[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Pompa s-ar putea sa fie cu debit cam mic pentru inaltimea de un metru si daca ii pui in canistra si vata, care in timp se colmateaza.
In ceea ce priveste crevetii, daca optezi pentru red cherry si probabil ca asa vei face, caci sunt printre cei mai nepretentiosi, cred ca un pachet de 15 poate 20 de bucati iti ajung (te costa 15-20 lei). Dupa care se inmultesc ei fara probleme.
Eventual tot la capitolul creveti, poti sa iei si cativa amano, sunt mancatori de alge destul de eficienti si au o personalitate interesanta. Astia sunt ceva mai scumpi, 5-6 lei bucata. Poti sa iei 4-6 bucati, in functie de buget.
stefanp wrote:Nu stii pe viitor ce plante vei mai vrea sa cresti si e bine sa fie substratul pus.

La fel si cu lumina. In ideea unei dorinte in viitor de a creste si alte plante inafara de anubias.

P.S.: Pana si anubiasul si microsoriumul isi pot intinde in timp radacinile pana in substrat si sa traga nutrienti de acolo.
Buna.

1. Da, ar fi bine sa pui. Nu stii pe viitor ce plante vei mai vrea sa cresti si e bine sa fie substratul pus. Poti pune florapol sau aquabasis (tot de la jbl). Astea sunt accesibile ca pret.
2. Cryptocoryne, ludwigia repens, moss. N-ar fi rau totusi un sistem pt co2. Cu butelia nu e deloc complicat. Ai montat-o, dai drumul la co2 si potrivesti debitul si gata. Pana se termina butelia nu mai umbli la ea. Daca nu, macar niste easy carbo adauga in acvariu.
3. Cory sunt pesti de grup, deci nu pune unul singur.

Dupa ce mai pui plante si treci de ciclare, ti-ar mai trebui un neon de 15W.
Arata foarte bine plantele
Multumesc faraone pentru raspuns. Acum sa-ti raspund si eu

Inainte de toate, am dat de curiozitate un mail la reef sa intreb de standul juwel pentru acvariul lor 240 (banuiesc ca 240 litri). Practic eu dupa cum am vazut cum e construit, 4 placi verticale si una mica in spate. Grosimea mi-au confirmat-o cei de la reef ca e de 16 mm (nu 18), deci ca la mine. Intr-adevar dupa cum zici tu, am mai intalnit ideea ca acel pal ar fi tratat altfel. I-am intrebat si asta, astept un raspuns. Macar asa de curiozitate. Diferenta insa ramane ca masa de la juwel are toate cele 4 picioare sub acvariu.

Referitor la partea suspendata, nu cred ca am sa-l pun cu 5 cm in fata si 5 cm in spate suspendati, ci cu 10 cm in partea din spate. Si asta din motiv estetic...cred ca ar arata nu prea bine acvariul iesit din linia mobilierului (sper ca ma fac inteles).

Daca il fac de dimensiunile ce le spui matale, m-as duce aproximativ la o masa de 310 - 330 kg. Ma apuca un pic tremuriciul

Referitor la intaritoare, acestea se pun sub taietura sticlei? Sau imediat la nivel cu linia de taietura? Parca am vazut ambele variante. De asemenea intariturile trebuie facute cat lungimea acvariului, adica sa fie lipite la capete si de peretii laterali, sau mai scurte? Daca ar fi lipite si de peretii laterali, capul meu imi zice ca ar fi mai utile, insa lucrul asta nu pot sa il fac pentru intaritura de pe peretele din spate, caci la capete intra furtunele filtrelor.

O alta problema ar fi urmatoarea si o scriu tot aici daca am apucat sa deschid topic. Lumina. Actualmente am o lampa 2x39W, la care vroiam sa adaug inca una de 2x54W in conditiile in care acvariul il faceam cu dimensiunile initiale. Daca il modific conform ultimelor dimensiuni apar doua chestiuni:

a. creste volumul de apa, ceea ce m-ar indrepta spre 2 lampi 2x54W sau una 4x54W , in functie de cum pot aprinde neoanele.
b. lampa de 2x39W sunt aproape sigur ca nu are dimensiunile de 110 lungime. Verific cand ajung duminica in Iasi, dar sunt aproape sigur. Si oricum, daca sa spunem ca picioarele ajung la 110, neoanele sunt mai scurte si as avea lateralele umbrite in partea lumina de lampa cu pricina. Asta ma duce la aceeasi rezolvare de mai sus, 4 neoane de 54 W.

Zic bine?

Ca fapt divers, am convins-o pe don'soara sa inlocuim corpul de mobila cu un altul. Acum trebuie ca ea sa discute problema cu maica'sa, "capo di tutti capi". Nu-mi fac sperante prea mari, totusi tineti-mi pumnii

LE: Mi-a raspuns dl. George de la Reef. A spus ca e pal melaminat, ca si cel de comert, nu e tratat in vreun mod special (ma refer la standul juwel).
Super arata
E un acvariu frumos.
Parca ar merge si in partea stanga un pic mai multe plante, dar probabil ai asta deja in plan.
Apa murdara e cumva albicioasa? Daca da, e din cauza ca bazinul nu e ciclat.
Urmeaza sfaturile colegului de mai sus si scapa de pesti. Pastreaza doar guppy, eventual mai ia 2-3, insa sa ai grija ca se inmultesc rapid si mult. Daca nu vezi ca sunt diverse specii de pesti mici si care inmultindu-se prin icre, e ceva mai greu sa le creasca numarul alarmant.
Si varianta cu un betta e buna. E un peste aratos si cu o personalitate interesanta. Sau, un acvariu cu niste creveti.

As recomanda si eu sa cumperi o lampa cu un neon de 15 W. Sau o lampa gen solar duo boy cu bec de 11 W. Sau daca te pricepi, sa bricolezi tu una. Astfel poti pune si niste plante naturale, care sunt mult mai atractive decat cele de plastic.

Ca filtrare ai o pompa de aer cu burete? Daca da, s-ar putea sa nu fie de ajuns pt numarul de pesti pe care il ai si nici prea bine nu arata din punct de vedere estetic. Ti-as recomanda un filtru tip cascada (hang-on), caci nu ocupa loc in acvariul si-asa mic.
Pai apa abia ai pus-o. Acvariul nu e ciclat...poti sa inlocuiesti apa, mai ales daca are impuritati de la manado.
Adica gama de fertilizare micro JBL e formata din 2 substante. Ferropol si Ferropol 24. Ferropol se pune saptamanal (dar il poti imparti si pe zile), iar ferropol 24 se pune in fiecare zi cate o picatura la 50 de litri, e o solutie cu elemente ce se absorb mai rapid.

La cate plante ai in acvariu, eu as pune sub doza recomandata.
Un acvariu superb. Te asteptam inapoi.
Manado trebuie spalat bine inainte si nu mai are praf, ca si alte pietrisuri de altfel. NU il acoperi cu altceva.
Sub el poti pune jbl aquabasis. Sau bile fertilizante, insa daca pui aquabasis il poti distribui eficient pe toata suprafata acvariului.
La cum sunt tendintele, parca ma astept sa ne surprinda cu un marin...
Eu as merge pe un substrat negru, o granulatie ceva pana in 2 mm, poate max 3.
Eventual un aquamedic fertisoil sau aquatic nature shrimp soil, insa astea doua sunt ceva mai scumpusoare...insa sunt deja fertile.

Microsorium si cryptocoryne s-ar putea sa creasca mari pentru acvariu...eu n-as pune.
Asteptam pozele.
Mopan-ul daca e cumparat, nu trebuie sa il fierbi prea mult, caci e tratat in prealabil. Vezi doar cat sa fie imbibata cu apa sa nu pluteasca.
Ferropolul poti sa il imparti incat sa fertilizezi zilnic si nu e nevoie sa sari zile. Vezi ca se completeaza si cu ferropol 24.
Felicitari si din partea mea
Asteptam si niste tinerei
Daca zici ca ai aceeasi problema, adica gris, aplica ce ai citit aici.
Te-as sfatui sa incerci intai cu temperatura ridicata. Daca nu merge, trateaza-i separat cu medicamente.

45 de pesti in ce volum de apa? Singurul filtru e buretele ala?

LE: Pastiluta aia galbena habar n-am ce ar putea fi...daca zici un nume, poate ne dam cu parerea.
Plantele pe care vrei tu sa le cresti nu prea merg fara fertilizare, co2, lumina. Mai ales cuba...

SuBstratul (nu suPstratul !!!! ), daca e mare permite sa ramana resturi prin el si va fi o sursa de amoniac. Pentru co2 poti face o bomba macar si eventual niste easycarbo. Fara fertilizare si co2, nu baga lumina prea multa.
Ca plante pune si tu vallisneria,elodea,cryptocoryne,anubias s.a.m.d.

Cateva sfaturi in graba, mai cauta pe forum.
Sa ai grija cu ferropolul sa il dozezi conform recomandarilor de la jbl. Iar daca ai putine plante, chiar o doza mai mica.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: