[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva sfaturi,va rog  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clauarad
Unripe member

IP:

Salutare la toti,
la insistentele copilului am achizitionat un acvariu, de 25 L.
In tinerete am avut si eu, la randul meu, si mi-am zis, de ce nu.
Il am de 25L, fara neoane sau incalzitor, doar cu o pompa de filtare, care imi face si oxigen.
ca si populatie in acvariu, sunt asa: 4 gupy, 2 ancistrusi, 1 sanitar, 2 xifo, 2 molly culoare neagra, 1 rac de acvariu, si 2 puntius tetrazona. A, sa nu uit, mai unu', care creste de zici ca mananca azot. sta lipit de sticla toata ziua, si cred ca in scurt timp il voi dona.
Ca si continut, am nisip, si cateva pietre, o planta artificiala, nimic neobisnuit, sau iesit din comun, dar per ansamblu ne plac, si noua, si mie si sotiei.
Dilema mea ii, faptul ca apa se muradareste prea repede, si nu stiu daca ii din cauza mancarii (de care am de vreo 3 feluri) sau din alta cauza.
cand am avut 4 gupy, dimineata am schimbat apa, seara era murdara. cand ii am pe toti astia, la fel.
mancarea am cumparat-o de la o farmacie veterinara, si consta in fulgi, un amestec de fulgi si ceva boabe, so doar boabe.
filtrul de apa merge in permanenta, si temperatura este mereu la 28 grade celsius.
ce sa fac sa fie apa curata?
Multumesc anticipat
[Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

Salut.
1- Presupun ca nu ai ciclat acvariul - uite aici un articol sa te lamuresti cum e cu ciclarea: http://www.acvariu.ro/generalitati
2 - ai prea multi pesti si prea mari pentru un acvariu asa mic in afara de gupi toti sunt in plus -scapa de ei.
2. pesti sa hranesc 1 data pe zi maxim de doua ori si se da atat cat pot ei manca in 30 de secunde
3- incearca sa pui un neon si cateva plante naturale dar asta este alta discutie
Concluzie - cicleaza acavriul si doneaza/vinde pestii ceilalti si vei avea apa curata - iti recomand un singur beta in acvariul acela, altfel o sa ii omori pe toti
Ape limpezi

This message was edited 1 time. Last update was at 21/08/2012 23:12:42

clauarad
Unripe member

IP:

pesti sa hranesc 1 data pe zi maxim de doua ori si se da atat cat pot ei manca in 30 de secunde

Multumesc de raspuns, ei ii hranesc de mai multe ori pe zi, pe ultima cutie cumparata, scrie ca se hranesc de 2-3 ori pe zi, iar doza sa fie cat sa manance in cca 5 minute.

Se poate intampla ceva daca ii hranesc o singura data? nu se or manca intre ei?
[Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

Stai linistit - si eu cand am inceput nu stiam nimic de ciclare si am ciclat acvariul cu pestii in el desi a durat mai mult.
In cazul tau o singura data pe zi mancare si schimburi de apa la maxim 3 zile.
Sa nu schimbi apa toata maxim 50% din ea lasata in recipient deschis gen galeata cel putin 24 de ore pentru a iesi clorul din ea.
Daca vezi agresivitate intre ei e din cauza spaitiului nu din cauza mancarii.
Ca sa fac o paralela gandestete ca daca tu ai sta in debara cu inca 6 persoane ai avea conflicte pana la urma. Sau mai simplu daca ai sta cu soacra in casa pana la urma tot va certati (si eu sunt insurat ) -
Sunt acvarisiti care o zi pe saptamana nu le da nimic de mancare- fara sa pateasca ceva pestii.
Asa ca fara grija poti sa faci asa - la inceput o sa ti se pare putin dar crede-ma ca nu e.
Daca vrei un acvariu care sa te bucuri de el eu zic sa dai toti pestii aia si sa-ti iei un beta(cauta pe google betta fish) sa vezi ce frumosi sunt, dar doar unul ca sunt ff agresivi.
Eu cred ca tu ai acolo (pestii care nu le sti numele) un hoplosternum thoracatum si un Otto (cauta pe google sa vezi daca astia sunt) - pesti care au nevoie de spatii mari.
Bafta
clauarad
Unripe member

IP:

Nu am obesrvat sa fie agresivi, sau sa se fugareasca prin acvariu. oricum o sa-l donez. faza cu ciclarea apei nu am stiut-o, eu initial ma gandisem sa le pun apa plata
multumesc inca o data pentru sfaturi
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Apa murdara e cumva albicioasa? Daca da, e din cauza ca bazinul nu e ciclat.
Urmeaza sfaturile colegului de mai sus si scapa de pesti. Pastreaza doar guppy, eventual mai ia 2-3, insa sa ai grija ca se inmultesc rapid si mult. Daca nu vezi ca sunt diverse specii de pesti mici si care inmultindu-se prin icre, e ceva mai greu sa le creasca numarul alarmant.
Si varianta cu un betta e buna. E un peste aratos si cu o personalitate interesanta. Sau, un acvariu cu niste creveti.

As recomanda si eu sa cumperi o lampa cu un neon de 15 W. Sau o lampa gen solar duo boy cu bec de 11 W. Sau daca te pricepi, sa bricolezi tu una. Astfel poti pune si niste plante naturale, care sunt mult mai atractive decat cele de plastic.

Ca filtrare ai o pompa de aer cu burete? Daca da, s-ar putea sa nu fie de ajuns pt numarul de pesti pe care il ai si nici prea bine nu arata din punct de vedere estetic. Ti-as recomanda un filtru tip cascada (hang-on), caci nu ocupa loc in acvariul si-asa mic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: