| Message |
|
|
|
IMI mentin parerea despre schimburile mari de apa, iar in ce prveste supra popularea cu ceva grija pestisori o pot duce bine (cu conditia sa nu mai adauge). o alta solutie ar fi sa scape de toti viipari si sa incerce cu niste zebre(1 buc zebra pe litru, 10-12 zebre ar fi ok)
|
 |
|
|
|
sunt ceva pesti in acvariul respectiv, dar nu asta este problema(cu siguaranta nu trb sa mai adaugi alti pesti). schimburile mari de apa , si curatarea necorespunzatoare a filtrului duc la deciclarea acvariului, (asta daca ai facut o ciclare a acvariului). curenti puternici ai filtrului(daca filtrul este cu mult peste necesarul acvariului) sau ai pietrei de aerare streseza pesti,si chiar provaca desul acestora (reglaza filtrul),cuata pe google carte acvariu 1976 este in format pdf.
pt inceput fa schimburi mai dese de apa(10-15%) cum a spus si colegul cu obiectiunea ca as face schimbul la 2 zile , pt ca apa pe care o schimbi sa stea un pic la declorinat si decantat(cand torni apa pune intr-o palnie un flitru de cafea de hartie, ideal ar fi un filtru tip ciorap)
|
 |
|
|
|
DACA CEI 20 litri ai acvariului sunt "brut", sa faci un schimb de 30 % din apa e cam mult. pe scurt la 20 litri NET sa nu schimbi mai mult de 4-5 litri, iar la un brut de 20 litri sa nu schimbi mai mult de 3-3.5 l. materialul filtrant il clatesti in apa pe care o scoti din acvariu . daca poti in recipietul in care tii apa pt schimb (minim 24h) introdu o piatra de aerare (conectata la pompa). cat despre pestisori eu folosesc un tratament de la ocean free tot pe baza de albastu de methilen 1 ml la 10 l, schimb de apa la 2 zile, si iar pun solutie cam o saptamna, iar temp este setata la 28 gr
|
 |
|
|
|
mereu am aobtinut un nr mai mare de femele de cat de masculi, si acum am gasca de vreo 50 de pui xipho si gupy, )de care sper sa scap duminica la piata). stiam ca nr de masculi sau femele este determinat de anumte gene ale masculilor (la fel si culoarea).
|
 |
|
|
|
fish.ucoz.com/_ld/0/1_20286275-ACVARI.pdf acesta adresa i-ti vafi de mare ajutor . e o carte de acvaristica
singura obiectiune ar fi plantele artificale (mai bine de loc) si "micul" beta.
|
 |
|
|
|
este posibil ca femela de gurami sa nu depuna "icre"
|
 |
|
|
|
cauta pe google o carte de la editura biflux de florin molnar, acolo ve gasi aproape tot ce trb sa stii despre guppy, inmultire,selectie.
|
 |
|
|
|
eu unul nu sunt de acord cu mancarea artificila a pestilor, aci ma refer tocmai la cesti coloranti pt intesificarea culori.
|
 |
|
|
|
cum deosebesti aceste linii? exista acesta posibilitate?(evident exceptand testele de laborator (adn))
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
multumesc pt informatii
|
 |
|
|
|
cand se pune mai exat albastrul de metil ? dupa ce avut loc depunerea sau inante?
|
 |
|
|
|
dupa eclozare nu s-a lipit nimic de geam, au innotat 2-3 min dupa care sau lasat pe fundul acvariuliui si "dusi" au fost au decedati toti. intrebarea mea este de ce au murit? cu ce am gresit?
|
 |
|
|
|
ier mi-au eclozat puisori de zebre , dupa o usora zabtuila prin acvariu , au incetat ori ce activitate? au murit sau este o alta etapa in cresterea lor si cat dureaza.( se afla intr-un acariu steril temp 25 c usoara aerare piatra este ridicata la mijloc acvariului, nu mai sunt alti locatari.
|
 |
|
|
|
cum este corect sa inmultesti gupyy? prin selectiea exemplarelor cu trasaturi asemanatoare, sau pe linie paterna, adica femele pui rezultate sa fie impercheate cu tatii lor? si care este perioda la care ajung maturi din punct de vede sexual 6 saptamani sau 3 luni?
|
 |
|
|
|
pt a nu va mai contrazice mentionez ca piatra initiala era albasta, dar fara un regulator , puii se aflau intr-un acvariu pt maternitate de 12 l , iar curentii produsi de piatra ii cam ameteau.
|
 |
|
|
|
multumesc tutro pt sfaturi. de cand am postat si pana acum am obtinut o noau serie de gupy(defapt 2) pe care i-am crescut cu bine au o luna iam transerat intrun acvariu de 80 l , in ceace priveste piatra de aer am pus un 'regulator"(de la o perfuzie), iar hrana congelata a facut minuni.
|
 |
|
|
|
sincere condoleante.
|
 |
|
|
|
min 4l pe peste