[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Te-ai uitat cat costa bazinul din link? Cu 600 faci ceva mai bun decat 60L

Cu lumina si filtru extern
Tocmai ai luat un betta si un acvariu de 12L. Astazi vrei unul de 60 cu neoni, tiparul spune ca peste o sapt o sa ai neoni si vei vrea altceva. Probabil o sa bagi si altceva cat de curand si o sa suprapopulezi un bazin f mic.

Sunt banii tai faci cum crezi
Tot nu este afacere. (chit ca il iei de pe olx, nu este vb ee bani, vb de chinuit pesti)
Decat sa dai banii pe un acvariu de 60L cu capac si o prostie de filtru intern, cumpara mai bine:
https://www.hornbach.ro/shop/Acvariu-sticla-100-x-40-x-40-cm/3477405/produs.html

Ce vreau sa iti spun, acvariul de 60L, este un acvariu mic, desigur comparativ cu cel pt betta este un acvariu mare. Dar tu vrei alti pesti acum si pt aproape orice vrei este mic. Nu te vad cu un plantat de 60 cu creveti si rasbora.

Ia mai bine un acvariu la 160-200 L, cel din link este f bun pt tine, ia un filtru extern sh de pe forum de aici, gasesti ceva la 150-200 lei, pt inceput. O lampa de se agata/clipseaza pe marginea bazinului si esti ok. Poti in el sa cresti mai multi pesti fara sa ii chinui.

Nu faci mare lucru cu cel de 60. Este prea mic pt un acvariu comunitar si esti la inceput, o sa vrei tot felul de pesti. Poate doar sa pui betta ul in el.

Succes,
Treaba serioasa

Mult succes cu proiectul tau
Salut Sorin,

Este foarte ok acvariul achizitionat, conteaza ce vrei sa pui in el.

Acvariile AquaPro ( MP ) - sunt acvarii Eheim deci ai un acvariu bun la un pret decent. Conteaza cat de pretentioase sunt plantele pe care le vei alege ca sa se poata evalua lumina din dotare.

edit: cam mult nisip, inteleg eu gresit, 20kg nisip + subtrat aquabasis ( probabil inca 10kg )? Cu 30 de kg o sa ai un strat cam adanc in acvariu.

Succes,
Gabi C wrote:Imi permit sa mai pun odata poza de pe pagina cealalta

O ratam! Super poza, foarte tare momentul surprins .. sunt incredibile pozele pe care le faci, asta este de National Geographic!

zamolxes wrote:
il recunoaste cineva ?

Eu nu am reusit ) sa vedem ce zic oamenii cu "ochiul format"
um02122 wrote:
Antecume wrote:Broscoiul asta a iesit din mormlocii aia?
Urat mai e.

A face only a mother could love.

Haha f nimerita expresia asta ))
Salutare,

Bine ai venit.

Platforma forumului nu permite diacritite, pentru a putea intelege mai bine postarile tale, este bine daca eviti folosirea lor. ( eventual baga un edit la postare si inlocuieste diacriticele).

Felicitari pentru rabdarea avuta cu ciclarea, volumul de apa este mic, este usor sa schimbi cat mai multa. ( 5L / sapt ). Daca o sa reamenajezi acvariul, in mod normal o sa-l dai peste cap si vei avea o mini-ciclare, vezi eventual de unul mai mare si il amenajezi pe acela cum doresti, este cam mic la 12L.

Filtrul din burete se spala doar cu apa din bazin.
zamolxes wrote:Alga aia cred ca e cyno. Scapi de ea ... natural .

Felicitari.

Super poza de la #26, melcul pare din aur ... f tare
Salut,

Multumesc pentru informatii

Am zis sa pastrez denumirea comerciala, m-am documentat un pic si am mai citit din posturile de pe forum legate de subiect, da, este o hibridizare ceva la mijloc si astia sunt niste metisi si treaba ca isi pierd culoarea este cauzata de o problema genetica.

Dar am zis sa le zic asa ca la inceput erau negrii si vanduti ca blackmoor, povestea lor e mai ciudata, i-a cumparat tatal meu din impuls, fiind cu nepoata la cumparaturi (the same old story) eu avand acvarii cu ceva mai multe dotari, i-am incropit ceva, mai tarziu un upgrade si tot asa, acum am avut un pic de timp, am putut sa trec mai des pe la el si l-am decorat un pic mai bine (colant, pietre, etc.).

Fiind luat din implus nici nu prea stiu bine ce si-a luat ) dar daca tot ma ocup de acvariul lui am zis sa il documentez cu un jurnal si sa aflu mai multe despre el.

Interesant daca in final se schimba toata ordinea, chiar ma gandeam la cel din prima poza ca fiind mascul )

edit: Cel din prima poza, daca e sa ma iau dupa ce am vazut la pescuit )) imi pare caras de delta si la fel, femela // Opinia de mai sus o am datorita comportamentului in acvariu. La inceput cei doi cu ochii bulbucati, erau identici ca marime si forma.

Update, poze individuale cu locatarii.

Ma intereseaza daca aveti o alta parere privind identificarea m/f, mai jos poze si constatarile mele:

Mascul blackmoor ( initial a fost negru tuci, acum este full auriu si s-a facut urias, toata ziua sta numai cu nasul pe subcozile celorlalti doi carasi, ceea ce ma face sa cred ca este masul + faptul ca are corpul mult mai mare, unde ceilalti au cozile mult mai voalate si mai mari iar corpul mai mic )
image

Femela blackmoor (cred - conform celor spuse mai sus):
image

Femela caras auriu (la fel, cred ca este femala, nu sunt sigur)
image
image

Hoplo (este doar unul din ei, pun si o poza de detaliu la inotatoarele din fata, cred ca amandoi sunt masculi):
image
image

Felicitari! Acum sa acopere vegetatia parte din templu si o sa arate superb!

smilie
Tare rau poza, arata f interesant.

Sunt f curios ce ai tu pe cochilie, nu prea arata a Aipatsia, ca am omorat si eu cateva din alea si le stiu moaca urata.

Am suprins un moment foarte interesant, hermitul albstru isi schimba cochilia si m-am gandit sa fac un clip.

Un mic foto-update:

imageimageimage

Arata foarte bine lucrarea pana acum, subscriu la ce a spus Koala privind masurile legate de overflow, distanta tevilor etc.

Iar poza face cat o mie de cuvinte

Succes,
Felicitari, foarte foarte frumos!

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: