[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MSI
Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
30, cred ca primul acvariu pe la 10-11 ani.
Ah, le-am mentionat doar pe cele mari ( cum este aceea din filmare ). Dar sunt mai multe stelute mici si albe, sa zicem de marimea unei monede de 5 bani.

Cele 3 mari vazute acum, sunt mai mari decat un capac de sticla de 10 L de apa si la venire erau cat o moneda de 50 de bani.

Cred ca le-am provocat acum inmultirea asta prin faptul ca in ultima perioada haresc mai mult. Iar momentul a fost provocat si de aprinderea led-urilor cu 15 minute inainte de filmare.

Am o anemona careia nu prea i-am acordat atentie cu mancarea si in ultimul timp incerc sa compensez ca nu merge bine deloc, scade in volum, asa ca am mai dat si pe langa anemona etc.
Un moment interesant filmat in acvariu.

Cand am bagat la inceput piatra vie in bazin au aparut in prima zi si au urcat sus pe pietre doua mini brittle star ( la acel moment, m-am documentat si am inteles ca asa fac ele cand se reproduc), Ei bine.. jumatate de an mai tarziu, cele doua au crescut ( de fapt sunt 3 maricele ) si ca la un semn toate trei au iesit din piatra, au urcat cat mai sus si ce a urmat puteti sa vedeti in clip:

Cam 8 ore, cand esti tu acasa si te uiti la el.
GeoCri3772 wrote:Stire de ultima ora :Azi am fost la Altex sa cumpar o priza programabila pentru acvariu ,am gasit una la 15 lei ,am programat-o sa functioneze de la ora 7:00 pana la ora 22:15 ,in ea am bagat neonul de la acvariu.
E ok sau se inchide cam tarziu(pentru pesti) ,eu zic ca ora 22:15 nu e o ora chiar deloc tarzie .
De la ce ora la ce ora o fi lumina in Thailanda sau in Cambodgia?

Depinde ce face a doua zi ))

Serios vorbind, sunt 15 ore de lumina, mult prea mult. O sa ai probleme cu algele. Incearca o perioada mai mica.
Mult succes cu noul tau acvariu.

Atentie la vasele in care ai pus apa la declorinat, daca sunt cele folosite in bucatarie si spalate cu detergent exista o sansa sa ramana urme de detergent pe care sa il bagi ulterior in acvariu, de preferat se folosec sticle de plastic ( cele de apa ).
Auu... frumoooos
Un acvariu superb. Felicitari Bogdan.

Eu am lipit cu mai multe marci diferite de superglue GEL (loctite, picatura, etc.) si toate sunt la fel, compusul este aceelasi Cyanoacrilat.

Nu am avut niciodata probleme cu ele, am lipit atat sub apa cat si uscat, sunt convins ca nu sunt toxice, mai ales ca am vazut super glue produs de Aqua Medic si este tot Cyanoacrilat (conform prospectului).

Spor

edit (disclaimer ) : Nu am lipit niciodata GSP, dar ma indoiesc sa fie o problema.
Surprinzator, am reusit sa fac o poza foarte clara si voiam sa va cer parerea, ce fel de pozi sunt acestia?

image
Ceva din apa

Poate ajuta niste carbon activ in sistem, sau o prefiltrare a apei cu carbon inainte de introducere .. desi e mai dificil de realizat pentru apa de la fantana
Testul folosit are un interval destul de mare 3 - 10, ceea ce lasa o marja serioasa de eroare.

Incearca testul cu apa de la retea si vezi cat iti arata, teoretic trebuie sa fie 7.5 (cam asa este PH-ul in Bucuresti conform buletinelor apa nova), asa faci un fel de calibrare.

Silviu Man wrote:Mai adauga apa, atit cit sa ramina numai vreo 2 cm pe margine.

Sunt de aceeasi parere cu Silviu.
Apar cam rar clovni la vanzare aici pe forum si din ce am observat cand apare ceva la vanzare in general este 1 singur exemplar.

Iti recomand sa iei de la Peti (aqua-life) sau tropheus, direct pereche.

Apropo, imi place acvariul tau, pune de un jurnal
Un mic update foto, un cadru interesant cu hermitul albastru (mai greu de pozat cel rosu, cum ma vede dispare ) )

image
image
image
image
Nice arata super acvariul
!
Mult succes cu acvariul, încearca sa nu bagi f multi pesti. Sper sa ai rabdare si sa ciclezi corespunzator acvariul.

Daca vrei sa faci o treaba buna ia cat mai repede un filtru extern sa il ciclezi direct cu cel extern montat.

Ps: încearca pe aceat jurnal sa pui toate intrebarile, este mai usor de urmarit asa, decat 10 postari diferite.
Parca luai neoni? S-a schimbat planul?
Gabi C wrote:Si o a treia poza tot de azi - un peisaj selenar ...

image

Genial melcu asta, imi place mult de tot.
Poate nu am eu un refractometru foarte grozav .. ocazional testez si cu el , poate exagerez cu meticulozitatea si pierd prea mult timp sa frec la el tot timpul, cu hidrometru la schimburi de apa, testez atat pe apa pe care o pun cat si pe apa pe care o scot, acum ca nu sunt sigur cat este, 1023 sau 1026, macar stiu ca este aproximativ aceasi salinitate.

As vrea un refractometru mai bun, este pe lista de achizitii.
Ma bag si eu in discutie, nu sunt asa scumpe cele doua solutii, le am pe amandoua.

Rareori folosesc refractometrul, este o chinezarie de pe aliexpress la 15 $ dar functioneaza ok, gasesc destul de dificil sa il folosesc tot timpul pentru ca ajung numai seara acasa, ok merge si la bec.. dar na ... mai bine la soare .. trebuie sa il calibrez tot timpul cu soutie de calibrare ca sunt convins ca nu ramane la fel (repet este o chinezarie de 15$ ... decenta ).. asa ca imi este mai la indemana hidrometrul pe care l-am verificat anterior cu refractometru si il verific constant cu apa preparata cu sare dupa retea, hidrometru care imi arata ok, consider aceptabil o gradatie abatere +-

Am o sticla de apa plata taiata, modelul patrat AC, pe care o folosesc pentru masuratori.

Stiu ce spui cu tensiunea artificiala care iti creaza usor probleme la hidrometru, dar acopera doar o gradatie, deci 1023 = 1024, si mai se adauga o gradatie datorata caldurii, tot timpul este mai cald decat 24-25grade la cat sunt calibrate ele. Deci 1023=1025 ... asta daca hidrometrul este verificat cu un refractometru.

Forum Index » Profile for MSI » Messages posted by MSI
Go to: