telefon de acolo.
Referitor la mancatul din mana, o va face, dar dupa ce se obisnuieste cu tine. Si al meu primele 2-3 saptamani a fost mai fricos, acum ma musca de deget ceva de speriat cand ii dau larve
Gasesti la zoomania, de la tetra, se cheama Tetra Delica Bloodworms. Al meu haleste grozav de bine asa ceva. In rest ii mai dau Hikari pentru betta si sera bettagran (astea le gasesti si la arcapet).
|
 |
|
|
Buretele e material filtrant mecanic, adica retine impuritati. Fiind asa grosier, nu e tocmai cel mai propice mediu pt ancorarea bacteriilor. Va contine si bacterii, dar nu cat un material filtrant biologic special facut pt asa ceva.
Eu as pune doar o bucata de burete care sa mai domoleasca un pic jetul si sa retina impuritati mari si in rest niste bile de substrat pro eheim. Apropos si acum tot prea mic mi se pare debitul
Eu te sfatuisem sa iei un hang on, caci incape mai mult material in el, dar de acum asta e.
|
 |
|
|