[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cingo171179
Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
mie , dar nu cred ca rezist apana la constanta )
atunci mai ai de asteptat ))
esti sigur de nr de zile? sunt saituri care spun ca poate dura chiar si 6 saptamani.
da cautare google pt o lucrare scrisa de florin molnar, acolo vei gasi mai multe detalii, chiar si despre cresterea puietului si viitoare incrucisari
reduc temperatura dupa nastere.
eu stiam ca se dizolva gabenusul fiert in puitna apa si 'supa' respectiva se da puitilor.
iar pentru a usura nasterea ridica temperatura apei la 28 de grade.
eu asa fac si am avut suces. apoi reduc temp apei pana la 25 de grade .
asa scrie pe cutie
am urmat sfatul si am cumparat micropureci congelati inbogati cu vitamine , iar rezultalele au fost uimitoare vizibile dupa numai o saptamana.
deasemeni in acvariu am introdus o piatra de aerare "setata" la minim astfel incat sa nu creeze un curent puternic care sa streseze puietul, plus schimbari ale apei 15-20% la fiecare 24H -max 48H, in acelasi timp am strans resturile alimentare de pe fundul acvariului.
inceraca sa o muti intrun acvariu singura, iar temperatura apei fa o de 28 de grade, asta o va ajuta nasca ceva mai repede daca femela e gestanta
gupy, xipho
am in cercat mai toate sfaturile cum sa ingrijesc pui, si rezultatele au fost dezastruoase.
1 ce fel de macare trb data (pana acum cea mai fiabila mi s-a parut galbenusul de ou si tubii maruntite, dejavantaj murdarirea rapida a apei) fulgi si mancare congelata nu le a priit
2 temperatura de 26 de grade nu pare sale fi priit
3 ce se recomanda filtru biologic sau piatra de aerare.(piatra i cam vantura prea tare.

helpp pls am pierdut 2 randuri de puiet nu vreau sa mai pierd altii.
multumesc
pai cand ai turnat apa in acvariu trb sa pui o punga peste pietris, iar peste punga o farfurie si sa torni apa cu grija in farfurie , din cate stiu substratul nu e toxic, apa se va mai limpezi in 2-3 zile, avand in vedere ca nu avut loc ciclarea acvariului s-ar putea ca pestii tai sa o patesca, incerca schimburi de apa odata la 3 zile cam 15-20 % din volumul acvariului,
cum deosebesc femele de mascului? am 4 zebre roz si nu stiu care sunt femele si care sunt mascului. si inco intrebare zebrele sunt compatibili cu gupy?
dupa 2 zile de la introducerea inclazitorului in acvariul cu maternitate "domnisoara" a nascut deci un alt factor important pe langa dimensiunile burtii este caldura. pui de xipho imi par ceva mai lenesi decat cei de gupyy, a trecut o saptamana decand sau nascut si abia au inceput sa se ridice la suparafata. stau toti ingramaditi int-run colt.
cred ca este vb de ciclare si ceva nitriti pt azi dimineatza am gasit si 2 pesti morti. o sa incerc sa fac schimburi de apa mai dese pana la reglementare. ceva substante dezinfectante??
am constatat ca pestisorii mei sufera din cauza lumini (neonului), guppy stau ca paralazizati pe fundul acvariului, gasga de tretra se ascunde intr-o nuca de cocos si par decolorati, in momentul in care sting lumina acvariului, toti prind viata, am constatat ca si cularea gasti de tetra a revenit la normal, neinul nu functioneaza mai mult de 5 ore intr-o zi. nustiu puterea neonului.
am si eu o femela de xipho , mie misepare patratoasa , am mutato in maternitate, de 2 zile si nimic, azi im montat si un incalzitor si l-am setat pe 26 de grade.
am o problema cu mascul de xipho care prezinta pe el niste brobonele albiciose, asemeni unor mici bule de aer, temp in acvariu este de 26 de grade 2 filtre unul aqua one 450l/h si unul shen zen 520l/h merg simultan doar 2-3 ore pe zi, apii doar unul singur non stop, acvariul este de 65 l ( colocatarii mai sunt 4 guppyy si cinci tetra micuti). pls help
schimburi de apa fac la 2 zile cu apa fiarta si racita si "filtrata" prin filtru de cafea de unica folosinta.(de hartie)

Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
Go to: