[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
dilema hrana  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

detin dou tipiri de hrana congelata (artemia) una este achizitionata din magazin ambalata sub forma de blistere, iar cealalta am cumparato din piata de la un nene care a "pescuit" artemia din ghiol si a congelato el,
dilema e urmatoarea : dece pestani mei o prefera pe cea de adoua, se vede ca le merge mult mai bine, numai ca mirosul e ingrozitor, plus nu stiu cate de ok este, am incercat variata aceasta pt la artemia cumparata din magazin nu se dea nici o evolutie (ma referef inspecial la puiet)

pestisoru meu de aur
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

parerea mea este ca cel de-al doilea tip de hrana este mai aproape de natura decat cel procesat industrial. De aceea pestii il prefera. Insa colectarea acestuia fiind facuta direct din lac este posibil ca aceasta hrana sa transmita si oarece boli. Eu as renunta la al doile tip si as merge doar pe primul. Daca pestii nu dau semne ca il prefera atunci as cauta alt tip de hrana congelata, dar procesata industrial. E mult mai sigura. Diversifica tipul de hrana. Eu dau la pesti 8-10 tipuri de hrana diferite. Si uscata dar si congelata

This message was edited 2 times. Last update was at 26/09/2013 13:35:55

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Congelarea distruge microbii, deoarece structura lor moleculara explodeaza la temperaturi negative.
- Bacteriile rezistente la frig nu ridica mari probleme, nu e cazul sa ne temem de asta.
- Singura potentiala problema ramane calitatea apei din care s-au recoltat artemiile... daca in apa aia erau, sa zicem, ceva metale grele, atunci si artemiile sunt pline de asa ceva. Asta e singurul risc!

- In ceea ce priveste apetenta pestilor pentru artemiile "naturale", te asigur ca tocmai mirosul lor pregnant este factorul determinant... pestii nu vad bine, asa ca se bazeaza pe celelalte simturi. O hrana care "miroase" este mult mai tentanta decat o hrana "inodora".
- Se prea poate ca procesarea industriala a artemiei sa mai "taie" din gust. Asa ca e de inteles de ce pestii prefera hrana naturala.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

hrana congela pt discusi ar fi mai ok? am pui de vivipari si ovipari

pestisoru meu de aur
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Eu orice tip de hrana congelata o pun intr-un miciog mic cu ochiuri fine si o dezghet sub jet de apa. IN felul asta se spala de gelatina si alte mizerii care pot exsita in calupul inghetat. Nu se aplica la mixuri gen hrana discusi la a caror preparare intra si produse pasta gen usturoi, spanac, etc.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc tuturor pt sfaturi.

pestisoru meu de aur

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: