[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cingo171179
Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
detin dou tipiri de hrana congelata (artemia) una este achizitionata din magazin ambalata sub forma de blistere, iar cealalta am cumparato din piata de la un nene care a "pescuit" artemia din ghiol si a congelato el,
dilema e urmatoarea : dece pestani mei o prefera pe cea de adoua, se vede ca le merge mult mai bine, numai ca mirosul e ingrozitor, plus nu stiu cate de ok este, am incercat variata aceasta pt la artemia cumparata din magazin nu se dea nici o evolutie (ma referef inspecial la puiet)
i s-a facut rau de la pietrisul albastru

unchiul meu a crescut doi astfel de carasi, si nu au murit, dar locul lui nu e acolo.
citeste mai mult

accepta sfaturi

sunt cateva saituri care descriu scurt si la obiect cresterea viviparilor

pe scurt temp ideala 24*25 C ,mancare de 2 ori pe zi, intr-un acvariu de 30 l net nu depasi mai mult de 6-8 pesti (pt varianta cresterii ca la carte), inspecial daca ai xipho,
raportul de sexe atat pt gupii cat si pt xipho 3 femele la un mascul.
xipho e mai sensibil decat gupy in cece priveste calitatea apei, asa ca fa bine si baga un filtru intern
pt o dezvoltare ok iti recomand sa combini mancarea , o zi uscata o zi congelata sau vie (eu prefer congelata, e mai comod si mai sigur deact cea vie). pe perioada de "gestatie" hraneste femele doar cu hrana congelata sau vie , exceptand ultimele 3-4 zile cand vei administra hrana uscata. rezultatele vor fi spectaculoase
pui vor fi hrani de 3-4 ori pe zi pana la varsa de o luna
nu amestca varietatile de gupi (blue moscow cu red blond sau cu gupy imperiali), pui vor avea culor spalacite sau ciudate si nu vei scapa de ei, ceace va duce la supra populare, e valabil si pt xipho , nu amesteca varietatile speciei ,pot aparea efecte negative mai ales daca amesteci berliner cu toxido .

xipho ala corcit cu molii este de fapt xipho berliner

nu se imperecheaza cu molii

da search pe google : carte de acvaristica 1976

sau poti gasi daca foloseti strong ++ sau dc ++
eu i-am inmultit intr-un bazin de 22 l, fara nici un pietris, tehnica e destul de simpla, o plasa din cele care se folosete la izolatie, taita fie pe dimensiunile fundului de acvariu prinsa pe o rama, fie o tai un pic mai mare ca si cum ai face din ea un mincioc dar folosindute margine acvariului(plasa o prinzi de marginile acvariului cu carlige), fundul plasei trb sa stea cam la 2-3 cum fundul acvariunui.
apa cum ti-am mai spus in posturile anterioare 50% fiarta si racita , 50% aerata minim 12-24H , perechea se introduce de seara. poti pune ceva plate fie ele si artificiale , piatra de aerare, temp 24-25 c, in momentul depunerii trb sa fi ela un loc cat mai luminos, dupa trb sa acoperi acvariul .
cred ca la sectiunea vivipari gaseti o "caruta "de topicuri.
guppy se inmultesc destul de repede mai ales intr-un acvariu plantat, unde puietul are cum sa stea pitit, iar in scurt timp acavariul ar deveni supra poulat
de un an ma tot chinui sa scap de guppy si xipho duminica la piata , dandui la schimb pe mancare de pesti sau alte prostii, si tot mai am vreo 30de bucati de xipho
daca acum as fi incepator(nu iti imagina ca acum as fi prea departe ) as merge pe alceva (barbus,calistus, zebre, neoni,orice alceva nu vivipari )
1 nustiu daca becurile economice vor avea efectul scontat , da un search pe forum despre iluminat
2 nu cred ca doar aditia de co2 si tablete de fertilizare vor face plantele sa perleze , va trb sa mai pui intrebari si te mai documnetezi
aditia de co2 si fertilizanti se face in baza unor teste,
3 cel mai indicat este ca fertilizati sa fie adaugati individual, trb sa fie un echilibru intre fertilizanti macro(fier, potasiu.etc) si micro(esy carbo)
nu s-au inbolnavit de la schimbul de apa, daca apa avea clor in exces sau dif de ph ar fi fost mare ar fi dat coltul imediat, bola fi e datorita unei filtrari precare, stres provocat de durta de iluminare prea mare(barbusi mei daca las lumina mai mult de 6-7 ore, incep sa le paleasca culorile) , mancare in exces , ai luat pesti bolnavi.

legat de inmultire apa jumate bine aerata minim 12h, jumatate fiarta si racita, temperatura 24-25c, dupa depunere acvariu il tii ferit de lumina, sau acoperit(pana cand alevinii ajung la varsata de o luna) , hranirea dupa 2-3 zile de la eclozare, aerare piatra fina 3-4 bule, sau cel mai indicat "burerete bolborositor"
nu am folosit parakil nu stiu sati spun daca este bun, dar daca ai respectat instructiunile de folosire nu vad ce ar merge prost, faptul ca ia ridicat temp apei este ok, chiar daca faci schimb de apa la trei zile , apa din acvariu de carantina trb sa fie bine aerata, cu cat creste temp apei din acvariu cu atat nivelul de oxigen este mai scazut.
apatia poate fi semnul pt inceputul unei boli, un alt semn este plaoarea (dungile negre sunt mai decolorate), daca nu are semne externe vizibile (solzi exfoliati sau unflati, rani deschise), mutal intr-un alt acvariu si fai un tratamnet cu furanol , sau bai scurte de albastru de metil 1ml la 8-10l de apa (fiarta si racita sau declorinata 24 h) tratament recomandat mai mult pt boli externe.
ai cumva acvariul pozitionat langa geam? sau lumina soarelui bate direct in el?
un flitru extern este bun, dar si un filtru intern cu o capacitate de filtrate de 300-520 l/h este ff ok , iar costul nu depaseste 70-100 ron.
petele maro cred ca sunt un fel de alga.
acvariul pare deciclat, exista o fiola bio si nu mai stiu cum, se adauga in apa acvarilor dupa ce sau facut tratamente pestilor, fiola este pt refacera bacterilor din acvariu.
fa schimb 50%,apa, curata bine geamu si filtru(in apa din acvariu) inante de schim,
mai mult de asteptat daca se vede doar ca un punct, in timp va capata forma de triunghi, iar spre sfarsit de patrat, evolutia si numarul de pui sunt in raport de varsta femelei nr de nasteri si hrana (congelata ,uscata sau vie -de evitat daca nu stii sursa; o combinatie intre primele 2 e perfect, exceptand ultima saptama cand e bine sa mergi doar pe hrana uscata,
ph intre 7.4 -8
cred ca este un virus. maine reiau tratametul cu baktopur in bazinul comunitar, dar am sa si fac niste bai scurte cu albastru de metil si baktopur in forma concentrata o pastila in 8-10l (pe rand)

ce imi mai sugerati sa fac?

am sa atasez o noua poza
date acvariu
dimensiuni 60*30*35
echipat incalzitor aqua oane 100w, filtru intern evo aqauazonic 520l/h, iluminat 2*t8 15w , de ieri am adaugat si o piatra mica de aer
substrat aqua basis+mado+pietris
fertilizare feropol, feropol24, esy carbo, kalium -phosfo
pesti 6 barbusi (4 mici si 2 mai maturi),ro 6 calistus, 4 cori mici
plante nucus , valisneria, crypto

doi dintre barbusi unul adult si unul mic au ceva probleme (cel adult are coada un pic roasa, iar cel mic pareca ia sarit un solz)
cand am cumparat cei doi adulti nu am fost foarte atent la cum arata am constat acasa , (dupa cateva zile) coada roasa,
pui erau in perfecta stare, i-am studiat cu atentie cand i-am cumparat, acum un pare ca ia sarit solz

de ieri am inceput tratament in acvariu comunitar cu baktopur direct

am sa atasez si poza pt a-ma ajuta sa evaleuz starea lor si daca am ales tratamentul corect
nu trebuia sa scoti filtrele din acvariu, ci doar carbune activ din filtru, asta dac faci tratamentul in acvariu comunitar
daca faci tratamentul in acavriu steril iti trbuiesc alte achipamanet, fie filtru ,fie piatra de aerare +burete, incalzitor
pe durata tratamentului trb asigurata o aerare ff buna a acvariului
in mod normal dupa 8 saptamani devin activ sexual,
eu cred ca trebuie (posibil sa gresc) sa procedezi asa din motiv ca microbul poate exista in acvariul comunitar, si sa-l aiba si ceilalti pesti si sa se manifeste mai tarziu
1 -schimb de apa 20-30% daca nu ai facut schimbul saptamanal
2-scoti carbune activ si opresti aditia de co2 daca ai
3- adaugi furanaol,ridici temperatura la cat scrie pe prospect, schimb de apa dupa 3 zile 40-50%, daca infectia persita repeti tratamentul, schimb apa dupa 3 zile 40-50%
4-adaugi noi coloni de bateri pt filtru , daca in prospect scrie ca furanolul omoara bacterile din filtru , cum e in cazul bactopurului (produs similar furanolului )

poti face lucru asta si intr-un acvari steril.
mai da le inca o masa , dar nu fulgi ,incearca ce va congelat gen microviermi, artemia, spirulina, cyclops sau chirodromus (parca)

adica o masa fulgi o masa hrana congelata sau vie
ma indoiesc ca dezvoltarea le-a fost afectata datorita spatiului, daca in acvariu respectiv nu mai ai si alceva.

atat temp cat si hrana au un rol important.

pt o dezvoltare rapida pana la varsta de 2 luni se-tin la o temp de 26c si hranesc de 3-4 ori pe zi, din experienta iti spun cresc mult mai greu daca ii hranesti doar cu fulgi sau orice hrana de genu, le trebuie si hrana vie sau macar congelta, schimburi de apa daca acvariul este steril (fara plate) la 2-3 zile 30% din volum, daca este plantat o data pe saptamna 20%.
cred ca se refera la faptul ca prin schimbul de apa scade nivelul de nitrati

Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
Go to: