| Message |
|
|
Absolut superb
|
 |
|
|
|
Pai depinde si ce plante doresti sa pui in acvariu.
Niste plante easy ar creste ok si cu 24 de W. Tinand cont ca probabil net ai vreo 50 de litri de apa, raportul ar fi undeva la 0.5 w/l. Eu am crescut plante easy destul de bine cu 0.4 W/l
Totusi daca vrei ceva mai pretentios, vezi ca pe dimensiunea ta (60 cm lungime) sunt lampi hailea in comert, 2x24W (adica loc pentru 2 neoane de 24 W), T5. Vin cu 2 neoane roz incluse (cu un spectru destul de ok, din ce au zis niste "neni" cu experienta) . Daca nu iti place lumina in totalitate roz, poti sa combini unul roz cu unul alb.
Dar daca vrei sa pui lumina mai puternica si plante mai pretentioase, trebuie sa ai si o sursa de co2 si fertilizare lichida.
|
 |
|
|
Vezi ca manado se gaseste si la pungi mai mari
E adevarat ce zice scorpionul, e cam usor si te chinuiesti cu el la plantare, pana fac plantele radacini si se fixeaza in substrat. S-ar putea sa injuri un pic la inceput
Cu o penseta cred ca iti va fi mai usor. Am in plan de ceva timp sa imi procur una si sa vad cum merge.
Insa din ce am citit, are o structura buna pentru fixarea bacteriilor si ajuta in stabilitatea bazinului. De asemenea permite o circulatie destul de buna a apei prin substrat.
|
 |
|
|
|
Din experienta mea cu moss-ul (nu foarte lunga) si din ce am mai citit de pe la altii nu se indeasa in mod special daca il tunzi sau nu, insa il ajuta tunderea caci ajunge lumina si la partile batrane, care sunt acoperite odata cu masa verde noua.
|
 |
|
|
|
Ca sa te lamuresti cu pietrisul. Dupa cum ii spune numele, trebuie sa fie pietris (adica pietricele), nu nisip. Nisipul e prea fin si nu circula apa (impreuna cu oxigen,nutrienti) pe la radacinile plantelor si acestea vor muri.
Daca e granulatia prea mare (dimensiunile pietricelelor), cum ti-au spus colegii se va aduna mancare pe care nu o mai poti scoate si elimina toxine.
O granulatie de 1-2 sa zicem 3 mm, e numai buna. Incearca sa il iei de o singura culoare, cat mai natural. Ceva maroniu, negru, gri...
Legat de plante, baga cat mai multe poti la inceput. Te vor ajuta din mai multe puncte de vedere. Ar fi bine sa fie plante usoare, care sa nu aiba pretentii.Vallsneria, echinodorus, cabomba, elodea, cryptocoryne, anubias, microsorium, ludwigia s.a.m.d.
Legat de filtrul cascada, depinde si la ce inaltime il pune, ce debit are, cu cat material filtrant il indeasa...si e posibil sa nu valureasca apa prea tare incat sa scoata tot codoiul...
|
 |
|
|
|
Ba pot sa vina cu oua de melci foarte usor si de la petshop. Oricum, niste melci nu strica. Te mai ajuta si la ciclare.
Legat de plante, eu te-as sfatui sa cumperi de la colegii de pe forum. Sunt mai ieftine si muuult mai sanatoase/frumoase decat la petshop. Ca si recomandare, te indrum spre userul "Rebella", insa am vazut plante foarte frumoase si la alti colegi forumisti.
Ai grija ca nisipul ala sa nu fie prea fin. 1-2-3 mm ar fi numai bun. Nici prea mare nu e recomandat.
|
 |
|
|
E vorba despre melcii "comunitari" pe care ii are cam oricine, caci ajung inevitabil in acvariu cand aduci plante.
Am citit ca se inmultesc peste masura atunci cand au parte de mult detritus, adica multa mancare. Daca nu, stau si ei mai linistiti. In acvariile mele, n-am probleme cu ei, ba chiar sunt din ce in ce mai putini si am grija cand fac curat sa nu arunc niciunul 
|
 |
|
|
|
Eu as zice ca orice melci sunt benefici pentru acvariu, atat timp cat nu sunt in exces.
Mai mananca un detritus, mai curata un geam. Cei de substrat il mai aerisesc.
|
 |
|
|
@Porcu':  M-ai prins, mi-s dragi plantele rosii  Numa' ca la mine nu-s asa rosii, ca deh si subsemnatu' nu-i asa de priceput. Referitor la tufa de macrandra, o mai tarai eu cum o mai tarai acum, insa intr-un viitor resetup (stabilit in octombrie) am sa incerc sa imi mut standardul ceva mai sus. Pana atunci, mai
@scorpionul: Acusi acusi ne arata pramaritul rezultatul muncii
|
 |
|
|
Foarte frumosi si pestii cat si ansamblul.
Zau felicitari
|
 |
|
|
Astazi am luat testele
Doar pentru po4 si fe, caci potasiu am inteles ca nu mai aduce importatorul deloc, cica nici nu s-ar mai fabrica... Si daca tot am fost la cumparaturi, am luat si un litru de ferropol, caci e pe duca si sa nu ma mai prostec cu cate 250 de ml. Mancare pentru pesti, tot varsat, tot la pret super. Din nou recomand Arca Pet, pentru cei din Iasi.
Bun. Intrebarea mea e cand sa fac testul de fe. Eu adaug dimineata ferropol inainte de aprinderea primei ture de lumina si dupa-amiaza ferropol 24, inainte de a doua tura de lumina. Cum as putea sa fac testul (in ce perioada a zilei), ca sa nu fie influentat de adaosul de fe din ferropol? Eventual sa pun dimineata si ferropol si ferropol 24 si sa fac testul a doua dimineata inainte de adaos?
|
 |
|
|
|
Salutare, bine ai venit!
Ti-as da cateva sugestii:
1. Pune pietris in acvariu, va arata mai bine. Daca nu, profita de faptul ca n-ai nimic pe jos si aspira mizeriile depuse, caci e foarte usor in conditiile actuale. Iar mizerii alea care stau sunt sursa de amoniac.
2. Pune apa mai multa in acvariu.
3. Schimba buretele cu un filtru mai bunicel.
4. Cum a zis si colegul, schimba plantele din plastic cu unele reale. Dar vei avea nevoie de substrat.
|
 |
|
|
Mersi pentru grija faraoane, sa nu ma surmenez cumva
In ultima poza, tot rosie in fata macrandrei ce e?
|
 |
|
|
|
Aveam in jur de 0.4 W/litru pana acum, si acum ar fi undeva aproape de 0.8. 2x39W la cred eu 100 litri net. (124 e brut)
Oricum, 0.8, cum am zis, doar 5 ore pe zi. In rest 0.4 w/litru
LE: Ca raspuns plantele au inceput sa formeze bule. Ma rog, nu e perlare cum au "baietii mari", dar pe partea de sus a plantelor (mai aproape de lumina), pe ludwigia si pe cea verde din spatele ludwigiei si didplisului (am uitat cum o cheama) au aparut multe bule.
|
 |
|
|
|
Impins de cuba care ma cam supara si de incurajarile lui Porcu', ce a zis ca nu e un risc prea mare vis-a-vis de alge, in seara asta am adaugat al doilea tub in lampa, cel roz de la Hailea.
Va functiona doar una din perioadele de iluminare, cea de 5 ore. Restul de 4 ore, vor merge doar cu un singur tub (osramul).
Vizual vorbind, arata mai bine iluminat asa. Sper sa nu fie probleme si cuba sa fie mai multumita. Va tin la curent.
|
 |
|
|
Am vrut sa intreb daca-i alga, da' am zis ca n-are ce cauta in piramida Prea Maritului
Ce s-a intamplat cu ea? A disparut singurica?
Referitor la poza...ma uit la macrandra mea si ma uit la a ta si cred ca ma duc sa dorm un pic sa ma linistesc
|
 |
|
|
|
Nu stiu daca e nevoie sa dai bani pe ea. Eu am folosit o sarma ceva mai lunga decat furtunul si la un capat pus o bucata de carpa, sau burete sau ce am la indemana; prins bine ca sa nu se desprinda si sa ramana in furtun.
Bag capatul liber al sarmei pe furtun si cand trag, celalalt capat cu carpa sterge tot jegul din interior. Si gata.
|
 |
|
|
Nu stiu daca e chiar asa iesit din comun. Cred ca doar e foarte obisnuit cu stapanul si probabil crede ca ii da de mancare.
Dar de remarcat ca arata bine bettanul
|
 |
|
|
Este moss, este si riccia dupa cum se vede.
Atunci poate incerc sa-i las asa. Deocamdata sa duca sarcina. Din ce am inteles tigerii au probleme in a duce la termen progeniturile...si daca se mai si sperie de Grigore din cand in cand.
Vedem, va tin la curent
|
 |
|
|
|
Pai tocmai, e pacat de banii aia.
Bine, eu am pus tigerii pentru ca nu puteam sa ii tin in acvariul cu creveti...altfel n-as fi tinut creveti langa bettan.
In ceea ce priveste crystal red shrimp, am citit si ca sunt ceva mai pretentiosi decat alti creveti, cum ar fi rcs ii.
|
 |
|
|