| Message |
|
|
mie , dar nu cred ca rezist apana la constanta  )
|
 |
|
|
atunci mai ai de asteptat  ))
|
 |
|
|
|
esti sigur de nr de zile? sunt saituri care spun ca poate dura chiar si 6 saptamani.
|
 |
|
|
|
da cautare google pt o lucrare scrisa de florin molnar, acolo vei gasi mai multe detalii, chiar si despre cresterea puietului si viitoare incrucisari
|
 |
|
|
|
reduc temperatura dupa nastere.
|
 |
|
|
|
eu stiam ca se dizolva gabenusul fiert in puitna apa si 'supa' respectiva se da puitilor.
iar pentru a usura nasterea ridica temperatura apei la 28 de grade.
eu asa fac si am avut suces. apoi reduc temp apei pana la 25 de grade .
|
 |
|
|
|
asa scrie pe cutie
|
 |
|
|
|
am urmat sfatul si am cumparat micropureci congelati inbogati cu vitamine , iar rezultalele au fost uimitoare vizibile dupa numai o saptamana.
deasemeni in acvariu am introdus o piatra de aerare "setata" la minim astfel incat sa nu creeze un curent puternic care sa streseze puietul, plus schimbari ale apei 15-20% la fiecare 24H -max 48H, in acelasi timp am strans resturile alimentare de pe fundul acvariului.
|
 |
|
|
|
inceraca sa o muti intrun acvariu singura, iar temperatura apei fa o de 28 de grade, asta o va ajuta nasca ceva mai repede daca femela e gestanta
|
 |
|
|
|
gupy, xipho
|
 |
|
|
|
am in cercat mai toate sfaturile cum sa ingrijesc pui, si rezultatele au fost dezastruoase.
1 ce fel de macare trb data (pana acum cea mai fiabila mi s-a parut galbenusul de ou si tubii maruntite, dejavantaj murdarirea rapida a apei) fulgi si mancare congelata nu le a priit
2 temperatura de 26 de grade nu pare sale fi priit
3 ce se recomanda filtru biologic sau piatra de aerare.(piatra i cam vantura prea tare.
helpp pls am pierdut 2 randuri de puiet nu vreau sa mai pierd altii.
|
 |
|
|
|
multumesc
|
 |
|
|
|
pai cand ai turnat apa in acvariu trb sa pui o punga peste pietris, iar peste punga o farfurie si sa torni apa cu grija in farfurie , din cate stiu substratul nu e toxic, apa se va mai limpezi in 2-3 zile, avand in vedere ca nu avut loc ciclarea acvariului s-ar putea ca pestii tai sa o patesca, incerca schimburi de apa odata la 3 zile cam 15-20 % din volumul acvariului,
|
 |
|
|
|
cum deosebesc femele de mascului? am 4 zebre roz si nu stiu care sunt femele si care sunt mascului. si inco intrebare zebrele sunt compatibili cu gupy?
|
 |
|
|
|
dupa 2 zile de la introducerea inclazitorului in acvariul cu maternitate "domnisoara" a nascut deci un alt factor important pe langa dimensiunile burtii este caldura. pui de xipho imi par ceva mai lenesi decat cei de gupyy, a trecut o saptamana decand sau nascut si abia au inceput sa se ridice la suparafata. stau toti ingramaditi int-run colt.
|
 |
|
|
|
cred ca este vb de ciclare si ceva nitriti pt azi dimineatza am gasit si 2 pesti morti. o sa incerc sa fac schimburi de apa mai dese pana la reglementare. ceva substante dezinfectante??
|
 |
|
|
|
am constatat ca pestisorii mei sufera din cauza lumini (neonului), guppy stau ca paralazizati pe fundul acvariului, gasga de tretra se ascunde intr-o nuca de cocos si par decolorati, in momentul in care sting lumina acvariului, toti prind viata, am constatat ca si cularea gasti de tetra a revenit la normal, neinul nu functioneaza mai mult de 5 ore intr-o zi. nustiu puterea neonului.
|
 |
|
|
|
am si eu o femela de xipho , mie misepare patratoasa , am mutato in maternitate, de 2 zile si nimic, azi im montat si un incalzitor si l-am setat pe 26 de grade.
|
 |
|
|
|
am o problema cu mascul de xipho care prezinta pe el niste brobonele albiciose, asemeni unor mici bule de aer, temp in acvariu este de 26 de grade 2 filtre unul aqua one 450l/h si unul shen zen 520l/h merg simultan doar 2-3 ore pe zi, apii doar unul singur non stop, acvariul este de 65 l ( colocatarii mai sunt 4 guppyy si cinci tetra micuti). pls help
|
 |
|
|
|
schimburi de apa fac la 2 zile cu apa fiarta si racita si "filtrata" prin filtru de cafea de unica folosinta.(de hartie)
|
 |
|
|