| Message |
|
|
Sugestii n-am, dar vrea sa spun ca iarasi ne-ai tradat
|
 |
|
|
E o specie ce candideaza pentru popularea acvariului la toamna.
Mai vedem
|
 |
|
|
|
Sunt intr-adevar niste exemplare frumoase.
Si colisa ma atrag din ce in ce mai mult...
|
 |
|
|
Eu tot comentez oleaca
De ce nu vrei sa scoti plantele mari din fata? (ma refer in dreapta) Am vazut ca vrei sa renunti in viitor, dar de ce le-ai lasat pana acum?
|
 |
|
|
Ah, cu latimea da, e o problema in cazul asta.
Si stiu modelul de eheim, are varul meu, ocupa o buna parte din latimea acvariului...
Cat despre aprobari, iti tin pumnii, suferim impreuna
|
 |
|
|
|
Legat de filtru si 4 luni mi se pare devreme ca sa desfaci canistra.
La mine n-am desfacut canistra de la mijlocul lui noiembrie anul trecut (am renuntat insa la perlon). Bine, in paralel am avut un intern pentru filtrare mecanica (si un pre-filtru pe sorb pt canistra, care e si acum acolo). De prin mai am renuntat la intern si am adaugat inca o canistra, pe care n-am desfacut-o inca (in asta am o fasie de perlon).
Vezi dupa debit cand trebuie curatat. Si oricum de obicei cand scade debitul intai curata furtunele. De obicei asta e problema si nu in canistra. Daca ai insa varianta electronica a eheim-ului, fa ce ti-a spus Dragos, caci e o canistra "ciumeaga".
|
 |
|
|
Daca mi se permite si mie interventia, as zice si eu ca mergea ceva rosu in ansamblu.
Bineinteles, arata superb, insa trebuie sa recunosc ca poza din 4 aprilie ma atrage datorita rosului prezent
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa cumperi un filtru extern, ia ceva de 900 l/h.
In functie de fonduri poti merge pe un eheim (care e mai scump) sau daca ai mai putine fonduri ti-as recomanda un jbl e901 greenline. Pret bun, produs bun, consum bun.
Daca il faci tu, probabil iti trebuie o pompa cam cu acelasi debit. Acum insa variaza in functie de volumul filtrului si ce/cate materiale filtrante pui in el.
|
 |
|
|
|
In primul rand ai postat aiurea. Aici e topicul colegului Marius.
Deschide un topic la "Despre noi" unde te vei prezenta si alt topic la "Coltul incepatorului", unde iti exprimi nelamuririle. Insa inainte sa intrebi, citeste mai multe topicuri din categoria asta, sunt sigur ca cel putin la intrebarile formulate aici, vei gasi raspunsul.
|
 |
|
|
Permite-mi si mie sa te felicit, ti-am urmarit proiectul post cu post
Un exemplu de urmat !
|
 |
|
|
|
Ok atunci, ramane doar sa pun bucata de pal in spate si blatul sau pal dublu deasupra.
Acum ramane de discutat legat de constructia acvariului.
Credeti ca as mai putea adauga 10 cm la lungimea acvariului? As mari greutatea cu max 30 kg, sticla ramanand tot de 8. Sau ar mai fi o varianta sa mai adaug vreo 5 cm la inaltime. Greutatea va fi marita tot cam cu 30 kg, asta daca pot folosi tot sticla de 8 (inaltimea fiind 45 cm). Daca pun sticla de 10, atunci as mari greutatea cu vreo 40 kg fata de acvariul initial.
Ce ziceti? Ar fi ok pentru standul asta?
|
 |
|
|
Pai tocmai asta e, ca sunt prinse politele alea, nu stau pe niste suporti. Nu bag mana in foc, dar parca tin minte ca am tras de ele si nu s-au miscat (asa-i cand ai probleme cu memoria).
Oricum, verific si treaba asta la urmatoarea fuga pana la Iasi (adica week-end ul viitor).
Daca se pot scoate, atunci dublez picioarele, desi Bogdan zice ca ar trebui sa demontez placa de sus, ca sa fie politele verticale fix la fel. Daca sunt fixe, montate in ansamblu, atunci nu cred ca voi desface tot corpul si raman la dimensiunile actuale si doar cu o placa in spate. Eventual in loc de 100 lungime, il fac de 110x50x40 , diferenta la greutate e de vreo 20 si ceva de kg doar, insa trebuie sa vad si lampa actuala cat imi permite sa ii intind piciorusele.
Stiu ca poate pare ciudat cat insist sa nu modific prea mult mobila insa trebuie mentionat ca don'soara nu prea era de acord cu marirea acvariului in prima faza (caci nu e singurul din camera respectiva) si a trebuit sa o conving cu asta. Acum merg pe teren minat si imi permit cat mai putine modificari. Plus ca era alta treaba daca era nevastamea si eram in casa noastra...altfel purtam discutia; insa situatia e alta si mai intra parintii ei in discutie, e o idee mai complicat si nu vreau sa-mi fortez norocul 
|
 |
|
|
|
Multumesc mult pentru lamuriri.
Am aproape de mine o firma care face mobila la comanda si voi apela acolo sa-mi monteze placa si le voi transmite recomandarile astea.
Cand ajung in Iasi voi masura si diagonalele, probabil cu o ata, ca sa fiu sigur ca prind fiecare mm.
Ansamblul ar putea fi desfacut, astfel incat sa scot placa de deasupra si sa dublez picioarele, caci mobila a fost cumparat impachetata, placi, care au fost ulterior montate in casa. Mai greu e cu aprobarea.
Oricum, cu placa din spate am rezolvat, am voie si va fi montata, acum insa m-a starnit Narcis cu inaltimea acvariului. Daca adaug 10 cm, ajung la vreo 60 si un pic de kg sticla, plus vreo 220 de apa, plus substrat, deci 300 si ceva de kg...nu cred ca incape in discutie sa pun asemenea greutate in conditiile date.
|
 |
|
|
Deci tot stiam eu ceva
Gata, nu te mai poluez, asteptam sa vedem si noi pozele cu spartura...si imi pare rau ca n-ai mai pus niste poze inainte sa se sparga sa fi vazut si noi cum a evoluat...dar ne-ai tot amanat pana nu mai este nimic de vazut
Asta e, asteptam urmatorul plantat de la birou 
|
 |
|
|
Arata bine, parca ar mai merge niste plante in dreapta, ca sa nu se mai vada filtrul.
Plantele arata si ele bine
|
 |
|
|
|
Am tras o fuga astazi pana in zoomania si m-am uitat de curiozitate la standurile lor pentru acvarii. Am vazut acvarii de 180 litri juwel si unul de 260 litri ce stateau pe standuri din 4 picioare din astea intregi (coala), ochiometric aceeasi grosime cu ce am eu, iar in spate doar o bucata de coala, ce nu acopera intreg spatele...doar sa zicem o coala cam cat jumatate din lungime.
|
 |
|
|
|
Eu sincer nu imi dau seama din pozele respective daca sunt alge sau doar frunzele sunt suferinde...
Molly da, mananca alge, dar nu iti fa sperante foarte mari. Cel mai bine e sa ai grija de bazin. Mancatori mai buni de alge sunt otocinclus si crevetii amano.
|
 |
|
|
narcis wrote:a nu-si piarda antrenamentul.
Aveam impresia ca ala cu discusi e de 400 litri, iar ala marin de 550...nah, de la o varsta incepi sa uiti
|
 |
|
|
Da, si blatul, am uitat sa-l mentionez
Acum sa vad cum negociez, ca m-ai starnit cu inaltimea aia
Dar daca dublez si fiecare picior, cam cu cat ziceti ca m-as putea intinde cu dimensiunile acvariului?
|
 |
|
|
Of of, greu e
La latime nu cred ca mai pot umbla, caci si asa ies 10 cm inafara standului, cred ca n-ar da bine acvariul suspendat in ambele parti.
Oricum ramane sa pun in spate placa de pal, banuiesc ca nu voi avea probleme cu don'soara aici, caci nu modific estetic mobila. Doar o fac mai rezistenta. Daca as putea dubla cumva si picioarele, poate m-as risca la un 10 cm in plus la inaltime...Picioarele ar trebui dublate in spatiile cele doua din laterale. Ca sa dublez in spatiul unde sunt sertarele, ar trebui sa le mai tai si pe alea, caci s-ar ingusta spatiul respectiv. Si desi intr-adevar, nu e mare branza daca stai sa te gandesti, mai ales ca nu as face-o eu, sunt sigur ca don'soara ar sari arsa...Dar pana nu vorbesc cu ea, nu stiu ce sa zic.
Insa, doar cu placa in spate si fara picioare dublate, am putea conchide ca e ok? La dimensiunile prestabilite ale acvariului, fara sa mai adaug ceva.
|
 |
|
|