Author |
Message |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 22:24:22
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
mihaibaciu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/cc4af25fa9d2d5c953496579b75f6f6c.jpg)
IP:
|
Salut,revin si vreau sa va povestesc despre noul acvariu care il am.
As vrea sa il si trec la super acvariu acolo daca e posibil,nu stiu, asta decideti voi,
Am de specificat,ca o sa mai pun niste pietre inautru pentru a face niste ascunzatori pentru pestirori mici ce vor veni pe lume.nu stiu o sa gasesc eu un mod de a le aranja incat sa arate cat mai bine.
Mai e de spus ,ca o sa vedeti marginile vitrinei in care este incastrat acvariu , o sa le vedeti taiate un pic aiurea,asta este pentru ca am vrut sa aibe un aspect mai vechi ,mai rustic.
Vreau sami iau un filtru de 3-400 l pe ora,asta se va intampla in cel mult 3 sapt,si nu stiu ,la un acvariu e 78 de l cat are acest acvariu ar ajunge acel filtru sau trebuie sa il las si pe acesta actual?[acesta este de 100l/h]
As mai dori sa aflu daca cineva are bunavointa sa imi mai dea si mie cateva plante .[cel mai bine ar fi din Focsan]
Bun,acum sa trecem si la speciile de pesti:3 tetra pinguin[sau cum se mai spune pesti pinguin],1 hoplo de aproximativ 10 luni[are in jur de 10 cm],1 carasel auriu de 5-6 cm,un peste zebra [o sa il dau pentru ca nu poate trai singur ,dar totusi pana acum a facuto],1 rechin argintiu,are cam 7 cm,2 platy,2 female xipho si 1 mascul xipho si 2 barbus.mai am si 2 melci pomacea.
Plante:am niste plante simple ,stiu ca nu sunt cu pretenti,dar nu stiu cu exactitate cum se cheama,asta e ,nu am reusit sa aflu.
Am pus niste poze
|
|
|
 |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 22:26:21
|
mihaibaciu
Member
IP:
|
cateva poze
|
|
 |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 22:26:51
|
mihaibaciu
Member
IP:
|
acesta este pestele,hoplo care are 10 luni
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2012 23:13:59
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ce inseamna ca vrei sa-l treci la super acvariu? Daca te referi la aquascaping, probabil ca glumesti.
Ce volum are? Filtrul ala de 100 litri pe ora e ca si cum n-ar fi? Ai ciclat bazinul? Ce lumina ai acolo? Cumva o veioza pusa in spatele acvariului?
Taietura lambriului sau ce ai folosit ca sa incastrezi acvariul mie nu imi da senzatia de rustic ci de taietura cu barda si ochii inchisi...
Esti inregistrat acusi de 2 luni pe forum...ar fi trebuit sa fi retinut niste chestii in tot acest timp.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2012 09:06:11
|
mihaibaciu
Member
IP:
|
da acvariu a fost ciclat
lumina:am deocamdata un neon de 16 w,dar o sa imi iau unul mai mare
daca asa credeti,o sa aschimb acele margini
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2012 11:52:46
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ai facut teste de apa? Cat timp a stat acvariul fara pesti? Ai pus ceva sursa de amoniac in timpul cat a stat fara pesti? Esti sigur ca-i ciclat?
Eu te-as sfatui sa pui urgent un filtru mai mare. Un extern ti-as sugera, daca nu, macar un intern bun cu ceva volum mai mare. Eventual un intern pt filtrare mecanica si un hang-on cu material biologic...asta daca n-ai bani de un intern. Inca n-ai zis ce volum are acvariul.
Si mai baga niste plante in el.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2012 13:16:49
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
@stefanp A zis copilul, nu mai da asa tare  , are 78l.
@mihai Dupa cum ti-a mai zis colegul stefan, ar trebui sa stii ce este aceea o ciclare dupa 2 luni pe forum. Ti-as recomanda sa te apuci serios de studiat, nu vei realiza nimic doar cu sfaturi punctuale, strict la obiect. Stiu ca ai 14 ani (sper ca nu gresesc), dar asta nu este o scuza. Spor la studiu
|
|
 |
eugen.popp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2012 15:10:46
|
eugen.popp
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/146997515494cf9ab6ab3b.jpg)
IP:
|
Salut!
Chiar daca este mai bun un filtru extern, la 78l te poti descurca lejer si cu unul intern, dar acesta trebuie sa fie clar mai mare! Eventual, cand iti iei un filtru mai mare, sa le pastrezi pe amandoua.
Apa este destul de tulbure, iar asta poate insemna 2 lucruri: ciclare defectuaosa (pe ce tot insista Stefan) sau filtrare insuficienta (pe ce insista tot Stefan).
Acvariul este slab plantat si ai nevoie de mult mai multe plante. Iar acele plante or sa aiba nevoie de mai multa lumina. La acvariul tau ti-ar trebui cel putin 2 neoane de 18.
Cand o sa il plantezi si o sa ii iei inca un filtru, calitatea apei si aspectul general se vor imbunatati semnificativ.
|
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2012 19:36:32
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu vazusem in primul topic volumul, scuzele mele.
Eu as merge tot pe un filtru extern (cum am mers si la acvariul de 40 de litri, pe un jbl e700), desi e mai scump, stai fara griji pe urma.
Daca nu, ori un filtru intern mai mare, dar ceva care sa traga apa de jos si sa o treaca prin toate materialele (asta implica sa aiba si ceva volum pentru materiale filtrante...ca daca are doar un burete si ala grosier...). Zic sa traga apa de jos si nu prin laterale pentru ca la acvariul mare, am si un intern (resun sp1200) care trage apa prin laterale iar fantele sunt de jos pana sus; problema fiind ca trage mai mult prin fantele de sus iar ce e jos nu prea are treaba. Sper ca intelegi ce vreau sa spun.
Alta varianta, care personal mi se pare mai buna si am zis-o mai sus, ia un hang-on in care sa pui doar material filtrant biologic (si un burete pe teava de in ca sa nu intre mizerii si sa colmateze materialul) si un filtru intern mai mititel pe care sa il folosesti la circulatia apei si ceva burete plus material fin pt filtrare mecanica. Pe asta il speli cand vrei tu, iar la hang-on nu umbli deloc.
In felul asta sa ai o filtrare si mecanica si biologica cat mai buna posibil. Si de asemenea, cat mai putin spatiu ocupat in acvariu.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
mihaibaciu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/03/2012 09:31:31
|
mihaibaciu
Member
IP:
|
miam pus un nou neon de 20 w
|
|
 |
adi-mures
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/03/2012 10:34:28
|
adi-mures
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a8d2795765fb6a8659fd48d8ca7eb888.jpg)
IP:
|
1. modelul tau rustic,chiar daca nu ti-a iesit cum trebuie,nu trebuie sa ne placa noua,trebuie sa iti placa tie(noi iti dam doar sugestii)
2. daca nu ai asteptat sa ti se cicleze acvariul,macar pune niste colonii de bacterii le gasesti la petshop
3. ai nevoie neaparat de un filtru bun-extern,dar daca nu ai bani,e bun si cel intern(neaparat sa fie cu putere mare)
4. pestisorii-renunta la tetrazone neaparat,nu se potrivesc cu carasul tau,nici cu xipho,si cu betta care vrei sa il cumperi nu merge de nici o culoare !
5. Baga plante,multe plante+substrat,ca nu prea ai acolo.
Ape limpezi si pestisori fericiti !
This message was edited 3 times. Last update was at 27/03/2012 10:36:03
|
|
 |
|