[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cingo171179
Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
date acvariu 60*35*30 (parca) 55-58 l(65l brut) net filtru evo-aquazonic 500l/h (i-am montat un spray bar pt reducerea debitului) incalzitor 100w lumina 2 neoane de 15w un pink si un sunlight tot de la aqua zonic
substrat aqua basis+ manado
plante nucus valisneria si criptocorine
fertilizare ocazional feropol 24 2 pic o data la 3-4 zile si kalium photasium( cu ceva luni bune in urma frunzele erau patate si se gaureau) 5 ml o data la 15zile
nu am mai folosit esy carbo si feropol de aprox 4-5 luni
in ultimile 2-3 luni schimburi de apa odata la 15-20 zile aprox 30% (inrest doar clateam putin filtrul si completam cu apa)
pesti 6 sanitari, 6 barbusi si un ramirez

nenea ramirez prezinta o forma de pop eye unilaterala (descoperit ieri) , am facut schimb de apa aprox 30-35%, si am dizolvat o pastila de "bactopur direct" in acvariu, ce ar mai trebui sa fac. ceilalti pesti nu par a fi afectati de boala

in plus am descoperit niste melci mici, rotunzi si plati si fff urat mirositori cand ii spargi
salut si bine ai venit

wow wow wow wow super acvariu , si super "pivnita"
multumesc, dar din pacate bugetul nu va creste nici mai tarziu
ce ziceti de filtrul acesta pt un acvariu de 60 l
http://pet365.ro/products/Filtru-intern-Aquael-Turbo.html
astept si alte sugestii
o poza mai actuala
e ceva caracteristic speciei , deacea acvariul trb sa fie macar mediu plantat, pt ca femla sa se poata ascunda de insistenta mascului
temp de intretinere recondata este de 24-25 C(pt puiet) , nr de mese sa fie de 3-4 mese pe zi , peste o saptamna incerca cu ceva mancare congelata, pe care o treci mincioc sau ciorap tot 3-4 mese , sau jbl nobil fluid, ideal ar fi artemia proaspat eclozata ,

fara melci(parerea mea) , incearca sa aspiri fundul acvariului cu un furtun de perfuzie, schimb de apa max 20%(dupa a doua saptamana de la data la care ai inceput hranirea)) , si sa fie la temp apei din acvariu

timp de o luna e bine ca acvariul sa nu fie expus la ff multa lumina, mai ales cat ii hranes ti cu ou.

coloana de apa din acvariu sa nu fie mai mare de 15 cm (pana cand fac luna)
uite aici cateva exemple
http://pet365.ro/products/Filtru-intern-Eheim-Pick-Up-2008.html
http://pet365.ro/products/Filtru-intern-Hailea-RP.html

si eu am acvariu steril , dar nu am asa culori in apa nici dupa un schimb de 100%
acvariul este steril, deci prea multe bacteri nu prea o sa se formeze, decat in filtru, pt ca acvariul este steril schimburi trb facute mai des o data la 3-4 zile ,50% din cantitatea de apa, buretele il speli doar cu apa din acvariu (nu in acvariu)
froasa evolutie
uite un mic articol sper sa-ti fei de folos
nu ma prea pricep eu la melci dar cred ca 100 cum ai zis tu " e cam multi"
fa schim de apa la 3 zile cam 20-30%, ocazie cu care clateste burete filtrului
impuritatile sunt deorece in momentul in care ai turnat apa in acvariu nu ai pus in interior o farfurie sau o punga de plastic, care sa impiedice ridicarea impuritatilor de la substrat.(cel putin asa cred eu
uite aici un "copii paste" dintr-un articol al forumului

Standardul Industrial
Capacitatea de stocare de bazeaza pe relatia inci – galon. Pentru carasi aurii, oscari si alti pesti mari se folosesc 3 galoane de apa la un inci (coada nu este luata in calcul) (2,54 cm la 12 litrii de apa). Pentru ceilalti pesti tropicali de marime mica sau medie se foloseste un inci la galon (2,54 cm la 3,8 litri). Regula se datoreaza standardelor filtrelor folosite care au o relatie asemanatoare cu volumul apei. Desi ar fi fost mai bine ca standardele filtrelor sa fie corelate cu greutatea pestelui sau cantitatea de mancare ingerata de acesta, aceasta ar fi fost mai putin practica, asa ca atunci cand se spune ca un filtru este pentru 20 galoane (75 litri), el este calculat pentru stocarea specifica acestui volum de apa, fara a fi depasita.
Atat Axelrod si Dr. Schultz au specificat:” intr-un acvariu mai lat decat inalt, folositi un inci de corp de peste la un galon de apa. Folosind o aerare constanta, capacitatea poate fi triplata”, deci, in conditii mai optimale autorii au considerat ca 3 inci la galon este fezabila.
Cu cat aflati mai mult despre pesti cu ata regula asta pare mai lipsita de sens dar este un bun punct de plecare necesar sa scuteasca incepatorii de necazuri. De asemenea isi pierde aplicabilitatea la acvarii mai mari de 70 galoane (265 litri) dar pana atunci acvaristul, poate va stii mai multe despre pesti.

Calculul suprafetei
Calculul suprafetei are la baza rata de re-oxigenare a volumului de apa. Se bazeaza pe ipoteza ca adancimea bazinului nu e mai mare decat latimea acestuia (lucru rar aplicat). Multe formule exista, folosind un factor de corectie pentru marimea pestilor. Pentru factorul de corectie, Innes foloseste un grafic logaritmic pentru a arata relatia intre suprafata necesara si marimea pestilor pentru a le corela cantitativ. Pentru incepatori el foloseste 3 inci patrati (7.6 cm2) pentru Guppy, 18 (45.7 cm2) pentru Xipho si Platy si 20 (50.8 cm2) pentru Tetrazone sau pesti de 3 ½ inci. O alta corelare citita a fost ca pentru un peste sub 2 inci trebuie 6 inci patrati pentru fiecare inci de peste. Pentru un peste de 2-4 inci trebuie 9 inci patrati pentru fiecare inci de peste.. Pentru cei de 5-10 “ trebuie 12 inci patrati pentru fiecare inci de peste.
in attch gasesti un articol despre cum ar trb sa ai grija de beta

si un articol despre bola puctelor albe

sper sa-ti fie de folos, spor la citit
dece nu incerci sa faci depunerea intr-un alt bazin steril , incare pui o piatra mai plata, dupa depunere scoti parinti, si ii pui in acvariul lor.
pui ii hranesti cu artemia eclozata, sau poti incerca jbl nobil fluid.
multumesc tuturor pt sfaturi.
super explicatia lui andpop.

se harjonesc si ei un pic.
incalzitorul trb sa fie cam de 150w

necesarul lumina se calculeaza 0.75w- 1 w /l

nu amesteca varietatile specilor intre ele
hrana congela pt discusi ar fi mai ok? am pui de vivipari si ovipari

Forum Index » Profile for cingo171179 » Messages posted by cingo171179
Go to: