[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sal 2 all  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare la toti acvaristi.
prezentare acvariu;acvariu Resun BL-1800F,de 650L
lumina acvariu;1x36W Jbl Solar
2x25W Boyu
filtru extern; EHEIM PROFESSIONAL 3 2080
primul sertar este cu un burete albastru
al 2 sertar si al 3 cu Eheim substrat pro
ultimul sertar inele ceramice
pe furtunul de intrare a apei surface skimmer jbl topcleanII
JBL CristalProfi e900
primul sertar jbl combibloc
al 2 si al 3 jbl micromec
ultimul sertar inele ceramice
JBL AquaCristal UV-C 5-36W
Jbl ph control si electrodul si butelie de co2 tip extintor de 5L restul urmeaza sa le cumpar
2 pompe aer resun una cu patru iesiri si una cu doua si EHEIM DIFUZOR AER CU VENTUZA,si o perdea de aer
Incalzire;Jbl protemp s200
Aquael 75w
Jager 100w
Locatari;2x-xipho
2xCory albino
3xHyphesobrycon calistus
10xgupy
5xneoni
plante nu prea le stiu denumirea lor poate va dati seama din poze
Astept parerile voastre in primul rand despre lumina si in al doilea rand despre filtrare
Daca am uitat ceva vedeti in poze
[Thumb - IMG_0529.jpg]

[Thumb - IMG_0527.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 27/08/2013 21:24:01

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

Postasesi la rubrica de "acvarii marine", asa ca mi-am permis sa-ti mut eu topicul aici.

- filtrarea e buna, ai 2 filtre puternice care isi fac treaba.
- de lumina nu stiu ce sa-ti zic... asteapta sa intre colegii care "le au cu plantatele".

2x xifo - la astia as renunta
2x Cory albino - as mai pune inca 4-5 bucati
3x Hyphesobrycon calistus - ar merge inca 10-12 bucati
10x gupy - si la astia as renunta
5x neoni - as mai pune inca 10-15 bucati

In plus, as baga 4-5 scalari acolo... si 2-3 ancistrusi.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
stefanp
Moderator

IP:

Salutare, bine ai venit !

Daca vrei un bazin plantat (si asa se pare), iar in timp cu siguranta vei mai vrea si alte plante, gandeste-te sa mai adaugi niste neoane la instalati actuala...
Filtrarea mi se pare ok.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

ideea este ca dupa multe cautari am gasit ceva de genul 40lm/litru,adica as modifica capacul acvariului la 4x58w,am gasit ceva neoane dar nu stiu daca sunt bune;Tub Fluorescent Osram T8 Lumilux L 58W/865 25X1 LF OSRAM----Tub Fluorescent T8 Lumilux D L 58W/965 BIOLUX 10X1 LF OSRAM sper sa fie bune astept parerile voastre,scuze pentru nepostarea corecta

This message was edited 1 time. Last update was at 27/08/2013 23:21:47

xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

niste creveti as putea baga,risc sa mii manance cineva pe acolo
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu ce inaltime are acvariul, dar la 650 litri ma gandesc ca are cel putin 50 cm inaltime...asa ca T8 urile sunt cam la limita, plus ca se recomanda inlocuirea lor mai des.

Mergi pe T5. Eu as face instalatia cu macar 8 tuburi T5 de 54W (nu e nevoie sa le pui toate, dar sa pui balasturi si socluri, ca sa le ai pe viitor).
La neoane, acum depinde de buget. Daca e mai mic, mergi pe Osram 865 sau 965. Eventual poti combina cu Osram 840.

Dac bugetul iti permite, mergi pe Giesemann (acum s-au ieftinit si la noi, aproape la jumatate de pret fata de anul trecut) sau Aquamedic, sau JBL, sau Dennerle.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

dimensiuni acvariu: 180x48x72cm
nu stiu daca are loc ce spui tu.atasez o poza cu capacul
[Thumb - dsc1280.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

Nu m-am gandit la lungime...in cazul asta, intra neoane de 80 W, au 150 cm, 6 bucati, (ba chiar as pune 7 daca incap, ca cine stie peste cativa ani ce plante vrei sa cresti )
Si ca sa nu ramana 30 cm in margini, le poti pune intercalat...adica primul sa ajunga pana in marginea stanga (lasa 30 cm in dreapta), al doilea sa ajunga pana in marginea dreapta (lasa 30 cm in stanga) si tot asa.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

inca 4 noi locatari Barbus tetrazona
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, stefan ai niste sabii de care nu ai nevoie ( plante dinacelea lungi nu le retin numele stintific acuma )
Astept PM

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
stefanp
Moderator

IP:

Cred ca la Vallisneria te referi.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Salut,

Postasesi la rubrica de "acvarii marine", asa ca mi-am permis sa-ti mut eu topicul aici.

- filtrarea e buna, ai 2 filtre puternice care isi fac treaba.
- de lumina nu stiu ce sa-ti zic... asteapta sa intre colegii care "le au cu plantatele".

2x xifo - la astia as renunta
2x Cory albino - as mai pune inca 4-5 bucati
3x Hyphesobrycon calistus - ar merge inca 10-12 bucati
10x gupy - si la astia as renunta
5x neoni - as mai pune inca 10-15 bucati

In plus, as baga 4-5 scalari acolo... si 2-3 ancistrusi.

Tin sa cred ca pesti precum xifo sau gupy sunt o jignire pentru un acvariu mare, sau sunt pentru amatori pesti astia. Nu am vaziut pana acuma pe cineva sa faca un topic despre gupy, sau sa posteze cu exemplare din lini curate ( nu hibrizi). Imi cer scuze daca am suparat pe cineva doar ca asta am observat. Nu sunt posesor de gupy .
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca la sectiunea vivipari gaseti o "caruta "de topicuri.
guppy se inmultesc destul de repede mai ales intr-un acvariu plantat, unde puietul are cum sa stea pitit, iar in scurt timp acavariul ar deveni supra poulat
de un an ma tot chinui sa scap de guppy si xipho duminica la piata , dandui la schimb pe mancare de pesti sau alte prostii, si tot mai am vreo 30de bucati de xipho
daca acum as fi incepator(nu iti imagina ca acum as fi prea departe ) as merge pe alceva (barbus,calistus, zebre, neoni,orice alceva nu vivipari )

pestisoru meu de aur
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

noua achizitie JBL ProFlora Taifun Reactor,urmeaza reductorul si robinetul buteliei si incarcata bineinteles
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

azi alta achizitie JBL ProFlora Taifun fara modulul de sus si cel de jos 48 lei luat la reducerei,am ajuns la 20 module
e vreo problema daca sunt 20 module reactor co2 jbl
xstefan83
Junior member
[Avatar]

IP:

ce parere aveti despre acest reductor "Black MOST/Alu CO2/Ar"
Aceste reductoare, produse sub marca MOST, au o construc?ie robust?, durabil? ?i sunt u?or de exploatat ?i intre?inut.

Date tehnice:
-Presiunea maxim? de intrare: 200 bar
-Presiunea maxim? de ie?ire: 6 bar
-Debit maxim: 32m3/h
-Conexiune de ie?ire: 6,3mm

Caracteristici:
-Construc?ie robust?, durabil?, u?or de exploatat ?i între?inut
-Citirea u?oar? a indica?iilor manometrelor cu diametru de 63 mm
-Greutate redus? datorita corpului din aluminiu
-Presiune ?i debit de lucru constante
-Raport atragator calitate - pre?
-Durata lung? de functionare
Construc?ia acestor reductoare face posibil? func?ionarea îndelungat? în condi?ii optime, cu reglarea precis? a presiunii de lucru.

Manual de utilizare în limba român?.
Garan?ie: 12 luni

as putea sa il folosesc la un ph controller jbl si o butelie de co2 gen stingator

Forum Index » Despre noi
Go to: