| Message |
|
|
|
Scoate carbunele si baga ceva material biologic.
De asemenea cred totusi ca e prea mic debitul acum..da-i o idee mai tare totusi sa circule apa prin acvariu. Parerea mea.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Myriophyllum tuberculatum era in mare forma atunci, a si inflorit ....... cred c-o sa apara si poza cu floarea, sa le cada fata unora  ......
Hit me  Mi-am pus fata la loc, astept cu pieptul tare florile
In stanga myriophllumului ai niste rotala? Si mai in stanga ce e? Ludwigia rubin? A dracului de rosie e...
|
 |
|
|
|
Recomand userul "Rebella" daca vrei sa cumperi de pe forum (si e mai indicat fata de petshop-uri).
|
 |
|
|
|
Ar trebui sa pui mai multe plante in acvariu...
Ce iluminare ai? Fertilizezi?
|
 |
|
|
|
Salutare si bine ai venit.
Intr-adevar, putine plante...Dar mai da-ne detalii despre acvariu si echipamente. Eventual intr-un topic jurnal la coltul incepatorilor.
LE: Acum am vazut ca ai facut topicul acolo.
|
 |
|
|
|
Tinand cont ca nu ai filtru, probabil ca e solutia cea mai buna sa fie acvariul steril pentru moment. Caci poti lua toata mizeria de pe fund fara batai de cap.
Cu un pic de flame moss cred ca te pot ajuta eu, dar in week end caci ma omoara facultatea zilele astea. Da-mi un pm pe vineri, sa nu uit sa tai si stabilim cumva sa ne intalnim.
|
 |
|
|
Frumos exemplar, sa-ti traiasca
Din ce am citit, o temperatura de 25 -26 grade e numai buna, caci la temperaturi mai mari i se accelereaza metabolismul si implicit ii scade durata de viata. Eu il tin pe Grigore la 25 de grade si pare sa fie multumit.
Sustin si eu ce a zis cristi, pune-i si niste plante in substrat, sau muschi pe o crenguta, caci se odihneste pe si prin ele. Al meu petrece o buna parte din zi odihnindu-se. Plante de suprafata am citit ca ar fi utile la constructia cuibului. Totusi eu as pune si ceva substrat, caci un acvariu "steril" pare cam trist. Ca filtru, iti recomand un hang-on, caci nu ocupa spatiu in acvariu. Eu am unul de teoretic 500 litri pe ora, in care am pus 2 bureti si 250 grame de substrat pro si nu face curenti incat sa-l deranjeze, iar volumul filtrant e mai net mai mare/calitativ fata de un intern minuscul cat sa incapa intr-un acvariu de asemenea dimensiuni.
18W dpdv al luminii s-ar putea sa fie cam multisor...
Legat de femela de beta, am citit ca se pune doar in timpul imperecherii, in rest masculul stand singur.
De mancare al meu primeste si apreciaza hikari, sera bettagran si tetra bloodworms jeleu.
Sare am citit ca ar fi recomandat sa se adauge putin, dar nu cred ca se va pupa cu plantele daca pui.
|
 |
|
|
Mai intai testeaza bettanul cu niste creveti mai ieftini, 2-3 rcsi. Tigerii sunt 12 lei bucata, nu cred ca vrei sa-ti haleasca cateva zeci de lei intr-o zi
Eu i-am pus pe astia care ii aveam caci oricum erau sortiti mortii daca ii lasam in acvariu cu rcs. Am asteptat aproape 2 saptamani sa ma asigur ca Grigore nu atenteaza la ei si pe urma am completat.
Ti-am trimis pm-ul.
|
 |
|
|
|
In acvariul in care am zeolit in canistra, am facut un test de apa si gh ul e 14.
|
 |
|
|
Pai decat sa astepti la mine, mai degraba iti dau numarul de telefon al lui Dan si cumperi de la el exemplare mature.
Eu am cumparat ieri cateva bucati, ca sa refac gasca de 6. Deci are pe stoc.
Daca vrei, iti dau un pm.
Mersi pentru aprecieri
|
 |
|
|
Imi pare rau sa aud de pestisorii tai...ciudat un gris asa agresiv, din ce am citit pe net, n-am intalnit intamplari de genul....
Oricum, sa dea Domnu' sa fie astia sanatosi.
Plantele intr-adevar par sa fie foarte ok (cel putin ochiul meu de neavizat asa vede  ). N-ar fi rau daca le-ai mai organiza un pic in tufe in spate
|
 |
|
|
Mersi.
Am cam renuntat la ideea unui extern pentru borcan, pana la urma e ok hang-on ul...nici sa ma leg la cap fara sa ma doara nu vreau
Oricum, de ceva, te anunt. Mersi mult
|
 |
|
|
|
Acvariu are 70 inaltime? A se tine cont ca t8 urile nu prea penetreaza asa mult (din ce am citit "p?" net).
Urmeaza ce ti-a zis scorpionul (parca). Fa-ti o instalatie care sa duca pana la 1 w/l , dar cu posibilitate de a aprinde la inceput mai putine neoane. Mergi pe plante easy, inveti cum sta treaba si pe viitor daca va fi nevoie mai aprinzi si celelalte neoane.
Pentru plantele care le-ai scris acolo (a doua vallisnerie e "spiralis") nu cred ca ai nevoie de 1 w/litru. Pe de alta parte (nu mai retin tot topicul), daca n-ai niste co2...degeaba le dai lumina din belsug. La fel si cu fertilizantii...
|
 |
|
|
Da-l naibii de aranjament...ai un myriophyllum de imi cade fata
|
 |
|
|
Miroase a reclama?
|
 |
|
|
Eu sunt de parere ca nu-i tocmai cea mai buna alegere vis-a-vis de filtrare. Din mai multe puncte de vedere:
1. Doar un singur material filtrant s-ar putea sa fie problematic chiar si la clatire. De asemenea probabil e un burete cu porozitate destul de mare in care nu se ancoreaza foarte multe bacterii.
2. 200 litri pe ora iarasi mi se pare putin. Asta e probabil debitul pompei, dar buretele se mai colmateaza...va fi mai mic debitul real.
Ca o idee, eu la un acvariu de 42 de litri brut, am un extern jbl 700. La borcanul cu betta de 5 litri am un hang-on de 500 l/h ( http://accesorii-acvariu.ro/index.php/filtrare/filtre-hang-on/jhbl-601.html ) si desi zice ca are 500 litri pe ora, nu imi face curenti prea puternici in acvariu.
Eu te-as sfatui sa iei un hang-on, sa nu ocupe loc in acvariu si in care sa pui si burete pt filtrare mecanica si ceva material filtrant biologic (eu am pus eheim substrat pro). Asa poti spala buretele fara sa-ti faci prea mari griji in legatura cu deciclarea, caci ai substratul biologic colonizat la care nu umbli.
|
 |
|
|
|
Mai pune apa in el, cam mare distanta de la apa pana la buza sticlei.
Si poti scoate piatra de aer, scoate co2-ul necesar plantelor.
Bine ai venit !
|
 |
|
|
narcis wrote:Isi vor reveni, ai rabdare cu ele, asa se intampla dupa replantare, separare, eu le alerg prin acvariu dupa ce le separ de pui si le tai radacinile cam 3, 4 saptamani (nu chiar toate). Parerea mea este ca pana nu isi dezvolta bine radacinile nu se dezvolta nici planta(blixa), cel putin eu asa am constatat.
De acord, fara radacini...cam greu deasupra lor, dar asta zic ca de la un moment s-au "intors pe dos", desi inainte mergeau mai bine. Mai astept, momentan e bine ca nu mai se "plimba" prin acvariu.
vereb wrote:Sper sa nu te puna Domnul, sa fii plecat la Falticeni intre 11-13 aprilie . Voi fi in Iasi, as vrea sa-ti vad live acvariile
Pastele cade pe 15 cumva? Probabil pe 13 plec, deci pana atunci sunt in Iasi...cel putin asa cred pt moment
Ne auzim atunci si daca nu sunt plecat, cu cea mai mare placere
P.S.: Sa ma anunti de inainte sa fac curat in acvarii si in casa
|
 |
|
|
|
Eu te-as sfatui sa faci asa.
Cumperi urgent pietris mai natural (maro, negru, de rau etc. dar nu colorat), un filtru (un hang on ca sa nu ocupe loc in acvariu, in care sa pui un burete si in rest niste material filtrant biologic, gen eheim substrat pro; gasesti toate astea in petshop) si un flacon de jbl filterstart.
Scoti bettanul din acvariu intr-o oala timp in care arunci pietrisul vechi, il pui pe asta nou (spalat in prealabil), ceva plante (cum am zis niste moss, riccia, elodea, mai cauta pe net plante easy si mici; gasesti de cumparat pe forumul nostru), bagi apa statuta de o zi inainte. Filtrul il umpli cu ce ti-am zis mai sus, pui ca prim mediu pe care il intalneste apa buretele (sa prinda mizeriile) dupa care substratul biologic. Flaconul de filterstart il storci in burete si celalalt mediu filtrant si dai drumu la filtru.
Bagi pestele inapoi in acvariu si faci schimburi zilnice de apa, sa zicem un 3 litri, primele 2 saptamani. Dupa care la 2-3 zile iar dupa vreo 4 saptamani ajungi la un schimb pe saptamana.
Ca sa iti fie mai usor si daca dispui de bani, cumpara teste pt apa (pentru nh4 si no2) ca sa vezi cand s-a ciclat acvariul si cand si cum sa faci mai exact schimburile de apa.
P.S.: Ce lumina ai?
|
 |
|
|
Multumesc Dragos
|
 |
|
|